reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Na temat zapobiegania ciąży chętnie cosik poczytam bo trzeciego szkraba mieć już nie chcę , oj nie...

No i tak mojej kochane zostałam paźdzerniczówką...buuuu....ja tam wolę nasz wrzesień, do października nie pójdę...
Coś w nocy mnie leciutko ruszało ,ale to taki pikuś że nawet miesiączki mam boleśniejsze. Poza tym nic.

Tuniu, a ty ? Jak ? Trzymasz się ? Ja powolutku odpadam w przepaść zwątpienia. Dobrze masz że ci te wody sprawdzili. Ja tylko mam pewność co do ruchów...

Ten tajemniczy sms do Mealnie, ciekawe czy to Beacia, czy Grooha. ???

No i mam nadzieję że nas nie wyrzucą z " Przyszłych mam" zanim urodzę... ???

reklama
Ani mi sie waż opuścić wrzesniówki - mimo tego, że wrzesień się skończył, to dla mnie on będzie trwał tak długo dopóki ostatnia wrzesniówka urodzi.

Myślę, że to Beacia ale pewności nie mam ::)
Poczekam aż się zrobi odpowiedniejsza godzina i napiszę smsa ;)

Lipcówka, którą pytałam o te plastry antybaby, napisała, że jej lekarz powiedział, że można ich używac jak sie karmi.
Mi chyba najbardziej odpowiadałaby ta metoda ::)

Pewnie dzisiaj przeniosą nas do działu: Dzieci urodzone we wrześniu ::)

buuuuuu... ubrałam spodnie sprzed ciąży i....
10 cm brakuje, żeby się zapiąć :p :p :p

no w końcu mam jeszcze 8kg bagażu :p

no to znowu się melduję cała i nierozdwojona!!!!

Joanka chyba zostałyśmy same! Grooha się nie odzywa, Beacia już ma maluszka! a my biedne żuczyny czekamy!!!!

nic mnie nie bierze, kompletnie, ale może o to chodzi, że brak objawów to najlepszy objaw :).
okropnie się boję, że moja Rozalcia odwróciła się do góry główką, albo jakoś w poprzek, w nocy wykonała takiego fikołka, że zaczynam naprawdę się denerwować. teraz jest spokojna więc po ruchach nie mogę nic wyczuć, ale brzuch zmienił zupełnie kształt. tego właśnie mi było trzeba do pełni szczęścia!!!
aż mi ciśnienie skoczyło w życiu nie miałam 145/100, a przy moich nerach to już wielki problem. no i jestem wydygana!

co do zabezpieczen
przy karmieniu sa mozliwe zastrzyki-robi sie 1 co 3 miesiace
zadne tabletki raczej nie sa polecane, ani plastry
wkladka - jest taka nowa mirena
kosztuje ok 700 zl i starcza na 5 lat
skraca okres do 2 dni a u niektorych w ogole zanika-podobno:)
ja biore tabletki ale jak mi sie wszystko unormuje to lece po ta spirale-bo to sie opaca jak nic:D

Cześć dziewczyny!! :laugh: :laugh:

Kangurki ale masz wyczerpujące informacje!

Ja też słyszałam o tych zastrzykach i mam zamiar z nich skorzystać.

Dzisiaj piękna pogoda więc wybieram się na długo spacer. Dosyć siedzenia w domu!

Joanka i tunia głowy do góry!! Wy jesteście nasze wrześnióweczki i nikomu Was nie oddamy!

Miłego dnia mamuśki ;D ;D ;D ;D

musialam sie podowiadywac bo...ja zaszlam w ciaze biorac pigulki
i juz drugi raz nie chcialam takiego prezentu:D
my tez idziemy na spacerek
slonce wyszlo pierwszy raz od tygodnia
a jutro do tesciow:(
no a za tydzien mamy chrzest
dostalismy opierdziel od ksiedza za to ze mamy tylko slub cywilny i w ogole jestesmy glaby i debile:p
ale najwazniejsze ze sie zgodzil
no i musielismy napisac zobowiazanie ze wezmiemy slub koscielny jak najszybciej
biurokracja-nawet w kosciele:D
;D ;D ;D
joanka i tunia-to ja powinnam byc lipcowka
ale nie jestem:D

No i dalej jestem 2w1.
Nie odzywałam się bo mim laptopa zabrali na dwa dni prawie. Ponoć coś tam nie działało.
Ale babyboom było, więc mi się zdaje, że wszystko działało.

W piątek byłam w szpitalu, bo już 7 dni po terminie.
Objawów żadnych więc uprosiłam lekarza, żeby mnie puścił, bo przecież dzisiaj idę na wesele.
No i on mi nawet kazał iść i się bawić ile wlezie. Więc idę.

W poniedziałek mam się stawić ponownie i już mnie tam zostawią i będziemy czekać, aż coś się zacznie.

Pozdrawiam was kochane.

Tunia, Joanka całuski w brzuszki.

no witaj grooha! jednak zostałyśmy trzy!!!
u mnie mają zacząć działać w środę, no chyba że się wcześniej sama rozdwoję.

już byłam na zakupach, ale mało mi więc idę jeszcze pospacerować. słońce świeci, ale jakies takie oszukane, bo myślałam, że bardziej grzeje :). i tak będę spacerować, spacerować i może coś się ruszy. chociaż przez to ciśnienie nie za bardzo się czuję.
robie też wielkie pranie!!! chyba wyprałam już całą szafę, tak dla zabicia czasu :).
no to życzę wszystkim udanych spacerków!!!!
miłego dnia!

grooha, baw się dobrze!!!

Wiecie co?
A ja czytałam opinię dziewczyn, które brały te zastrzyki i coś wspominały, że może głowa boleć i można się źle czuć :p
więc ja sie troche cykam tego zastrzyku
ale nie powiem wygodna sprawa

nooo grocha my myślałyśmy, że rodzisz

reklama
No Grooha, kochana, jak dobrze że jesteś. Wybaw się dziewczyno za nas wszystkie, tańcuj ile wlezie, będziesz miałą rozrywkowe maleństwo ;D ;)

Mealnie, Aniulka dziękujemy że bronicie naszego wrześniowego honoru. Tak mi się jakoś przykro zrobiło na myśl o końcu września i żadnego bociana...

Tunia, wyspaceruj Rozalcię przed środą, ponoć przyszły tydzień ma być ciepły i słoneczny, może załapiemy się na chwilkę wit. D ?

A my się wybieramy do parku szczytnickiego, Jak któaś z was będzie we Wrocku to gorąco polecam, piękne miejsce, i niedaleko mojej chatki jakby coś ruszyło... ;)

Słoneczka na niebie i buziach, pappa

Do góry