reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Właśnie wróciłam od ginia. Moja szyjka coraz krótsza i miękcejsza, niewykluczone ża tym razem też nie obejdzie się bez zakładania szwu. Płci u mnie jeszcze nie widać, bo obraz zakłóca warstewka tłuszczu... nie jestem tak chuda jak Wy. ::) Też marzę o dziewczynce, ale co tam się kryje? Wierzę w Dudarewicza, że to odkryje.
Mam uważać i nie brać się za wiosenne porządki, kopanie grządek itp... A ja dopiero co robiłam generalne porządki. ;)

reklama
oj Ma-dziku, gdybym ja wiedziała że też wczoraj miałaś wizytę u ginka to trochę bardziej się bym rozglądała! Bo ja też byłam! No to może spotkałyśmy się ;) ja byłam wczoraj wyjątkowo pierwsza, przyjechałam z sąsiadką już na ostatnich nogach (w 39 tc) i jej mężem. Nie wiem, może przyszłaś dużo później? Bo ja chyba żadnej blondynki z długimi włosami nie widziałam... była chyba jedna, siedziała na przeciwko mnie, ale miała krótkie włosy... i chyba blond ??? i chyba była z facetem, ale to chyba nie Ty? Ja akurat byłam w towarzystwie i nie rozglądałam sie za bardzo bo tak to może bym Cie rozpoznała :( No nic, kiedys specjalnie może się umówimy :)
Mi gin potwierdził dziwusię, ale tak jak mówiłaś sprzęt ma średni i mówił to z wielkim wahaniem. Ale ja juz przeciez wiem od Dudarewicza że na 100% to panienka. Więc tylko potakiwałam z wielkim uśmiechem na twarzy. A poza tym to wszystko w porządku :)
Aniku, dziękuję za gratulacje. Dudarewicz nic nie mówił o żadnej paniakarze :) Pewnie nie wyróżniała się ta Twoja panika w nasileniu od innych ;) no i chyba dobrze w sumie, że nie plotkował jaką to panikarę ostatnio u siebie gościł ;D
Jeśli chodzi o łaskawość naszych dzidź to ja się z Tobą nie zgadzam! Łaskawa by była moja córka gdyby częściej mnie kopała. Wczoraj po raz pierwszy kopała przez parę minut już tak wyczuwalnie, że nie sposób uznać to za pracę jelit ;) A dziś jak na razie cisza.... strasznie się wtedy cieszę i jest to dla mnie tak bardzo bardzo miłe... i tęsknie juz od rana za tą wyczuwalną jej obecnością.
A jesli chodzi o ten Twój nerwoból to słyszałam że dzidzie dotykając okolice rwy kulszowej powodują właśnie coś takiego co Ci się zdarzyło. Tak wiec prawdopodobnie to Twój synek tak narozrabiał ;)
pozdrawiam!

Hej Mamusie!!:):)
Ja dzisiaj widziałam moje maleństwo:):)
Okazało sie że we mnie malutka kobietka rośnie!!:):):):)
Nawet nie wiecie jak bardzo sie ciesze!!:):)
Od jutra zaczynam kompletowac ubraka...w końcu:):) :laugh: :laugh: :laugh:

Mam Nadzieje że Każda z Was też ma takie chwile ze chce sie żyć!!
:):):):)

Witaj Sonia ;D
Napisz co tam u Ciebie, o nas już troszkę można poczytać ;D

Karolina22 no to mamy kolejną małą księzniczkę na forum ;D
Ja tez mam już świrka zakupowego, teraz nie mam za duzo czasu na latanie po sklepach ale juz za tydzień lub dwa będę kończyła moja prace mgr i wtedy jak wylecę na miasto...
oj będzie radość w domu z super ciuszków itp. ;D ;D ;D
a propos idzie mi ta praca, co? zaczęłąm półtora tygodnia temu a czasami robie nawet kilka dni przerwy ;D
a wiecie dlaczego mi tak idzie?
po1 pisze o tym co lubie i na czym sie cos tam znam ;D
po2 za marchewke robi mi mysl, że jak skończę to będę miała czas tylko na zakupy dla księżniczki !!!! I to mi daje ogromnego kopa
więc wszystkim kobietom polecam zajście w ciąże w końcówce studiów,
czas szybko leci
egzamin za egzaminem to tylko kolejna plansza jak w grze komputerowej
no i wszystko się chce załatwić jak najszybciej.

A brzuszek mi rośnie, ciekawe jakie Wy macie?

hej

edit, czy ty moze nie jestes po anglistyce? zauwazylam, ze juz drugi raz uzywasz sformulowania "na ostatnich nogach', ktore jest doslownym tlumaczeniem idiomu 'on the last legs' (czyli po polsku cos w rodzaju 'ledwo zipie'). W wersji polskiej nigdy go nie slyszalam, dopiero u ciebie. Ja studiuje anglistyke totez swojsko mi zabrzmialo :).

Sonia nie wiem co to jest ale mam nadzieję, że szybko przejdzie i nie będziesz musiała aplikować wstretnych czopów.

Ale duża Twoja dzidzia, moja na przedwczorajszym USG ważyła 250 g ;D

Shamsa może to zalezy od regionu Polski, bo ja na przykład od dawien dawna znam takie powiedzenie
U nas w Bydgoszczy, Toruniu i w okolicy to chyba popularne
a Edit jest z Torunia i domniemam, że z nią będzie tak jak ze mną ;D
ale kto wie... może ja wytropiłaś.

A Ty Shamsa jesteś Panią od angielskiego??

hej dziewczyny,

pewnie mnie nie kojarzycie, jakoś nie zdołałam załapać z wami kontaktu choć kilka postów napisałam jeszcze w lutym. Ale jestem na bieżąco bo pozwoliłam czytać sobie wasze komentarze, w końcu sama jestem wrześniówką - z przebojami wprawdzie ale zawsze:)
Nie pisałam bo przez pierwszy trymestr prawie cały czas spędziłam w szpitalu (zagrożenie utraty już trzeciej mojej ciąży) - ale wszystko skończyło się dobrze i teraz już zaczynam się w pełni cieszyć!
Trochę zepsuję statystykę bo ja noszę w brzuszku chłopca (ale będzie miał pole do popisu za kilkanaście lat;) ).

Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie na nowo do swojego gronka:)

a co do powiedzenia - "na ostatnich nogach" - to i ja je doskonale znam od dzieciństwa i sama chętnie używam:)

Może jeszcze dodam coś o sobie: pochodzę z Poznania i mam 27 lat (no w lipcu stuknie mi 28). Jestem mężatką od 3,5 lat (29 września będzie czwarta rocznica i mam nadzieję że będzie z nami nasz synuś - Pawełek).

Jeszcze raz przesyłam buziaki

Magda

reklama
Mój Gin powiedział dzisiaj że moja dzidzia jest większa, że to nie jest nie 20 a 21 tydzień i wyznaczył mi termin na 2.09...taka mała pomyłka w obliczeniach wyszła :):):) :laugh: :laugh:

ale jeszcze wrzesień!! :):)

mam pytanko...czy któraś z Was wie coś na temat Fenoterolu?? Bo mój gin dzisiaj zamienił mi duphaston na ten lek i mam go brać 4 razy dziennie :(:( bo niestety ciąża nadal zagrożona :(:(

Prosze Napiszcie jeżeli coś wiecie na temat tego leku...chodzi mi głównie o to działanie uboczne...
Pozdrawiam wszystkie Mamusie!! :):)

Do góry