reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Cześć:-)
Jak zwykle na chwilę:sorry2:. Wczoraj wieczorem była u mnie koleżanka, to sobie fajnie poplotkowałyśmy i dziś rano tradycyjnie inna fajna koleżanka i też sobie popaplałysmy:tak:. Zaraz idę po Roberta do przedszkola. Na 16-stą Jacek zawozi Sarę na tańce, a ja na 17 idę na zebranie w szkole, więc Jacek musi Roberta wziąć ze sobą.
Joasiu dzięki za "kciuki":tak:. Dziwne te panie w przedszkolu. Ja Roberta zawsze na cebulkę ubieram, żeby panie później dostosowały ubiór do pogody. Zresztą mam widok z balkonu na podwórko przedszkola i widzę, że ubrany jest odpowiednio do aury:tak:. Potem się dziwią, że dzieci zakatarzone, jak się przegrzewają. Ja też powinnam iść do dentysty na przegląd ząbków, ale ciężko się zmobilizować:dry:
Martusiu Sandrusia nie oszczędza Ci wrażeń na koniec ciąży. Oby jej rączka szybko się zagoiła. A Ty szybko, lekko swojego synka urodziła:tak:. Wszystkiego najlepszego dla Sandrusi z okazji imienin:tak:
Anineczko pracy w szkole nie szukam. Ja się denerwuję, jak mam iść na zebranie klasowe do mojej córki, a co dopiero, jakbym miała znowu uczyć brrr:no:.
Szukam pracy w biurze, w urzędach itp.
Ania oszczędzaj swój kręgosłup:tak:, podłoga nie zając nie ucieknie;-). Szkoda, że Wam sie ten zasiłek kończy, ale fajnie że Antek będzie chodził do przedszkola nawet na 3 godzinki. Szkoda tylko, że na 3 miesiące
Muszę kończyć, bo Robercika trzeba odebrać
papa

reklama
Jestem po dzisiejszej wizycie u lekarza.
No i niby wiem ale dalej nic nie wiem :baffled:
Synus siedzi glowka w dol. Lekarz nie powiedzial ile wazy i mierzy :dry:
Serduszka dzis nie sluchalismy.
Opuchlizny nie ma.
Cisnienie jak zwykle 110/70.
W moczu dzis wykryto sladowe ilosci krwi, ale stwierdzil, ze jest w normie czyli ok.
Na USG pokazal glowke, zoladek, serduszko, kregoslup, lozysko w porzadku i wod tyle ile trzeba.
Przeprowadzilam szczegolowe pytania typu kiedy bedzie mnie badal od srodka, jak wyglada szyjka, kiedy spodziewac sie porodu itp. Ale wzruszyl ramionami i stwierdzil, ze na dzien dzisiejszy wszystko jest ok i jak przyjde w dniu terminu czyli 3 czerwca to wtedy odpowie na moje pytania :sorry2::baffled: a teraz mam sie nic nie marwic i nie myslec o tym :dry:No nic trzeba czekac az synus sam sie zdecyduje na wyjscie. Po dzisiejszym dniu to chyba chcialabym zeby to juz bylo blizej niz dalej, wole miec to za soba niz sie stresowac ze jeszcze tyle trzeba czekac. Mam nadziejej, ze wyjdzie w ten weekend :-D

Dzieki za zyczonka dla corci :*****

Martusiu nie martw się z synkiem na pewno jest wszystko w porządku, gdyby Twojego lekarza coś zaniepokoiło, toby zrobił Ci bardziej szczegółowe badania:tak:. Ja Sarę urodziłam też, tak jak ty Sandrusię w 38 tygodniu, a Roberta na 4 dni przed terminem, ale za to szybko;-). Buziaczki
Ja już po zebraniu. nasłuchałam się o Sarze. Na forum 4 razy mi Sarę wymieniła, 2 razy, bo zapomniała na dziś szczoteczki na fluoryzację oraz zapomniała pracy plast., a 2 razy bo zdobyła nagrody za swoje prace plastyczne. Choć ogólnie jakaś poprawa jest, bo 2 ostatnie sprawdziany z matematyki napisała na 5 i dosyć szybko. Fakt, że ja wiedziałam, domysliłam się, że będą lada dzień sprawdziany i ją przygotowałam, bardziej psychicznie niż merytorycznie, bo ona unmie, tylko ma problem z koncentracją i czas jej tak jakoś ucieka. Pytam się Sary dlaczego nie jest aktywna na lekcji, a ona, że musi się zastanowić nad odpowiedzią, a inne dzieci odrazu się zgłaszają, jak tylko pani zapyta:confused: To cała Sara:tak: Często nieprzygotowana albo ma brak zadania, a cały czas przecież siedzi i odrabia te lekcje.

dzien dobry:-)

Jula w przedszkolu a ja relaksik...ale cudownie:-);-):tak:cisza. i robie co chce:-D

Martusia nie martw sie o synka...dziwna jest ta opieka medyczna u Was..kurcze my tutaj narzekamy na nasza sluzbe zdrowia ale jednak mamy o wiele lepiej niz na wyspach czy tez w stanach lub kanadzie:sorry2:fakt tez zalezy na kogo sie trafi ale masz wybor i mozesz isc do drugiego lekarza jakby co...

Jula wczoraj zaskoczyla mnie ogromniascie bo usiadla sama na fotel u pani dentystki i pieknie dala sobie pozagladac,po pukac,podotykac i takim urzadzeniem wyczyscic zabki.a na koniec pomalowac ta uszkodzona jedyneczke:tak:normlanie dumna jestem z niej bardzo:-)Wczoraj tez zrobilysmy to badanie na alergie prywatnie i teraz czekamy na wyniki 7 dni:tak:

dzis zapowiadaja burze:-(ale cieplutko jest:-)

Karioko
masz racje panie w naszym przedszkolu sa nie teges..:wściekła/y:fajnie masz ze mozesz kontrolowac z okna Robercika jak sie bawi na placu zabaw przedszkolnym....oj ale macie napiety grafik zajec...a Sara nie jest przemeczona czasem:confused:moja siostra ma podobne problemy z synkiem jak Ty z Sara...musi czesto z nim siedziec zeby mogl nadrobic i pilnuje go zeby sie skupial na nauce wiecej...moze to taki wiek:sorry2:az sie boje co to bedzie jak Jula bedzie miala zadawane lekcje:szok:trzymam kciuki za znalezienie fajnej pracki:-)

Aniu fajnie ze chlopaki pogonilu chorubsko:-)powodzenia na szczepieniu:-)ale porabane przepisy sa...szkoda ze tylko na 3 miesiace Antek bedzie mogl pojsc do tego przedszkola...wspolczuje ze zabrac chca zasilek...widze ze wcale tak kolorowo nie macie tam z tymi zasilkami i edukacja przedszkolna/szkolna:-(ehhh...

Milego dnia:-)i odzywac sie prosze:sorry2:

LULECZKA,KINUS,EDYTA,HooooP HooooP:sorry2:

Cześć :-)
Siadłam do komputera, bo muszę zaraz poszukać i napisać coś o sławnych Polakach. Oczywiście dla Sary. Pani dała termin do końca maja, a Sara nawet okładki jeszcze nie skończyła. Wiadomo, że dzieci takiej pracy to nie wykonają, no pewnie są wyjątki. Sara w tym wypadku do nich nie należy:dry:. Na szczęście może to być praca w grupkach, więc zaraz przyjdzie sąsiadka (mama koleżanki Sary) i razem będziemy myśleć. Dziewczynki będą musiały choć nauczyć się czytać;-). Nie jestem zwolenniczką wykonywania prac za dziecka, ale ta praca przerosła moją córę. Wszystko inne, a zwłaszcza prace plastyczne robi sama.
Joasiu brawo dla Juli. Dzielna dziewczynka:tak:. Muszę z moim też wybrać się do dentysty (do kontroli) może w końcu pokaże wszystkie zęby.
U nas też cieplutko. Mam nadzieję, że w weekend też tak będzie, bo mamy festyn rodzinny w przedszkolu i w szkole, będziemy z Jackiem się wymieniać:-). Muszę pomyśleć o jakimś cieście.

Witam wieczorkiem

Rano padal deszcz ale szybko sie rozjasnilo wyszlo sloneczko i bylo dosc fajnie i cieplo :-)
Z jednej strony zazdroszcze tych upalow w PL, a z drugiej wole jak jest chlodniej bo teraz przy koncu lepiej sie oddycha no i sie nie puchnie. Jak tu dogodzic ciezarowce :-p

Dzis poprzegladalm rzeczy p corci kolezanki i pare najmniejszych ciuszkow zostawilam dla corci i ona teraz lale przebiera co chwile :-D a reszte spakowalam w pudlo i wysylam w nastepnym tygodniu kolezance ktora spodziewa sie na poczatku lipca corci :tak:Sandrusia przejeta tymi ciuszkami bardzo nic tylko pupe lali pudruje zaklada pieluszki, ubiera w pajacyk, czapeczke i wozi nowym woziem codziennie na spacerki :tak:nie wspomne juz ze lale co chwile tuli caluje, nosi na raczkach oi albo karmi butla albo smoka podaje :tak::-D mala mamusia mi rosnie i pomagierka ;-):-)

Karioka dzieki za zyczonka dla corci :*:*

Nie martwie sie o synusia wiem ze napewno wszystko z nim dobrze :tak: Zdenerwowalam sie troszke wczoraj bo na wizycie nic a nic mi nie powiedzial o ewentualnym zblizajacym sie porodzie. Myslalm, ze mnie zbada powie jak tam szyjka wyglada czy sie skraca czy nie, czy brzucho mi sie stawia i kiedy mniejwiecej moglabym rodzic czy przed termnem czy po. A on nic. Stwiedzil ze jeszcze ejst czas i zbada mnie za dwa tygodnie (dodam z eod poczatku ciazy nie bylam ani razu tu badana, tylko raz jak bylam w PL ). Stad moje pytania bo przy koncu ciazy z Sansrusia, tak wlasnie mowila moja ginka i srawdzilo sie. Czulam sie do konca super i bylam pewna ze mala przenosze, a na tydzien przed porodem lekarka mowila ze w ciagu tygodnia przytule corcie,a ja sie smialam ze cos jej sie pomylilo :-p;-)no i myslalam, ze i tym razem tez tak bedzie :dry::sorry2: No coz zostalo mi czekanie az synus sam sie zdecyduje kiedy ma wyjsc ;-)

Karioka wazne ze sa postepy w nauce no i moim zdaniem lepiej jak sie zastanowi dluzej nad odpowiedzia niz jakby na szybko miala palnac jakies glupstwo ;-) a co do zapominalstwa to powiedz corci zeby sobie od razu wszystko co bedzie jej potrzebne zapisywala w zeszycie czy na kartce ;-)
Gratuluje nagrod za prace plastyczne :tak:Masz zdolna corcie :-)

Asiu tutaj jest taka opieka jak sie nic nie dzieje i wszytsko jest w porzadku. Twierdza, ze jak jest wszytsko dobrze to po co niepotrzebne badania, leki itp. Ale ejzeli cos sie dzieje to stawaja na glowie zeby opanowac sytuacje. Moja kolezanka ciezarowka jest teraz w 28tc zaczela krwawic i pojechala odrazu do szpitala, opieke miala rewelayjna od razu zaczeli dzialac, sprawdzac, badac i we wtork wyszla jak nowo narodzona do domku.
Sandrusia tez sie ostatnio bardzo szybko i dobrze zajeli wiec nie nazekam na tutejszych lekarzy :tak:no chyba ze na jednego :-p tego u ktorego bylam ostatnio ;-)

Asiu brawo dla Juli. Dzielna dziewczynka :tak:niejeden dorosly za nic na fotelu dentystycznym nie usiadzie, a co dopiero buzie otwrzyc ;-):-D

Ostatnia edycja:
dzien dobry:-)

Jula ma za malo czasu bo narzeka ze pobawic sie w domu nie ma kiedy...ehhh...wyszlysmy dosc pozno do przedszkola ale juz odprowadzona i zadowolona machala mi raczkami na dowidzenia...piekne wierszyki mowi i spiewa piosenki bo zbliza sie dzien matki i ojca i 27 mamy akademie uroczysta...serce sie wzrusza jak tak pieknie recytuje dla nas specjalne wierszyki :-):-D

Karioko
Ci nauczyciele to chyba powariowali..czasami to chyba zapominaja ze maja do czynienia z dziecmi....:wściekła/y:u mojego siostrzenca przyjeli ze kazde dziecko ma komputer i zadaja im czytanie i szukanie w internecie pewnych zadan...okropne to jest:-(mam nadzieje ze poradzilyscie sobie z ta praca i bedzie super ocena:-):tak::-)
udanego festynu i super zabawy a przedewszystkim super pogody:-)

Martusia
to juz 38tc i 2 dni...jeju...ale to leci...masz racje zebylabys spokojniejsza gdyby ktos zajrzal i sprawdzil cos ie dzieje z szyjka i czy jest juz rozwarcie ,czy sie zaczyna juz cos dziac....itp... uspokoilas mnie tym ze jednak sie przejmuja w tej waszej sluzbie zdrowia...juz kiedys pisalam ze nasza kolezanka w ciazy po powaznych problemach zdrowotnych poszla potwierdzic ciaze w kanadyjskiej sluzbie zdrowia to zrobili badanie z krwi potwierdzili ciaze i kazali przyjsc jak skonczy sie 3 miesiac...to bedzie znaczylo ze jest ok bo jakby co to organizm sam by sobie poradzil..wiec poco badania:wściekła/y:brak slow....
masz racje fajnie ze pogoda sprzyja Ci i pomaga;-)super Sandrunia musi wygladac na tych spacerkach i jak przebiera laleczki:-DJula tez tak ma:tak:

U nas dzis slobneczko:-)ide zakupic dzis kwiatki na balkon bo najwyzsza pora..skrzynki czekaja;-)milego dnia Wam zycze i udanego weekendu,zreszta na pewno zajrze tu jeszcze:tak:a Wy odzywac sie prosze:sorry2:

Hej

Asiu gratuluje zdolnej corci :tak::-)
Koniecznie opowiedz jak bedziecie juz po dniu mamy i taty, bardzo jestem ciekawa jak wypadlo przedstawienie :-)

Mozesz zdradzic jakie wierszyki i pioseneczki Jula zna.

Sandrusia glownie piosenki spiewa, wierszykow zna malo. No i nie ma zbytnio ochoty na nauke nowych wierszykow. Uwielbia kolorowac i malowac. No i oczywiscie bawic sie swoim zwierzyncem :-D:tak: A ostatnio caly czas chce sie uczyc i rozwiazywac ksiazeczki dla 4-6 latkow :tak:No i zaczyna pisac literki i cyferki. Oczywiscie wszytsko robi sama :-D:-D:-D

juz kiedys pisalam ze nasza kolezanka w ciazy po powaznych problemach zdrowotnych poszla potwierdzic ciaze w kanadyjskiej sluzbie zdrowia to zrobili badanie z krwi potwierdzili ciaze i kazali przyjsc jak skonczy sie 3 miesiac...to bedzie znaczylo ze jest ok bo jakby co to organizm sam by sobie poradzil..wiec poco badania:wściekła/y:brak slow....
Tutaj tez tak jest. Ja nie mialam problemow z pierwsza ciaza wszytsko szlo ksiazkowo wiec u mnie tez stwierdzili ciaze z wyniku moczu i kolejna wizyte mialam dopiero w 13tc. Ale ponoc gdy wczesniej byly jakies problemy to sie wtedy staraja i przykladaja, ale ile z tego prawdy to nie wiem.

I co z ta Twoja kolezanka :confused: Dobrze ciaze przechodzila :confused:

Milego dnia

Cześć :-)
Właściwie chciałam tylko poweidzieć dobranoc:tak:. Już trochę późno
Martusiu Sara wie , że ma notować. Od dwóch lat jej to tłuczemy do głowy, ale chyba zapomina:dry:. A Twój synuś wie najlepiej kiedy ma wyjść:tak:. Nie ma jak u mamy;-). Pewnie zrobi Ci prezencik tak na dzień mamy:tak::-)
Joasiu tej pracy jeszcze nie zrobiłam z koleżanką, bo jej coś wypadło i nie przyszła, a ja zajęłam się czymś innym. Sara natomiast wogóle o tym nie myśli , więc ja mam się przejmować;-). Gratuluję zdolnej córeczki. Ja to się cieszę, jak Robertowi uda się w miarę zrozumiale coś powiedzieć. A dziś tylko fotki mogłam zrobić, bo na samym początku festynu zanim zaczęły się występy wylałam na kamerę kawę:wściekła/y: i nic już nie mogłam nagrać. Byłam jakś taka zdenerwowana, że mi filiżanka z kawą uciekła z ręki prosto na mój sprzęt. Tp zdenerwowanie pewnie w wyniku tego, że dwa festyny zaliczałam i u córy i u syna. A najlepiej było i tak w przedszkolu. Mogłam właściwie nie iść do szkoły. Sara też się super bawiła w przedszkolu. Na spokojnie przyszłabym sobie na tą 10.30 i byłabym spokojniejsza. Jacek w domu całkiem rozkręcił kamerę i ją porządnie wyczyścił, tak , że teraz działają i inne przyciski, które wcześniej nie najlepiej już funkcjonowały i kamerka działa jak należy. I całe szczęście, bo mam do przegrania kilka innych imprez.
D O B R A N O C:tak::-)

reklama

Asiu gratuluje zdolnej corci :tak::-)
Koniecznie opowiedz jak bedziecie juz po dniu mamy i taty, bardzo jestem ciekawa jak wypadlo przedstawienie :-)

Mozesz zdradzic jakie wierszyki i pioseneczki Jula zna.

Sandrusia glownie piosenki spiewa, wierszykow zna malo. No i nie ma zbytnio ochoty na nauke nowych wierszykow. Uwielbia kolorowac i malowac. No i oczywiscie bawic sie swoim zwierzyncem :-D:tak: A ostatnio caly czas chce sie uczyc i rozwiazywac ksiazeczki dla 4-6 latkow :tak:No i zaczyna pisac literki i cyferki. Oczywiscie wszytsko robi sama :-D:-D:-D

Tutaj tez tak jest. Ja nie mialam problemow z pierwsza ciaza wszytsko szlo ksiazkowo wiec u mnie tez stwierdzili ciaze z wyniku moczu i kolejna wizyte mialam dopiero w 13tc. Ale ponoc gdy wczesniej byly jakies problemy to sie wtedy staraja i przykladaja, ale ile z tego prawdy to nie wiem.

I co z ta Twoja kolezanka :confused: Dobrze ciaze przechodzila :confused:

Milego dnia

Martusia z wymienieniem wszystkiego to bede miec duzzzeeee problemy bo tego jest tak duzzzzooooo ze sama jestem w szoku...(zreszta wiekszosci tutulow nie znam..hihihi) teraz non stop mowi "kochana mamo" wspaniala mama" i o tacie i wyjsciu na lody..ze dobrze byc z tata itp...itd....bardzo duzo uczy sie w przedszkolu i szybko przyswaja a w domu robimy za widownie i klaszczemy a potem sie klania jak zawodowiec:-D:tak::-D

co do kolezanki to urodzila zdrowego slicznego chlopca,na szczescie....:tak:
chyba wiekszosc dzieci chce byc bardzo samodzielna i pomocna...Jula duzo mi pomaga,czesto sama zrobilabym to dwa razy szybciej a tak to sie cos ciagnie i ciagnie ale zadowolenie JUli po wykonaniu czegos jest nagroda za "zmarnowany"czas;-):tak:

Kochana moze synek czeka do dnia mamy i zrobi Ci prezent co:confused:daj znac jak sie czujesz:confused:

a tak wogole to dzien dobry:-)mamy piekny poniedzialkowy sloneczny dzien:-)

Karioko praca nie zajac nie ucieknie;-)tylko szkoda bo zostalo juz tego czasu bardzo malo..maj sie konczy zaraz wiec zmobilizujcie sie i do roboty coby na koniec corcia palki nie dostala;-):-)super ze kamere udalo sie naprawic...masz zdolnego melza:tak:wspolczuje zabieganego dnia piknikowego...u nas sobota byla bardzo ulewna,slonce na zmiane z ulewami:tak:nasz czeka piknik rodzinny 4 czerwca a w srode dzien mamy i taty:tak:

Kasia jak sie czujesz:confused:co sie nie dozywasz,hoooppp hooopppp:confused:

Jola jak tam uczulenie:confused:super fotki pokazujesz na NK moglabys mi zdradzic gdzie tak fajnie je obrabiasz:confused:moze jakas stronke bys przeslala co:sorry2:

Ania a Ty dlczego zamilklas:confused:jak sie czuja chlopcy juz po szczepieniu jest Matt:confused:jak tam pomoc dla Zosiaczka Ci idzie:confused:

moje apele zeby sie dziewczyny odzywaly nieskutkuja:-(Luleczka na NK nie odpowiada,tutaj tez nie....:-(Kinus i Edyta tez zamilkly...no cuz...moze ochoty nie maja bo nie wierze zeby choc minutki dziewczyny nie znalazly zeby sie odezwac:sorry2:ehhhhh:-:)-:)-(

Do góry