reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Dzięki dziewczyny za odzew, zrozumienie można znaleźć tylko wśród swoich...

No i w końcu pojechałam do innego szpitala i bez wcześniejszego dzwonienia. Pani na izbie przyjęć najpierw podobnie skomentowała moje przybycie, że w zasadzie nie powinno się mnie bezasadnie badać, bo to nie przychodnia, ale zadzwoniła po lekarkę dyżurną i ta od razu bez mrugnięcia skierowała mnie na KTG a potem "własnoręcznie" przebadała. Są jednak normalni lekarze na tym padole..

A wyniki badania takie że właściwie nic z nich nie wynika. Skurcze ledwiutko, ruchy ok, serduszko bije również w porząsiu. Ginekologicznie, szyjka szczelniutka jak nic. Zero zapowiedzi porodu. Uspokoiłam się jednak bo dzidzia ma się dobrze i o to mi chodziło.
No i dowiedziałam się że w siódmej dobie po terminie mogą przyjąc mnie na oddział bez żadnych dolegliwości. No jak nie urodzę to skorzystam... Nie mam zamiaru męczć się w domu i zastanawiać czy mój bajbus dobrze sobie w środku radzi..

Później byliśmy na rynku, ludzi jak" mrówków " ;) Atmosfera super. Może coś wychodzę w końcu.

A Grooha to długo coś odsypia to weselicho. Może ją wzięło po toaście ?

reklama
Blanus pisze:
aaa sposob z vitamina na palcu jest SUPER!!!
co prawda Arisa krzywila sie niemilosiernie, ale nic nie wyplula :) ;D

Wlasnie Mala "poszla" z Tata na spacer, a ja sie biore do pracy :(
wczoraj caly dzien nie moglam nic zrobic, tak nam marudzila - chce cyca, a jak dostaje pociagnie ze dwa lyki i zaczyna prezyc sie i plakac :((
chyba musze siegnac po Tracy...

ooo my tez tak czasem mamy
jestem w połowie czytania Tracy i z tego co mi przychodzi do głowy to trzeba by odstawić małą, żeby sie wykupała ;D
i potem dokarmić
własnie przed chwilą taka akcję miałyśmy
po karmieniu mała pokrzykiwała a ja ni w ząb o co chodzi :o
i chyba chodziło o to, żeby zmienic pieluchę ::)
własnie tata przewija i zobaczymy czy to o to chodziło

dokladnie Melanie :)
kupa byla grana!

kurcze, musze poczytac Tracy - tylko kiedy? jak nie karmie, to pracuje :(
ciezko jest byc pracujaca mama :mad:

Ja mam to szczęście, że nie jestem pracującą mamą i mogę poczytywać forum i Tracy ;)
Podziwiam Cię Blanus, że tak szybko wróciłaś do pracy

Tak ja też mam to szczęście że narazie nie wracam do pracy ale nieodałabym mojej kruszyny do żłobka nigdy :p
Ja i tak będę musiała szukać pracy bo umowę mam do końca pażdziernika i szefunio pożegna się ze mną załapię się tylko na macieżyński ::) a do pracy zmieżam iść nie wczesniej niż za rok......

MELANIE przegladałam september foto i niewiem dlaczego ale nigdzie nie ma twoich zdjęć wszystkie poza twoimi są niemożliwe żeby to u mnie w kompie cos nie tak było tylko z twoimi fotkami ??? ??? ???

a ja już dłużej nie wytrzymam!!!! mam bardzo silną schizofrenie paranoidalną!!!! pomoże mi napewno, albo psychiatryk, albo porodówka!!!!!
spacerek nic nie pomógł, bieganie po schodach też nic, ja chyba w grudniu urodzę!!!
mam jakiś dziwny brzuch i w ogóle nabuzowana, podminowana i niespokojna jestem!!! i wpadnę w szał jak jeszcze ktoś zadzwoni i z wielkimi pretensjami będzie się pytał, no jak to jeszcze nie urodziłaś??? wyłączę telefon najlepiej!!!

wczoraj byłam u kosmetyczki brwi sobie zrobiłam, a poza tym mam dzisiaj niezłą fryzurę i mogłabym w niej wystąpić na porodówce, w ogóle na bóstwo się zrobiłam i dzisiaj to by Rozalcia się mnie nie przestraszyła  :) ale jak ją przekonać?

Joanka, no to dalej czekamy! a grooha to naprawdę długo odsypia po imprezie, a może jej mało było i poszła dzisiaj na poprawiny :)

Blanus, naprawdę jestem pod wrażeniem, że już pracujesz. a ariska cudowna moje ulubione zdjęcie to spiąca ariska po spacerku w łazienkach, pięknota!

izis pisze:
MELANIE przegladałam september foto i niewiem dlaczego ale nigdzie nie ma twoich zdjęć wszystkie poza twoimi są niemożliwe żeby to u mnie w kompie cos nie tak było tylko z twoimi fotkami ??? ??? ???

wykasowałam je :(
ze względu na te zawistne ...... co latały za mną po różnych forum-ach :p

Tunia wylzuj - jeszcze tylko troszeczkę :-*
Jesteś niesamowicie dzielna i twarda babka i nie łam się nam tu na końcu ;) ;D
Kiedy kazali się Tobie stawić w szpitalu jakby sie nic nie działo??

reklama
Do góry