cześć dziewczynki!
Aniulka- przepraszam że spóźnione ale wszystkiego naj naj dla Ciebie :-*
Melanie - rzeczywiście głaskanie brzusia powoduje skurcze i stawianie się macicy, znam to z autopsji i "opieprzeń" lekarza jak tylko złapie mnie na głaskaniu brzucha. Powiedział, że zobaczę na porodówce, że jeśli będą chcieli mi zintensyfikować skurcze to będą właśnie tak głaskali i masowali. Powiedział, że bezpieczniej położyć dłoń na brzusiu w bezruchu.
No i uważaj kochana z tym bieganiem po mieście, daj sobie z 2 tygodnie odpoczynku, jakby Twoja Paris urodział się w 34-35 to już spoko, ale teraz lepiej jeszcze uważać. Tym bardziej że jesteśmy już na etapie możliwego szybkiego "rozsypania się". Ja osobiście bardzo bym chciała urodzić moją małą w terminie również z tego powodu żeby ją po tych 3 dniach wziąć do domku a nie zostawiać ją przez tydzień (lub dłużej) w szpitalnym inkubatorku
no bo wiadomo, że jeśli teraz by się urodziła to byłoby już ok (jak widać po małym kangurku) ale musiałaby zostać w szpitalu...
Kangurku - cudnie że synuś dochodzi już do zdrowia i "rośnie w siłę"
trzymamy kciuki za Was.
Beacia - sio sio na Twoją chandrę! Ty pogodna kobitka z natury jesteś więc na pewno sobie poradzisz. A jeśli nie to przesyłam Ci całą masę pozytywnych fluidów, u mnie dziś ich w nadmiarze
A ja byłam wczoraj u ginka, info dot. Majusi napiszę w wątku do tego stworzonym, Melanie - byłaś jakoś ostatnio u gina? Z racji że nasze małe i tej samej płci i z tej same nocy
to może sobie je porównamy? Chociaż wiem, wiem, każda rośnie swoim tempem
Melanie - i czy to prawda że K. Figury córka też ma na imię Paris? To jej drugie dzieciątko... ale nie wiem czy się nie przesłyszałam
I jak będziecie zdrabniali to imie? Macie dziewczyny jakieś pomysły na pieszczotliwe zdrobnienie Paris?
Zaraz tu rozpiszemy konkurs
No ale pisałam że byłam u gina - moja szyjka ciupeńka i już średnio miękka
Ale chyba jeszcze 3-4 tyg. wytrzymam, może dłużej... no zobaczymy. Jakoś to będzie. Teraz mój gin wyjeżdza, wróci dopiero 18 sierpnia wię cmam zakaz rodzenia w tym terminie
zobaczymy co na to moja rogata osobowość...
Dobra kochane, życzę Wszystkim miłego dnia, trzymajcie się mocno, papa