reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Hej:-)
Kamila odmawia spania w dzień, histeryzuje i wogóle niezły z nią cyrk ostatnio:wściekła/y:
Wczoraj pół godziny darła sie z jakiegoś powodu - bez powodu, czekałam aż policja przyjedzie, że niby dziecko maltretuję:szok: Teraz niby śpi, ale pod oknami dziedziniec nam koszą:angry:. Tu wogóle mają hopla z koszeniem trawy:baffled: Koszą cały czas:baffled:
Kupiłam dziś dziecku truskawki:tak:. Nie smakują jej:no:. Kolejny rok nie chce ich jeść:no:. Winogron też nie chce:no:. Chlebem z ziarnami pluje:-p. Ostatnio marchewki w zupie nawet nie chcej jeść. Za to mięso i bułki w każdej ilości no i ciastka i czekolada:-p. Co za dziecko:baffled:

Martuiu, piękne akwarium. Ja myśle, ale na myśleniu sie kończy:-p

Anineczko, Matti słodziak:tak:. Masz rację, cała mama;-). A tak serio, to jestem przekonana, że jeszcze bedziesz miała córę:tak:. Małą królewnę:tak:

Edytko, Luleczka na pewno szczepiła Julę:tak:. My nie szczepilismy... jeszcze:-p

reklama
Moni prawda,że Matt co najlepsze ma po mamusi :tak::tak::tak:
A reszte może mieć po tatusiu :baffled::laugh2:

slodycze,ciastka a najbardziej wszystko co z czekoladą to najlepsze menu Antka :angry:

A jak Kamilka nie spi w dzień to jakie sa wieczory?

u nas by sie przydało skosic trawsko :sorry2::dry:

Hellooooo

U nas dzis cieplo na dworki choc pochmurnie.
A mnie sie dzis nic nie chce. Mam mega lenia.

Czeka mnie sterta prasowania izebrac sie nie moge. Na spcer chyba dzis nie pojdziemy. Byla juz u nas dzis Ewa z Roxanka na kawce to pogaduchy zaliczylysmy ;-)

Anineczko fajny rozbrykany Matt :tak::-):-):-)

Edyta pisze:
Ania mam pytanie odnośnie pneumokoków. Czy u Was ta szczepionka jest w obowiązkowym kalendarzu? I czy szczepiliście Matta?
My zamierzamy zaszczepic Olę w przyszłym tygodniu
Edytko moja Irlandia jest na prawach Anglii i tutaj ta szczepionka jest obowiazkowa w kalendarzu szczepien. Ja Sandre w Polsce nie szczepilam dopiero tutaj to zrobilam. Na meningokoki nie byla wogole szczepiona.

Moja kolezanka Ewa zaszczepila swoja Roxane narazie na meningokoki (tez sa obowiazkowe w kalendarzu szczepien) na pneumokoki mowi, ze jeszcze za wczesnie.

Monia niezle Ci Kamilka daje popalic ostatnio.
Moja tez w dzien spac nie chciala. I przestalam ja klasc. Moze Twoja cora tez nie potrzebuje duzo snu. Moze dzien czy dwa nie kladz jej na drzemke i zobaczysz jak to bedzie wygladalo. Czy beda krzyki i wrzaski.

Mateusz znowu śpi.
A ja umyłam podlogi bo jak siedziałam w kuchni Antkowu się zachciało sikać po męsku do nocnika :sorry2::laugh2::laugh2:
Wszystko olane,tylko nie nocnik :-D:-D

U nas też ciepło się zrobiło,ale tak jak Martusia mam lenia i nigdzie nie ide. :rofl2:

Buziaki cioteczki od Matta ;-);-)

Edytko jestem pod wrażeniem Maćkowego wyczynu :szok::tak:
Może to przełom i teraz będzie spał do 6 conajmniej.
Czy mam się dziś za to pomodlić ? :sorry2:;-);-)
Jestem strasznie ciekawa,co Maciejo wykombinował w kościele przy teściach,a teści olać :-p
I czy to ta cięzka praca to łażenie po drzewach ? A swoją drogą bardzo wcześnie zaczyna łazikować po drzewach,tylko ten bez ma tak cieniutkie gałązki :sorry2::-D
Oj pamiętam,łazikowanie po drzewach to najlepsza zabawa!!!
A co do prasowania.Mąż prasował przez ponad 3 godziny :szok::szok:
Wszystko poszło pod żelazko łącznie conajmniej 4 pralki prania.
A nie podeśle,bo już piore następne :-D:-D:-D:-D

Monia jakie plany na dziś?

Asia gdzie jesteś?
Jak tam u lekarza?

Martusiu piękne akwarium,a jakie ma ładne błękitne kolorki :tak:

Anineczko jestem...tylko sil i nastroju jak na lekarstwo....

Jula wykancza mnie ostatnio:-(nie daje sobie rady zeby ja na spokojnie "ogarnac",to co wyprawia jest mega meczace,dolujace..zero posluchu...
na szczescie goraczka byla tylko do poniedzialku i zniknela...wizyta u lekarza tez w poniedzialek..JUla osluchowo OK,za to dostala skierowanie na usg brzuszka i do gastrologa wzwiazku z kupkaniem..mam nadzieje ze wszystko tam wpozadku:tak:

Ja tez bylam na konsultacji i teraz tylko mam sobie wybrac odpowiedni termin i pod noz:-:)tak:

Hej hej
A gdzie wy?

Matt śpi,Antek wsuwa wędlinke.
Pogoda do bani,zimno i nieprzyjemnie :baffled:
Ale u was mają być upały :tak:

A gdzie się Lulka podziewa?
I Asia??

No to wrzucam bardzo krótki filmik z Mattem.Teraz już wiem jak to robić,tak więc będe z innymi próbowała:
Matt
Aniu film super swietny:-)Oskar sie nalezy dla glownego bohatera:-);-):-Dale Matt szybko rosnie:tak::-)

U nas od wczoraj super sloneczko ale mam nadzieje ze i u was wkoncu zaswieci:-):tak::-)

Aniu, pozdrowienia dla męża...POGROMCY PRANIA !!! :-)

Brawo:-):tak::-)taki malzon to skarb:-);-):tak::-D

No nie wiem czy Ci wybaczę...;-):-D
sama często tak piszę.:sorry2:

Super z tymi meningo. Matt będzie zaszczepiony na jedno i drugie. A Antosia szczepiliście na pneumo?

Super filmik!!! Matt to czysty tatuś!

Z wrześniowych dzieci które były szczepione na to? Chyba Asiowa Juleczka... Ktoś jeszcze?

Edytko JUla nie byla szczepiona jeszcze ani na pneumo a ni na meningokoki i nadal walcze z myslami czy szczepic czy tez nie:-:)sorry2:a wrzesien coraz blizej:-(

Kurcze no :angry::angry:
To co? Czas robić trzecie ?
Może tym razem się uda :dry::laugh2::laugh2::laugh2:

Aniu bede mocno trzymac kciuki ..tylko wczesniej daj znac kiedy;-):sorry2::-Dwkoncu do 3 razy sztuka..;-):-D:tak:

Hej:-)
Kamila odmawia spania w dzień, histeryzuje i wogóle niezły z nią cyrk ostatnio:wściekła/y:
Wczoraj pół godziny darła sie z jakiegoś powodu - bez powodu, czekałam aż policja przyjedzie, że niby dziecko maltretuję:szok: Teraz niby śpi, ale pod oknami dziedziniec nam koszą:angry:. Tu wogóle mają hopla z koszeniem trawy:baffled: Koszą cały czas:baffled:
Kupiłam dziś dziecku truskawki:tak:. Nie smakują jej:no:. Kolejny rok nie chce ich jeść:no:. Winogron też nie chce:no:. Chlebem z ziarnami pluje:-p. Ostatnio marchewki w zupie nawet nie chcej jeść. Za to mięso i bułki w każdej ilości no i ciastka i czekolada:-p. Co za dziecko:baffled:
Monia u nas tez czesto trawe kosza...akurat kiedy Jula sie kladzie lub podczas snu..choc osttanio juz po 7 z rana kosili:wściekła/y:Jula zajada sie truskawkami,winogoronami...ale bulek,pieczywa nie lubi a co do mies to zalezy co jest aktualnie na talerzu:-(tez wybrzydza:-(Jula dzis wysiadla i zasnela :-)meczylam sie na maxa ale uparlam sie i zasnela:tak:na szczescie telewizja i jej nie obudzila..;-):tak:ale cos za cos...niemoglam udzielic wywiadu i moja kariera w Tv musi jeszcze poczekac;-):-Drobia reportaz o debilu/debilce co podpala:-(

Martusia super macie akwarium..teraz jak juz je pokazalas to i ja bede musiala pochwalic sie naszym:zawstydzona/y:;-):sorry2:malutkim...;-)

Cos dawno Luleczka nie zagladala:sorry2:macie z nia kontakt:sorry2:

Ja też nie mam angielskiego kontaktu z Luleczką:no:

Asiu nie jesteś sama z tym średnim radzeniem sobie z dzieckiem. Mnie też Maciek czasami...delikatnie mówiąc wyprowadza z równowagi. Szczególy znajdziesz na zamkniętym. To kiedy zamierzasz się poddac operacji? Bardzo Ci jej współczuję:-(

Aniu haha Antoś niezły z tym sikaniem "do" nocnika:-D A wiecie, mój Maciuś już nie sikał w majtki nawet w nocy, a teraz zdarza mu się podczas drzemki popołudniowej, w trakcie zabawy. Poprzestawiał mi się chłopak...

Maciek nie lubi czekolady tylko mamby:crazy:

Martusiu fajnie macie z tymi szczepieniami tam. U nas to straszny wydatek, ale ja wolę nie ryzykowac. Oli należą się 3 dawki - każda to 280 zł.

Edytko na razie odwlekam mysl o operacji..ale wiem ze musze sie okreslic...lekarz podal mi tel komorkowy do siebie zebym zadzwonila jak sie tylko zdecyduje...jest to ten sam lekarz ktory operowal mnie w zeszlym roku:tak:a co do zachowania naszych wrzesniakow to ja naprawde do Juli juz trace sily....czytalam o poczynianiach Maciusia ..faktycznie u Ciebie tez do smiechu nie jest..ale mozna to takze tlumaczyc ze jest Olenka,ze mniej czasu mu poswiecasz...kurcze sama juz niewiem..mam nadzieje ze to przejsciowe i "wroci" moja kochana coreczka;-):tak::-D

Jula zajadala sie truskawkami ze smietena:-)pomagala mi robic i pozniej ze smakiem objadlysmy sie po same uszy...uwielbiam ten okres truskawkowy..zawsze sobie obiecuje ze sie objem a pozniej juz po truskawkach i wspomnienia pozostaja i czekanie do nastepnego sezonu;-):tak::-D

malz przyszedl i ruszamy do sklepu zaraz:-)

Martusia jak tylko pstrykne fotke naszego akwarium to sie pochwale:tak:a tak pozatym to sobie przypomnialam ze pyatlas mnie o ten serial co mowilam.."potyczki Amy"..jest bardzo fajny...sciagnij i sama sprawdz:tak:polecam:tak::-) a i jeszcze jedno gratuluje nowych gadzetow zakupowych..masz racje warto inwestowac w takie rzeczy...a i laptopik super prezent urodzinowy;-):tak::-)

Edytko masz racje te szczepienia to straszny wydatek.
Sandra byla szczepiona tylko raz bo miala juz dwa latka.

Asiu jak tak bardzo polecasz ten serialik ;-) to chyba go soie sciagne ;-)

reklama
Martusia mam nadzieje ze Ci sie spodoba ten serialik...daj znac po 1 odcinku co myslisz...:sorry2:

Luleczka odezwala sie do mnie :-) miala awarie kompa i tez jej JUlka rozrabia wiec jak tylko wszystko sie jej ulozy to sie odezwie na wrzesniu:tak:

Edytko masz racje te szczepionki u nas sa koszmarnie drogie:wściekła/y::szok::wściekła/y:ale na zdrowiu dzieci nie mozna oszczedzac:-(tylko szkoda ze nie kazdego stac na takie szczepienia dodatkowe:-(tylko zaluje bardzo bo nigdzie o skutkach ubocznych nie pisza..pewnie dopiero za pare lat wyjda na swiatlo dzienne + i - tych szczepionek:tak:

Do góry