reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

anija - mam zdjecie USG ze widac ze to dziewczynka a nie chlopiec, ale to chyba by bylo ciut nienormalne jakbym ta czesc jej ciala tutaj wklejala;). Teraz obmyslam plany na imie:). A wszystkie panie z chlopcami prosze o ladne wychowanie swoich pociech bym nie musiala sie stresowac kogo kiedys mi coreczka do domu przyprowadzi ;D

reklama
Hej dziewczyny! sorki ze mnie tez tak dlugo nie bylo ale mialam tyle roboty... Moj maz ma urlop i kazda wolna chwile spedzamy na naszej budowie.Kladlismy panele :) A jak przyszlam to mi sie juz nic nie chcialo. Mialam co nadrabiac w czytaniu ;D Alescie sie rozpisaly ;D Witam Sonie! Nie martw sie bedzie dobrze! Cosmoewka! Ty to mnie zupelnie rozbroilas tym zdjeciem z usg. Ja mam isc na badanie za dwa tygodnie i bede wlasnie w 20 tyg. Jak mi pokarza juz tak duza istotke to sie chyba rozkleje.Juz sie nie umie doczekac ;D. Moje malensrtwo zaczyna powoli dawac znaki o swoim istnieniu.szkoda tylko ze tak rzadko i przewaznie wieczorem lub w nocy.Troche sie martwie ze to moze jeszcze nie to bo takie to slabiutkie, ze sama nie wiem czy to dzidzia czy jakies gaziki ;) Mam nadzieje ze bedzie to coraz mocniejsze i ze usg bedzie ok. No bo teraz juz bedzie widac czy jest wszystko w porzadku, no nie? Tak bardzo sie boje!!! Ja mam chyba paranoje!Tyle sie teraz czyta i slucha o wadach itd itp, ze czlowiek zamiast sie cieszyc to caly czas mysli czy wszystko ok? MAKABRA!!! Hej Melanie! Ja w pierwszej ciazy mialam obsesje kupowania ciuszkow. Jak urodzilam i zaczeli sie schodzic goscie w odwiedziny to mialam ciuszkow pelna szafe razem z tymi co ja kupilam. Mama mi mowila:" nie kupuj tyle bo duzo dostaniesz", ale ta adrenalinka towarzyszaca tym zakupom byla silniejsza. Zreszta zostalo mi to do dzisiaj. Mala ma juz 7 lat a jak jade jej cos kupic to zamiast jednej bluzeczki sa dwie lub trzy :laugh: Wcale nie uwazam ze pochwalenie sie na forum swoimi zakupami jest czyms nienormalnym wiec wklejaj!!! Chetnie pochwale gust twego meza ;D Koncze juz bo zaraz bede sama na tej stronie ;D tak sie rozpisalam. Acha! Magda witamy po przerwie! Ja mam nadzieje ze na usg wyjdzie chlopczyk, ale jak bedzie dziewuszka to tez nie bede plakac.Grunt zeby bylo zdrowe!!! Bo to jest naprawde wazne, no nie? Pa pa dziewczyny. Wpadne moze jezcze po poludniu jak maz mnie dopusci do kompa. Zaczal grac w jakies"MU" i nie mozna go wyciagnac nigdzie. SZOK!!! Ale ja mu sie niedziwie, bo ja na forum tez moglabym siedziec i siedziec :D :D :D To papa. Trzymajcie sie. :-*

Beacia - :) Ja na USG zostalam pocieszona bo tez troche sie martwilam ze tylko tak jakos co drugi dzien czuje plumkanie w brzuchu (no poza tym jak leze spokojnie o 5 rano ;) i czasem poznym wieczorem) ). Lekarz powiedzial ze to oczywiscie normalne i ze regularne kopniaki bede odczuwala dopiero za dwa m-ce;) /maz moj juz nie moze sie doczekac!/. Dostalam tez magnez 3 razy dziennie bo jestem zestresowana i mam male skurcze macicy (potwornie niepokojace i nieprzyjemne). Ale generalnie bardzo mnie pocieszyla i uspokoila ta wizyta. Jak na zadna do tej pory na ta co mialam w ten piatek nie moglam sie doczekac. A teraz juz jest spoko. Lekarz jeszcze kazal mi sie wyluzowac i nie myslec o ciazy;), rozbroil mnie pomyslem ze mam zupelnie zapomniec o ciazy. Szczerze mi powiedzial ze mamusia do rozwoju ciazy wcale az tak bardzo nie jest potrzebna;). Widzac moje podenerwowanie dal mi do zrozumienia ze powinnam wyluzowac i jeszcze choc troche sie zrelaksowac i spedzac milo dnie na spacerach jeszcze jako taka nie do konca mama:). Teraz mysle ze to troche smieszne ale zarazem jakie madre;)! W koncu ciaza rozwija sie prawidlowo wiec nie mozemy zwariowac ciaglymi myslami o niej i obawami przed czyms na co w sumie i tak juz nie mamy wplywu (tymbadziej ze wszystko jest w najlepszym porzadeczku!).

Cosmoewka dzieki za odp . Pocieszylas mnie i to bardzo. Co porabiasz? Ja wlasnie przyszlam z podworka. Moj maz zrobil mi grila. Ale mialam smaczek na pieczona kielbaske i ziemniaczek. Powoli zaczynam jesc za dwoch ;D. Jak mi cos smakuje to juz sobie tego nie zaluje. Dzis po poludniu zjadlam pol kilo lodow. Straszne no nie? Ale musze sie usprawiedliwic ze przez caly tydzien nie mialam czasu na "robienie sobie dobrze" :laugh:, a przy niedzieli mozna sobie pofolgowac.A ja za lodami to bym w ogien skoczyla :p(no moze bez przesady ,ale uwielbiam). Musze sie tez przyznac do tego ze moje obawy co do zdrowia mojego malenstwa biora sie z tego , ze jak jeszcze nie wiedzoialam ze jestem w ciazy strasznie rozbolal mnie zab i praktycznie 4 dni bylam na lekach przeciwbolowych, mam nadzieje ze to nie zaszkodzilo dzidzi. Robilam oczywiscie test zanim poszlam usunac.Robilam go w sobote i wyszedl negatywnie a juz we wtorek wyszlo ze jednak jestem.Najpierw euforia a potem strach co jesli...?Jeszcze imprezka zakrapiana po drodze no i zmartwienie na calego. Ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.Na razie pa. Moj maz juz mnie "zrzuca "z kompa. ;) Pozdrowionka dla reszty forumowiczek!!! :-*

Czesc dziewczyny :) mam takie pytanie jestem w ciazy mam termin na 20-21 wrzesnia od tygodnia mam problem poniewaz w okolicach nerki czuje ucisk . Wiecie moze co to jest ?

heej Kociak mam taki sam termin ;D
niestety nie mam pojęcia co może Cię uciskać.

Moja przyjaciółka urodziła dzisiaj o 1.30 w nocy ślicznego chłopca.
Później pokaże Wam jego fotki
ale jest śłiczny ;D

Jasne, jak tylko się dowiem, to zdam relacje.

A tym czasem poznajcie Norberta ;D

norbert0pr.jpg

W tym maly problem ze ten ucicsk jest straszny nie mozna nic robic tak boli pytalam sie lekarza ale on nie wie co to moze byc

reklama
Kociak - to moze zapytaj raz jeszcze. Moze to jakies zapalenie nerek, krzyzy, czy innych takich tam ulokowanych wnetrznosci. Moze zleci ci jakies badania i wtedy sie to wyjasni, a tymczasem przepisze cos co ulatwi ci poruszanie itp. Albo idz do inego lekarza skoro ten nie wie, a to jest takie uciazliwe.

Do góry