reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

kangurki pisze:
a to ja jeszcze w ciazy i moj najfajniejszy facet:)powiedzial wczoraj ze bezemnie i kangurka bylby nikim...w ogole sie zmienil ostatnio, co 10 minut mowi ze mnie kocha:)to trohe niemeskie co prawda, ale mi sie podoba:)
1000878resize6yb.jpg

kangurki LEKKO za małe - wytrzeszczu dostałam i tak mi zostało...
... a i tak nie widzę co jest na focie

większe ! większe ! pliiiis

super że Maksio zyskuje siły - choler i przez jakieś tam zapalenie spojówek musiał szybciej opuścić swoje pierwsze lokum ::)
fajna fota z tatuchem w szpitalu :)

Kociak dużo zdrówka dla tatusia, na pewno się szybko pozbiera, ma świetna motywację - wnusię

Aniulka i wszystkie Anki
STO LAT ! STO LAT ! ANIULKA i ANKI WSZYSTKIEGO DOBREGO ZYCZĘ !!!

reklama
Drogie Kobiety, proponuje toast za wszytskie Anie, szklaneczka soczku ;D Sto lat kobiety!!
Jednoczesnie dziekuje za zyczonka.

Kangurki jeszcze raz gratulacje wspanialych mezczyzn. Trzymajcie sie cieplutko. ;D

Tymczasem, borem lasem, lece na zakupy, wpadne pozniej nadrobic zaleglosci.

Aha, Melanie pokoj pierwsza klasa ;D

Wznoszę kielicha STO LAT !!! ;D

Lecę na spotkanie z bydgoszczankami z forum NOWORODEK - paaaa....
łoj już 16 a jestem umówiona na 16.30

właśnie wróciłam z wizyty,
niestety lekarz optuje przy dacie porodu 28 (Ineczka razem bedziemy rodzić)
z USG tak wychodzi i z wielkości dziecka :mad: ( pewnie urodzę w pażdzierniku)
z OM mam termin 20 ale lekarz trzyma sie daty z USG,ale suwaczka nie zmieniam :p
ze względu na nieregularny okres przed ciążą pewnie to sie sprawdzi.
trochę mnie wkurzyła ta wizyta,lekarz się spieszył
chyba za dużo kobiet zapisał na dzisiaj i nie nadążał ::)
mam zażywać Nospe forte 2x ze względu na twardnienie brzucha, dużo odpoczywać, mało łazic

hmmm....
ja tez nie lubie jak ktoś się spieszy zamiast poświęcic mi czas
ale czasem tak sie dzieje niestety >:D

byłam na tym spotkaniu oto foty :

było miło :)

Marta3x polaczymy sily i bedzie 2 razy łatwiej ;D

Melanie fajne te fotki, widac ze sie dobrze bawilyście ;D
opisz jeszcze miny i zachowanie ludzi niewtajemniczonych wokol, jak zobaczyli tyle mam
to musialy byc reakcje ;D

Kociak trzymam kciuki za tate, na pewno szybko dojdzie do siebie :)

szukalam dzis po sklepach jakiejs kiecki na wesele, ale kiepsko to wyglada, chyba bede musiala o szyciu pomyslec,
ale w czwartek czeka mnie jeszcze wieksze zadanie - garnitur na meza, bo on wysoki jest  wiec sie troche nachodzimy, chcialam, zeby sobie jakis letni jasny garnitur sprawil, ale to bedzie jeszcze trudniejsze, bo juz sie podobno sezon skonczyl i nie sprowadza dla niego rozmiaru ;(

dzwonilam dzis do polożnej srodowiskowej i spotkamy sie tak na miesiąc przed porodem,
wole wczesniej poznac osobe, ktora bedzie sie nami opiekowac przez kilka tygodni po porodzie
wydala sie przez telefon spokojna i rzeczowa, a w tle slychac bylo dzieciaczka ;D

czekam na wiesci od Aniulki po wizycie i ciekawe co Aniabania sobie kupila fajnego ;D

No to cześć Babeczki. Melduję sie że jestem. Trochę późno bo po wizycie u pana doktorka byłam na imieninowej kawce u rodziców. Tak to wyszło bo na tydzień przyjechała moja 85 letnia babcia, której aż wstyd się przyznać baaaaaardzo dawno nie widziałam.  8) 8) ::)

No ale po kolei:

Melanie fajne musiało być to spotkanko. Też jestem ciekawa reakcij ludzi jak zobaczyli tyle mamuś z takimi brzdącami i tyyyyyyyyle brzuchatek ;D ;D

Marta nie martw się ; usg swoją drogą a dzidziuś swoją. Jak mu będzie ciasno to wyjdzie kiedu mu się znudzi Twój brzuszek i nie będzie go data interesowała... ;D ;D ;)

A teraz coś dla Ineczki ;) Usg nie było :( :( następna wizyta za dwa tygodnie. Szyjka już się skróciła ale nie rozwiera się jeszcze. Na moje pytanie czy mogę jechać jeszcze na wakacje, po krótkim wahaniu pan doktorek stwierdził, że mogę :laugh: :laugh:

Rozmawialiśmy dzisiaj o porodzie, bo jak pewnie pamiętacie pierwsze było duże 4,380 i urodziło się przez cc. Pan doktor mi powiedział że jeśli drugie będzie powyżej 4 kilo to nie będą mnie męczyć tylko cesarka. Potem usiadłam na fotel i podczas badania pan doktor tak się dziwnie pod nosem uśmiechał... więc go spytałam czemu sie uśmiecha a on na to: " bo ten dzidziuś mały to nie jest" ;D ;D ::) tak więc moja sytuacja pomału się wyjaśnia. Klamka jeszcze nie zapadła ale wszystko wskazuje, że jednak chyba będę mieć to cięcie :p ( po cichu na to liczę) ;)

AAAAAAAAAAAAA no i jeszcze jedna istotna dla mnie sprawa: NIC NIE PRZYTYŁAM!!!!!! Nadal na + 9 kilo.

A i jeszcze pan doktorek powiedział że jak na takie duże dziecko to mam całkiem mały brzuszek ;D ;D
( dla przypomnienia powiem że w pępku 105cm) ;) ;)

Miłego wieczorku życzę i zastanawiam się dlaczego dzisiaj tu taka cisza????

Aniabania jak tam zakupy????

Aniulka fajnego masz tego doktorka :D taki zadowolony z Ciebie i pewnie z siebie ;D

aha polozna mi powiedziala, ze nie wolno juz teraz glaskac (dotykac) brzucha i piersi, bo to moze wywolac przedwczesnie porod
a czy u Was glaskanie brzucha wywoluje jakies reakcje macicy? skurcze?

u mnie nie pojawiaja sie od kilku godzin powiadomienia o nowych postach, wiec jesli wszystkie ich nie dostajemy to moze to jest powod ciszy na forum ???

reklama
Ineczka też słyszałam o głaskaniu piersi ale o brzuszku to nie.... Nie lubię jak ktoś dotyka mojego brzuszka ale sama głaskam go co chwilę. Mój brzuch stawia się juz od dawna więc nie zwróciłam uwagi czy macica twardnieje po głaskaniu czy kiedy jej się podoba.

A doktorka to mam fajnego ;) i do tego przystojny jest i wesoły. A gaduła.... ::) Dzisiaj na sam koniec mi powiedział że są różni faceci ale na nich to się nie zna, :p a baby też są różne i wredne i dziwne i wyniosłe i gwiazdy i takie tam a ja jestem taka fajna i sympatyczna.... ::) ::) ;D ;D ;)

Ale co z tego, kazał się odwiedzić już za dwa tygodnie ::) ::) on chyba oszalał!!!! po co tak często, i tak już co 3 tygodnie to jak dla mnie zbyt szybko :(

Do góry