reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Magda kurcze ale musiałaś się nacierpieć po utracie 2 ciąż, jednak bardzo się cieszę, że teraz możesz cieszyć się razem z nami.
Co Ty tam wypisujesz, że nie nawiązałaś kontaktu, pamiętam Cię. ;D

Madzia jesteś moją imienniczką, wiesz? Jestes rok starsza ode mnie i masz o rok większy staż małżeński.
No i mieszkasz tylko 120 km ode mnie ;D
Czasem jeździmy do znajomych w Poznaniu ;D

Sonia Tobie równiez miłego ;D

Karolinka w ogóle sie nie znam na tych lekach i nie pomogę, może koleżanki???

reklama
Moje drogie! Chcialam przedstawic wam moja coreczke:)

normal_DSC01427.JPG

ale numer!!! w zyciu tego nie slyszalam, a niedawno na zajeciach tlumaczylismy to sobie i nikt nie wpadl na Wasza wersje. Na dolnym slasku widocznie nie uzywa sie tego wyrazenia.

hihi, jestem w polowie pania od angielskiego, bo daje na razie prywatnie lekcje - poki co studiuje. A tym starym wyjadaczkom, ktore pamietaja mojego posta że studiuje pielegniarstwo wyjasniam - po prostu studiuje oba na raz :). Kiedys bede swojeu dziecku opowiadac jaka ze mnie silaczka w ciazy byla - bo do tego jeszcze pracuję wieczorami i jako wolontariusz pracuje w Zwiazku kynologicznym. Trzymajcie kciuki bo za 3 tygodnie wystawa:) w naszej zapadlej wsi. Oczywiscie bacznie sie obserwuje, zeby nie przesadzic. Nie mam klopotu, bo bardzo lubie te moje zajecia i wlasciwie w ogole nie stresuję.

Edit jakby to powiedzieć... jestem małą szarą myszką, taką niezauważalną....... ::) Tak przypuszczałam, że to jesteś Ty z koleżanką, ale nie chciałam przeszkadzać, do tego miałam małego stresa. Przyszłam zaraz po Was jeszcze przed 15 i rozsiadłam się na fotelu. Dopiero potem przyszła ta para co usiadła naprzeciwko - dziewczyna faktycznie z krótkimi farbowanymi włosami. Następna wizyta za 3 tygodnie jak ginio wróci. Chciał mnie widzieć przed wyjazdem, bo to spora przerwa, a z moją szyjką jest nieciekawie. Widzę, że on bardziej panikuje ode mnie. Kilka razy powtarzał mi, czy wiem gdzie się udać w razie czego, żeby powołać się na niego, no i może jak wróci spotka mnie na oddziale. ::) No tego akurat bym nie chciała. ;)

Karolina brałam oba te leki w poprzedniej ciąży. Duphaston podaje się na początku, bo to hormon - progesteron. Stosuje się go na podtrzymanie ciąży. Z kolei Fenoterol podaje się dopiero koło połowy ciąży i jest to lek już przeciwskurczowy. Ja zaczęłam go brać po założeniu szwu i brałam do samego porodu, ale 2 razy dziennie. To jest dosyć silny lek, więc trzeba uważać.
A co do wielkości dzidzi u mnie od samego początku wychodzi tydzień starsza, co się zgadza z moimi wyliczeniami. ;)

Shamsa no to ja jestem z Ciebie dumna. ;D
Lubie aktywne kobiety, mają dużo do powiedzenia i nie sa monotematyczne ;D
Trzymam kciuki jak kazałaś, fajnie by było jak mogłabys się pochwalić dobrym miejscem, życzę Wam tego.

Madzik, Edit ale jaja, spotkałyście sie i nawet nie wiedziałyśćie, że Wy to Wy. ;D

CosmoEwka gratulacje!
I kolejna laseczka wrześniowa...

Nie mogłam wytrzymać i pojechaliśmy z mężem do sklepu po ciuszki dla dziewuszki ;D
Kupiliśmy 4 przesłodkie rzeczy. Nie będę ich tu wklejała, bo nie wiem czy to normalne...
czy mam zbyt wielką potrzebę dzielenia się wrażeniami...

Ale są słodziutkie ;D Mąż wybierał ;D ma świetny gust.

Madzik dzięki ze opowiedziałaś mi o tych lekach :):)...mam jeszcze pytanko czy to prawda ze ten lek powoduje takie dziwne reakcje typu nerwice i drżenie?? bo mój gin kazał mi brać do tego jeszcze Isoptin, który podobno łagodzi te objawy...ale troche sie boje ze to jednak za dużo leków...

Napiszcie jak coś Wiecie na ten temat...Prosze

...Ale w sumie dla dobra dzidzi to moge nawet co 15 min brać jakieś leki...
...oby tylko wiecej takich chwil gdy Ją widze...i słysze jej serduszko :):)...

CosmoEwka Twoja dzidzia znowu Cudnie wygląda...ale moja dzisiaj tez była piękna...(gin pokazał mi jak niby ziewa :) ale w sumie to byłam tak zestresowana ze mało co zauważyłam)... oczywiscie złośliwosć rzeczy martwych i filmik nie chciał sie zapisać bo im sie nagrywarka popsuła...więc znowu nie moge sie pochwalic Moim Skarbem...ale za 4 tyg nastepna wizyta...i kolejne USG kontrolne...więc może wtedy sie uda i Będe mogła Wam pokazać moją Dzidzie :):)

o kurcze ale sie rozpisałam...

Więc już kończe...
Trzymajcie sie Mamusie!! :):)
papa

Dzien dobry po przerwie :)

Posypaly sie nam ksiezniczki, jak super. Juz sie balam, ze same chlopaki sie beda rodzily.
Pokazcie jak wyglada dziewczynka na usg.

Anija moja księzniczka jest na fotce z USG 3D kilka stron wczesniej.
Ziewa na stronie 42giej. ;D

Ma-dzik a Ty nie jestes żadną szarą myszką, bo jak byś była to Twoje kotki dawno by Cię już upolowały ;D

Karolina zawsze razem z Fenoterolem zalecają branie Isoptinu, który ma łagodzić ewentualne skutki tego pierwszego. Faktycznie Fenoterol może serduszko bardzo obciążać. Znam osoby, które właśnie telepało po tym. Ja akurat znosiłam dosyć łagodnie. Nawet w szpitalu jak dają w kroplówce, to zawsze te dwa leki są połączone. Tak więc koniecznie bierz również Isoptin, coby nie było przykrych niespodzianek. Będzie dobrze. :)

Melanie bo ja jestem taka duża myszka i kotki mi nie dadzą rady... chociaż jak urodzą się kolejne i też zechcą na mnie spać, to ilością mnie pokonają. ;)

reklama
Do góry