reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

hej!
ja tez melduje się 2w 1
jestem wystraszona od wczoraj, bo Igor wrócił ze szkoły z gorączką 39
nic go nie boli, tylko gorączka
więc muszę poczekać
zobaczyć co będzie

Fokka rzeczywiscie poród expresowy
Gratuluje Jerzyka!!

Grooha, Beacia a co z wami?

miłego dnia dziewczyny!!

reklama
a co napiszę sobie setnego posta  ;D

idę zaraz do miasta, poszukiwania pościelki ciąg dalszy! albo jeszcze poczekam i kupię w pażdzierniku ;)
jak będę dłużej w ciąży to połamią mi się wszystkie kości, nie mogę ani leżeć ani siedzieć bo tak okropnie bola mnie biodra i kręgosłup! kręgosłup to z powodu wieeelkiego biustu, mam nadzieję, że ta mleczarnia będzie chodziaż rentowna!!!!

życzę wam dzisiaj ładnej pogody, żeby maluszki mogły jeszcze złapać trochę słonka!

a i jeszcze raz ponawiam pytanie, czy któraś z was miała przed porodem amnioskopię, to jest badanie czystości wód płodowych, słyszałam, że bywają przyjemniejsze rzeczy niż to badanie?

marta mają zrobić to badanie dlatego, że jestem nieobliczalna :) mam dużą rozbieżność terminów, wg OM na 18.09, ale wg usg na 28.09, a cykle miałam bardzo bardzo nieregularne od 20 do nawet 50 dni!
wygląda na to, że poród nie zacznie się tak szybko, bo główka jeszcze wysoko, no i tak dla pewności robią to badanie.

to życzę powodzenia i mało bólu!
może po tym badaniu coś się zacznie!
u mnie wg OM termin był na 20, a wg pierwszego USG 28 września
też miałm nieregularne cykle , ale nie aż tak bardzo!

trzymaj sie dzielnie Tuniu!

Nadal tkwię 2 w 1.

Tunia rzeczywiście słyszałam o amnioskopii, że to takie nie jest fajne, ale dla dzidzi dobre, bo oni w ten sposób sprawdzają czy nie pływa już w zielonych wodach. Jakby tak było to wtedy trzeba wywołać poród albo cesarka.

Ciiekawe co u Beaci?

Siwasku a pamiętasz swój sen? To jednak ty urodziłaś pierwsza.

Joanko super Ci poszło z tym egzaminem. Super

Marta ja już na 100% nastawiam się na październik.

Acha! Mąż mi właśnie oznajmił, że w piątek zabiera mnie do szpitala.

Strasznie zaczęły mi puchnąć i drętwieć dłonie. Czy może któraś tak miała?

Grooha mi puchły paluszki i drętwiały
i jeszcze bolały mnie stawy u stóp i dłoni
chyba cały 9 miesiąc albo i jeszcze wczesniej... ::)

jak oglądam sobie dzisiaj fotki z jednego dnia po porodzie, to dopiero teraz widzę jaka byłam spuchnięta :o

Hej nie zostawiłam Was jeszcze!!! Melduje że ja nadal 2w1!!! I mam przeczucie że szybko sie to nie zmieni.Termin mam wg usg na dziś,a wg mojego okresu na 30. :p Jakoś nie spieszy sie temu mojemu synkowi wychodzić :laugh:. Myślałam że wpadne do was jeszcze wczoraj ale gadałam wiecznie z moim bratem na skeypie.Czytaliśmy stronke dresiarzy z disco polo.Ale jaja!!!! Która nie ma humoru polecam!!! Tylko uczulonym na pisownie nie bo zawału można dostać ;D.Oto stronka:http://www.discopolo.friko.pl/. Jak sie wam będzie nudzic i oczywiscie jesli ktos lubi takie pierdoły,bo nic normalnego tem nie ma ;D ;).
Tunia ja tez niestety nie miałm nigdy takiego badania,wiec ci nie pomoge.Przykro mi.
Grooha ja tez miewam takie dni kiedy mi strasznie puchna stópki i dłonie.Ostatnio miałam wrażenie jakby mi miały zaraz postrzelac takie miałam nabrniałe.Mój lekarz powiedział że to zapewne efekt odkładania sie wody w organizmie,i dopóki mnie to nie szczypie ani nie swędzi lub nie mam wysypki to nie jest nic złego,ale tez nie może sie to utrzymywac w nieskończoność.I bądz tu madry!!!
Mnie strasznie bola biodra i miednica, a do tego dziś w nocy dostałam takiego ataku bólu ze strony wątroby że nie mogłam sie ani odwrócic na drugi bok ani złapac oddech.Boże jak długo to jeszcze potrwa????
Fokka!!! Marze o takim porodzie jak ty.Moje gratulacje!!!! Jedni to maja szczęście!!!! ;D :laugh: ;D
Wiecie co? Ja normalnie ostatnie dni to tylko jem i śpie.Chyba mam cukrzyce!!! ;D Dzisiaj jak stane na wage to chyba z niej spadne z wrażenia.Ciekawe co mi dzis powie ::)
Joanka ja po schodach todziennie chyba ze 20 razy biegam tam i spowrotem o ile nie więcej i nic.Ale brodawek jeszcze nie molestowałam ;D Musze spróbować ;D :laugh:.Z jednej strony tak bardzo sie boje porodu a z drugiej juz wolałabym miec go za sobą :p
Dobra spadam po Pati do szkoły a potem do gina.Jak nie zasne zanim mój mąz pójdzie do pracy to jeszcze wpadne.Miółego dnia życze papa :-* :-* :-*

reklama
Beacia ;D tak się cieszę, że jesteś z nami choć z drugiej strony wszystkie ("brzuchate") byśmy chciały być gdzie indziej. ;)

Do góry