Asiu ja ostatnio szczepiąłm jula ne meningokoki (na pneumokoki szczepiałm jeszcze w PL), ze skutków po szczepieniu była podwyzszona lekko temperatura (ale to chyba po każde szczepionce u Julii tak było).
Tutaj musiałąm zaszczepic, bo to szczepienie jest obowiązkowe, a w PL bardzo sie nad tym zastanawiałam, wtedy zdecydowalismy o pneumokokach a meningokoki odpuściliśmy, pamietam zę też maiąłm obawy bardzo, tutaj może mniejsze, bo musiałąm, położna mi powiedziała ze to jest obowiązkowe szczepeinie i chyba datego było łatwiej sie zdecydować
Asiu już truskawki są
(tutaj powinien być emot z kapiącą ślinką), ja chce truskawek
tutaj jedynie takie hiszpańskie co nawet sa dobre, ale drogie bardzo
:-(
Mam nadzieje że kaszelek u Julii to tylko taka chrypka po spaniu
Zmartwiłaś mnie piszac o operacji:-( :-( miałam nadzieje że jednak nie bedzie potrzebna:-
-(
Ale bedzie dobrze, prawda? musi być dobrze Kochana
Aniu uśmiałam sie z prób dorosłego sikania Antosia
dobrze ze ja nie mam takiego problemu
;-)
chociaż wiecie co, ostatnio moja córka weszłą łukaszowi do łązienki jak sikał, i przybigła do mnie i zapytałą co tata robi, ja powiedziałąm ze siku, a Ona "ale miał uściąść bo obsika deseczke z kubusiem puchatkiem"
ja jej nic nie wyjaśniłam bo sie tak śmiać zaczęłam że nie byłam w stanie mówić ;-)
Edziu ide za chwilke poogladać fotki ze chrzcin
A zachowani Maciusia w KOściele, to na pewno tak jak piszesz, próba zwrócenia na siebie uwagi, bidulek też chciał byc na pewno kimś wyjatkowym tego dnia
Dobrze że Ksiadz wyrozumiały
Moniu Kama na dzień Mamy chciała po prostu pedzić caly czas z Toba pewnei dla tego nie zasneła
A tak w ogóle to miałam pytać Was czy Wasze dzieciaczki spia jeszcze w dzień?
Moja Jula w ciagu tego miesiaca moze ze 2 razy zasnełą podczas leżakowania, a tak to tylko lezy około 40 minut, i jest bardzo wtedy nie zadowolona,a o spaniu nawet nie myśli
chociaz przyznam szczerze ze Ja wole jak Ona nie śpi, potem wieczorem nie ma problemu zeby zasnęła, tak o 21 już jest w łóżku i szybko zasypia ;-)
A jak tam z autkiem? naprawiliscie już? Mam nadzieje że tak
Kinuś masz dużo pracy z tym ogrodem
ja bym chyba nie umiała tak :-( chociaż efekt na pewno bedzie super
A co z fotkami z wesela? Mam nadzieje że znajdziesz troche czasu zeby nam sie pokazać i Hanie
Martusiu to udały Wam sie zakupki, super
Pytałąś o benefity, na dzień dzisiejszy bierzemy jeszcze tylko child benefit, złożyliśmy w marcu wniosek o Child Tax Credit ale przez to że nie miałąm NINU własnie jeszcze Nam nie wypłącaja, czrkamy własnie bo podaliśmy nr przez telefon odrazu jak mi przysłali, i babka powiedziała ze uruchamia wypłate (nie wiem jaki jest okres na takie uruchomienie ?), no i jeszcze mamy właśnie formularz na Council Tax i housing benefit, Landlord sie zgodziął więc dzisiaj wyslemy, zobaczymy czy nam dadzą, mam andzieje że tak, bo u nas niestety krucho z kaska
a propo kaski, to najprawdopodobniej maż zmieni prace, bo pracuje tam ponad rok, nie dostał zadnej podwyzki. a w marcu frma zatrudniła nowych polaków (jeden wogóle po angielsku nawet nie mówi, mój maż słuzy za tłumacza), i oni na dzień dobry dostali 300 funtów więcej miesiecznie niz ma mój mąż :-( wiec sie zastanawiamy na d inna pracą i przeprowadzka ale to pewnie jakos we wrześniu bedzie
no i teraz musze isć, bo jula eszcze w pizamie biega i śnaidania nie jadła
wyrodna Matka ze mnie ;-)
za chwile wracam