reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

dobra trzeba zrobić coś konstruktywnego!
na początek zrobię śniadanko dla rodzinki, która poszła się modlić do kościółka.
później idę na spacerek, później pojadę do mojej siostruni,a później na porodówkę :) !
szczególnie zamierzam się wywiązać z ostatniego punktu mojego planu.

a dzisiaj odkąd się obudziłam śpiewam:"Ta ostatnia niedziela...."!!!!!!!!!!!!  :laugh:  :laugh:

miłego dnia mamunie!!!!

reklama
My też chodzimy na 3 godzinne spacerki i mała na nich zawsze śpi. Nawet jak się przebudzi to zaraz szybciutko usypia. Bardzo lubi jak się nią kołysze a nasze drogi to umożliwiają w 100 %. Tak samo jest jak tylko wsadzamy ją w fotelik i do samochodu, wystarczy że ruszę a mała usypia.

Dzieczyny apel

powiedzcie mi proszę czy jak chodzicie / chodziłyście z brzusiem do szpitala ( chociażby na KTG)to miałyście skierowanie ?
Ja dzisiaj zadzwoniłam do szpitala z pytaniem czy mogę przyjechać żeby sprawdzili czy wszystko jest ok, bo jestem 3 dni po terminie, na co lekarz dyżurny powiedział że jeżeli moje przybycie okaże się nieuzasadnione, bo w końcu pojawię się na izbie przyjęć, to policzą mi jak za prywatną wizytę !!!

Jednym słowem bez skierowania nie mam prawa o cokolwiek się bać i czegokolwiek sprawdzać. Pan stwierdził że gdyby tak każda robiła to ze szpitala byłaby przychodnia...

Do jasnej cholery czy tą naszą służbę zdrowia powaliło ????

JOANKA ja byłam kilka razy na KTG ze skierowaniem ale to było przed terminem natomiast po terminie powiedzieli żeby śmiało przychodzić bez skierowania ::)
Kuba też chrapie na spacerkach a w samochodzie to mógłby być głodny,mieć mokro lub zrobic kupke i by nie płakał uwielbia jazdę ;D
A ostatnio wypróbowałam na nim odkurzacz włączony ale całkiem przypadkowo bo wziełam się za porządki zaczełam odkurzac po chwili zagladam do łóżeczka a dziecko śpi słodko,sokowirówka też tak działa bo robiłam sok a Kuba był ze mna w kuchni jak usłyszał silnik to zasnął odrazu ;D

Joanka co za kraj..
w każdym końcu jest inaczej
ja byłam na KTG, bo mi mój lekarz kazał przyjść do szpitala w którym pracujei gdzie rodziłam
nie dawał mi skierowania, bo sam przychodził i poprosił położne, żeby nie podłączyły
byłam 2 razy na KTG

a może warto by powiedzieć temu lekarzowi, żeby dał Tobie to na piśmie
tzn to, że odmawia wykonania badania
to ich czasem przekonuje

banda idiotów w tej naszym kraju!!!!
ja miałam o tyle dobrze, że lekarz do którego chodzę pracuje w naszym szpitalu i za każdym razem bez problemu robili mi ktg. a z tego co wiem to ktg robili ciężanrnym po terminie bez żadnego skierowania, a tym bardziej bez żadnej opłaty!!!
Joanka spróbuj w innym szpitalu, a jak nie to zrób jak mówi melanie, niech dadzą ci na piśmie odmowe.

Joanka niestety ja tez sie z tym spotkalam, nie osobiscie - bo mialam skierowania na ktg - ale jak czekalam na swoja kolej, to 2 razy policzyli dziewczyny za zrobienie badania, poniewaz nie mialy skierowania. Jeszcze do tego byl komentarz, ze szukaja dziury w calym i, ze ktg to nie zabawka :(
po prostu Polska :(((

aaa sposob z vitamina na palcu jest SUPER!!!
co prawda Arisa krzywila sie niemilosiernie, ale nic nie wyplula :) ;D

Wlasnie Mala "poszla" z Tata na spacer, a ja sie biore do pracy :(
wczoraj caly dzien nie moglam nic zrobic, tak nam marudzila - chce cyca, a jak dostaje pociagnie ze dwa lyki i zaczyna prezyc sie i plakac :((
chyba musze siegnac po Tracy...

reklama
Ja też teraz daję witaminę na palcu próbowałam jej smaku i wcale sie nie dziwię że dzieci się krzywią jest obrzydliwa :p

Do góry