reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Hej:-)
Kamila odmawia spania w dzień, histeryzuje i wogóle niezły z nią cyrk ostatnio:wściekła/y:
Wczoraj pół godziny darła sie z jakiegoś powodu - bez powodu, czekałam aż policja przyjedzie, że niby dziecko maltretuję:szok: Teraz niby śpi, ale pod oknami dziedziniec nam koszą:angry:. Tu wogóle mają hopla z koszeniem trawy:baffled: Koszą cały czas:baffled:
Kupiłam dziś dziecku truskawki:tak:. Nie smakują jej:no:. Kolejny rok nie chce ich jeść:no:. Winogron też nie chce:no:. Chlebem z ziarnami pluje:-p. Ostatnio marchewki w zupie nawet nie chcej jeść. Za to mięso i bułki w każdej ilości no i ciastka i czekolada:-p. Co za dziecko:baffled:

Martuiu, piękne akwarium. Ja myśle, ale na myśleniu sie kończy:-p

Anineczko, Matti słodziak:tak:. Masz rację, cała mama;-). A tak serio, to jestem przekonana, że jeszcze bedziesz miała córę:tak:. Małą królewnę:tak:

Edytko, Luleczka na pewno szczepiła Julę:tak:. My nie szczepilismy... jeszcze:-p

reklama
Moni prawda,że Matt co najlepsze ma po mamusi :tak::tak::tak:
A reszte może mieć po tatusiu :baffled::laugh2:

slodycze,ciastka a najbardziej wszystko co z czekoladą to najlepsze menu Antka :angry:

A jak Kamilka nie spi w dzień to jakie sa wieczory?

u nas by sie przydało skosic trawsko :sorry2::dry:

Hellooooo

U nas dzis cieplo na dworki choc pochmurnie.
A mnie sie dzis nic nie chce. Mam mega lenia.

Czeka mnie sterta prasowania izebrac sie nie moge. Na spcer chyba dzis nie pojdziemy. Byla juz u nas dzis Ewa z Roxanka na kawce to pogaduchy zaliczylysmy ;-)

Anineczko fajny rozbrykany Matt :tak::-):-):-)

Edyta pisze:
Ania mam pytanie odnośnie pneumokoków. Czy u Was ta szczepionka jest w obowiązkowym kalendarzu? I czy szczepiliście Matta?
My zamierzamy zaszczepic Olę w przyszłym tygodniu
Edytko moja Irlandia jest na prawach Anglii i tutaj ta szczepionka jest obowiazkowa w kalendarzu szczepien. Ja Sandre w Polsce nie szczepilam dopiero tutaj to zrobilam. Na meningokoki nie byla wogole szczepiona.

Moja kolezanka Ewa zaszczepila swoja Roxane narazie na meningokoki (tez sa obowiazkowe w kalendarzu szczepien) na pneumokoki mowi, ze jeszcze za wczesnie.

Monia niezle Ci Kamilka daje popalic ostatnio.
Moja tez w dzien spac nie chciala. I przestalam ja klasc. Moze Twoja cora tez nie potrzebuje duzo snu. Moze dzien czy dwa nie kladz jej na drzemke i zobaczysz jak to bedzie wygladalo. Czy beda krzyki i wrzaski.

Mateusz znowu śpi.
A ja umyłam podlogi bo jak siedziałam w kuchni Antkowu się zachciało sikać po męsku do nocnika :sorry2::laugh2::laugh2:
Wszystko olane,tylko nie nocnik :-D:-D

U nas też ciepło się zrobiło,ale tak jak Martusia mam lenia i nigdzie nie ide. :rofl2:

Buziaki cioteczki od Matta ;-);-)

Edytko jestem pod wrażeniem Maćkowego wyczynu :szok::tak:
Może to przełom i teraz będzie spał do 6 conajmniej.
Czy mam się dziś za to pomodlić ? :sorry2:;-);-)
Jestem strasznie ciekawa,co Maciejo wykombinował w kościele przy teściach,a teści olać :-p
I czy to ta cięzka praca to łażenie po drzewach ? A swoją drogą bardzo wcześnie zaczyna łazikować po drzewach,tylko ten bez ma tak cieniutkie gałązki :sorry2::-D
Oj pamiętam,łazikowanie po drzewach to najlepsza zabawa!!!
A co do prasowania.Mąż prasował przez ponad 3 godziny :szok::szok:
Wszystko poszło pod żelazko łącznie conajmniej 4 pralki prania.
A nie podeśle,bo już piore następne :-D:-D:-D:-D

Monia jakie plany na dziś?

Asia gdzie jesteś?
Jak tam u lekarza?

Martusiu piękne akwarium,a jakie ma ładne błękitne kolorki :tak:

Anineczko jestem...tylko sil i nastroju jak na lekarstwo....

Jula wykancza mnie ostatnio:-(nie daje sobie rady zeby ja na spokojnie "ogarnac",to co wyprawia jest mega meczace,dolujace..zero posluchu...
na szczescie goraczka byla tylko do poniedzialku i zniknela...wizyta u lekarza tez w poniedzialek..JUla osluchowo OK,za to dostala skierowanie na usg brzuszka i do gastrologa wzwiazku z kupkaniem..mam nadzieje ze wszystko tam wpozadku:tak:

Ja tez bylam na konsultacji i teraz tylko mam sobie wybrac odpowiedni termin i pod noz:-:)tak:

Hej hej
A gdzie wy?

Matt śpi,Antek wsuwa wędlinke.
Pogoda do bani,zimno i nieprzyjemnie :baffled:
Ale u was mają być upały :tak:

A gdzie się Lulka podziewa?
I Asia??

No to wrzucam bardzo krótki filmik z Mattem.Teraz już wiem jak to robić,tak więc będe z innymi próbowała:
Matt
Aniu film super swietny:-)Oskar sie nalezy dla glownego bohatera:-);-):-Dale Matt szybko rosnie:tak::-)

U nas od wczoraj super sloneczko ale mam nadzieje ze i u was wkoncu zaswieci:-):tak::-)

Aniu, pozdrowienia dla męża...POGROMCY PRANIA !!! :-)

Brawo:-):tak::-)taki malzon to skarb:-);-):tak::-D

No nie wiem czy Ci wybaczę...;-):-D
sama często tak piszę.:sorry2:

Super z tymi meningo. Matt będzie zaszczepiony na jedno i drugie. A Antosia szczepiliście na pneumo?

Super filmik!!! Matt to czysty tatuś!

Z wrześniowych dzieci które były szczepione na to? Chyba Asiowa Juleczka... Ktoś jeszcze?

Edytko JUla nie byla szczepiona jeszcze ani na pneumo a ni na meningokoki i nadal walcze z myslami czy szczepic czy tez nie:-:)sorry2:a wrzesien coraz blizej:-(

Kurcze no :angry::angry:
To co? Czas robić trzecie ?
Może tym razem się uda :dry::laugh2::laugh2::laugh2:

Aniu bede mocno trzymac kciuki ..tylko wczesniej daj znac kiedy;-):sorry2::-Dwkoncu do 3 razy sztuka..;-):-D:tak:

Hej:-)
Kamila odmawia spania w dzień, histeryzuje i wogóle niezły z nią cyrk ostatnio:wściekła/y:
Wczoraj pół godziny darła sie z jakiegoś powodu - bez powodu, czekałam aż policja przyjedzie, że niby dziecko maltretuję:szok: Teraz niby śpi, ale pod oknami dziedziniec nam koszą:angry:. Tu wogóle mają hopla z koszeniem trawy:baffled: Koszą cały czas:baffled:
Kupiłam dziś dziecku truskawki:tak:. Nie smakują jej:no:. Kolejny rok nie chce ich jeść:no:. Winogron też nie chce:no:. Chlebem z ziarnami pluje:-p. Ostatnio marchewki w zupie nawet nie chcej jeść. Za to mięso i bułki w każdej ilości no i ciastka i czekolada:-p. Co za dziecko:baffled:
Monia u nas tez czesto trawe kosza...akurat kiedy Jula sie kladzie lub podczas snu..choc osttanio juz po 7 z rana kosili:wściekła/y:Jula zajada sie truskawkami,winogoronami...ale bulek,pieczywa nie lubi a co do mies to zalezy co jest aktualnie na talerzu:-(tez wybrzydza:-(Jula dzis wysiadla i zasnela :-)meczylam sie na maxa ale uparlam sie i zasnela:tak:na szczescie telewizja i jej nie obudzila..;-):tak:ale cos za cos...niemoglam udzielic wywiadu i moja kariera w Tv musi jeszcze poczekac;-):-Drobia reportaz o debilu/debilce co podpala:-(

Martusia super macie akwarium..teraz jak juz je pokazalas to i ja bede musiala pochwalic sie naszym:zawstydzona/y:;-):sorry2:malutkim...;-)

Cos dawno Luleczka nie zagladala:sorry2:macie z nia kontakt:sorry2:

Ja też nie mam angielskiego kontaktu z Luleczką:no:

Asiu nie jesteś sama z tym średnim radzeniem sobie z dzieckiem. Mnie też Maciek czasami...delikatnie mówiąc wyprowadza z równowagi. Szczególy znajdziesz na zamkniętym. To kiedy zamierzasz się poddac operacji? Bardzo Ci jej współczuję:-(

Aniu haha Antoś niezły z tym sikaniem "do" nocnika:-D A wiecie, mój Maciuś już nie sikał w majtki nawet w nocy, a teraz zdarza mu się podczas drzemki popołudniowej, w trakcie zabawy. Poprzestawiał mi się chłopak...

Maciek nie lubi czekolady tylko mamby:crazy:

Martusiu fajnie macie z tymi szczepieniami tam. U nas to straszny wydatek, ale ja wolę nie ryzykowac. Oli należą się 3 dawki - każda to 280 zł.

Edytko na razie odwlekam mysl o operacji..ale wiem ze musze sie okreslic...lekarz podal mi tel komorkowy do siebie zebym zadzwonila jak sie tylko zdecyduje...jest to ten sam lekarz ktory operowal mnie w zeszlym roku:tak:a co do zachowania naszych wrzesniakow to ja naprawde do Juli juz trace sily....czytalam o poczynianiach Maciusia ..faktycznie u Ciebie tez do smiechu nie jest..ale mozna to takze tlumaczyc ze jest Olenka,ze mniej czasu mu poswiecasz...kurcze sama juz niewiem..mam nadzieje ze to przejsciowe i "wroci" moja kochana coreczka;-):tak::-D

Jula zajadala sie truskawkami ze smietena:-)pomagala mi robic i pozniej ze smakiem objadlysmy sie po same uszy...uwielbiam ten okres truskawkowy..zawsze sobie obiecuje ze sie objem a pozniej juz po truskawkach i wspomnienia pozostaja i czekanie do nastepnego sezonu;-):tak::-D

malz przyszedl i ruszamy do sklepu zaraz:-)

Martusia jak tylko pstrykne fotke naszego akwarium to sie pochwale:tak:a tak pozatym to sobie przypomnialam ze pyatlas mnie o ten serial co mowilam.."potyczki Amy"..jest bardzo fajny...sciagnij i sama sprawdz:tak:polecam:tak::-) a i jeszcze jedno gratuluje nowych gadzetow zakupowych..masz racje warto inwestowac w takie rzeczy...a i laptopik super prezent urodzinowy;-):tak::-)

Edytko masz racje te szczepienia to straszny wydatek.
Sandra byla szczepiona tylko raz bo miala juz dwa latka.

Asiu jak tak bardzo polecasz ten serialik ;-) to chyba go soie sciagne ;-)

reklama
Martusia mam nadzieje ze Ci sie spodoba ten serialik...daj znac po 1 odcinku co myslisz...:sorry2:

Luleczka odezwala sie do mnie :-) miala awarie kompa i tez jej JUlka rozrabia wiec jak tylko wszystko sie jej ulozy to sie odezwie na wrzesniu:tak:

Edytko masz racje te szczepionki u nas sa koszmarnie drogie:wściekła/y::szok::wściekła/y:ale na zdrowiu dzieci nie mozna oszczedzac:-(tylko szkoda ze nie kazdego stac na takie szczepienia dodatkowe:-(tylko zaluje bardzo bo nigdzie o skutkach ubocznych nie pisza..pewnie dopiero za pare lat wyjda na swiatlo dzienne + i - tych szczepionek:tak:

Do góry