reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Hej dziewczynki:-)
Pogoda boska:tak:

Martusia, o to chodzi, że Kamie tego snu dziennego potrzeba, bo jest marudna. Gdyby nie było jej go potrzeba, to bym dziecka spaniem nie katowała. Na szczęście dziś i wczoraj spała, więc może sie unormuje:tak:

Luleczko, działo sie u Was:tak:.A ten gość od mieszkania nieciekawy:-p. Pewnie Polak z pochodzenia, albo po dziadkach lub pradziadkach:laugh2:. Strasznie pazerny:-p I to dochodzenie, czy on na Waszych dodatkach nie straci:dry:. Raaany:angry:
Co do dziecka - diabełka, to u nas to samo:-p. Chyba u większości to samo jak widzę:tak:. Ale odwagi matki:laugh2:. Damy radę:tak:
Luleczko, laurka cudna:tak:, Ty piękna, tata trochę ...pokraczny że tak powiem:laugh2::zawstydzona/y:. Robaczka przypomina:laugh2:
O auto nie pytaj:no:

Asia, kiedy będzie ten program w tv:confused:.
Ze szczepionkami to masz świętą rację. Znajomy lekarz przestrzegał mnie, zeby nie szaleć z tymi nowymi szczepionkami:-( i nie szczepić dziecko na wszystko, chyba, że często choruje, wtedy być może warto się zastanowić. Dziewczyny, prawda jest taka, że tutaj interes firm farmaceutycznych jest wielki i nakręcają spiralę strachu i fobii... Choroby wywołane przez pneumo czy meningo były zawsze i będą. Jasne, że szczepienie pomoże, ale skutki uboczne są nieznane:no:. I nie chodzi tu o skutki zaraz po szczepieniu ale o te późniejsze...

Aniu, pytałaś o te inne szczepionki... Większość z nich jest już dokładnie przebadana. Co do hib to szczerze mówiąc my zaszczepiliśmy Kamilę na to tylko dlatego, że w szczepionce 5w1 jest znakomity rodzaj szczepionki przeciwko polio, taki jakiego nie ma w pojedynczej szczepionce na Hainego-Medina. A szczerze mowiąc szczepionka na polio to paskudztwo:-p No i jest jeszcze ten dziwoląg - odra, świnka, różyczka...:baffled:
Tak właściwie, to każdy robi jak uważa w kwestii szczepień:tak:

Antonio siura po męsku:tak: i nawet "dechy" oblewa:laugh2:. Brawo, szkoda tylko, że mama ma potem tyle sprzątania:tak:

Edytko, sandałów brakuje:szok:. Tak wogóle czy jakiejś szczególnej marki czy modelu:sorry2: Kurcze, może ja jakaś mało wymagająca jestem, ale wydaje mi się, że tu pełno ubrań i butów:baffled: dla dzieci oczywiście:tak:. No ale ja mało zwracam uwagę na wygląd ubrań dziecka:sorry2::zawstydzona/y:. To i tak tylko na kilka miesięcy:sorry2: a potem kosz albo wór:laugh2:

Rany, piszę tego posta juz ze 2 godziny bo Kama mi przeszkadza. Obiad mam jeszcze nie gotowy:szok:

reklama
hej hej....:-)

dzis znow super pogoda:-)

Monia tez szczepilismy ta "lepsza" szczepionka 5w1..nasza pani pediatra tez miala takie zdanie ... co do programy w TV to nic:no:wiem...moze jak spotkam sasiadke to sie podpytam ..wkoncu to ona znimi rozmawiala:tak:;-)

Martusiu i Luleczko wiecie co tak sobie pomyslalam ze skoro sa mozliwosci i byc z dzieckiem w domku i dostawac za to kasiorke to warto to robic..:tak:to zadne naciaganie:tak:w Pl na dziecko placa jedynie 48zl:angry: rodzinnego wiec porownania nie mam:-(pod tym wzgledem jest tam super,wiec jak sie nalezy to dlaczego nie korzystac:sorry2:

My zmykamy zaraz na spacerek...do pozniej:tak::-):tak:

Hej hej
Nasze odzwyczajanie Matta od nocnego jedzenia daje skutki.
Dziś obudził się 2 razy i tylko raz pociągnął wode i w kimke.
SUper.

Moniu my też mamy tą skojarzoną 5w1 + meginkoki.
Właśnie w czwartek mamy 3-cią dawke

No i Matt już znudzony :baffled:
Do póżniej :sorry2:

Heloooo

Wczoraj Sandrunia dostala od cioci Ewy puzzle na Dzien Dziecka i dzis zrobila pobdke o 8 i zagonila mame do zabawy ;-):-)

Asiu socjal jest tu fajny. Rodzinne jest duzo wyzsze niz w PL i w zupelnosci wystarczy na mleko i pampersy dla dziecka jeszcze starczy na kosmetyk i jakis laszek. Na pierwsze dziecko dostaje sie jakies 18funtow tygodniowo.

Udanego spacerku :-):tak::-)

Anineczko super, ze tak szybko Matt sie oducza jedzenia w nocy. Bedziecie mieli spokojniejsze nocki :-)

Do potem

Wczoraj Sandrunia dostala od cioci Ewy puzzle na Dzien Dziecka i dzis zrobila pobdke o 8 i zagonila mame do zabawy ;-):-)

Jak znam Sandrę to pewnie już sama układa te puzzle...???
Strasznie uzdolniona w tym kierunku!
Maciek nie lubi i nie potrafi tego robic.

Hej hej
Nasze odzwyczajanie Matta od nocnego jedzenia daje skutki.
Dziś obudził się 2 razy i tylko raz pociągnął wode i w kimke.
SUper.

Gratuluję! Rodzicom przede wszystkim perspektywy przespanych nocy...od początku do końca. Ja się chyba czegoś takiego nie doczekam.

dzis znow super pogoda:-)

Zgadza się. Upał:tak:
Martusia, o to chodzi, że Kamie tego snu dziennego potrzeba, bo jest marudna. Gdyby nie było jej go potrzeba, to bym dziecka spaniem nie katowała. Na szczęście dziś i wczoraj spała, więc może sie unormuje:tak:

Aniu, pytałaś o te inne szczepionki... Większość z nich jest już dokładnie przebadana. Co do hib to szczerze mówiąc my zaszczepiliśmy Kamilę na to tylko dlatego, że w szczepionce 5w1 jest znakomity rodzaj szczepionki przeciwko polio, taki jakiego nie ma w pojedynczej szczepionce na Hainego-Medina. A szczerze mowiąc szczepionka na polio to paskudztwo:-p No i jest jeszcze ten dziwoląg - odra, świnka, różyczka...:baffled:
Tak właściwie, to każdy robi jak uważa w kwestii szczepień:tak:

Edytko, sandałów brakuje:szok:. Tak wogóle czy jakiejś szczególnej marki czy modelu:sorry2: Kurcze, może ja jakaś mało wymagająca jestem, ale wydaje mi się, że tu pełno ubrań i butów:baffled: dla dzieci oczywiście:tak:. No ale ja mało zwracam uwagę na wygląd ubrań dziecka:sorry2::zawstydzona/y:. To i tak tylko na kilka miesięcy:sorry2: a potem kosz albo wór:laugh2:

Rany, piszę tego posta juz ze 2 godziny bo Kama mi przeszkadza. Obiad mam jeszcze nie gotowy:szok:

Moniu u Macka ze snem identycznie. Musi spac w dzień bo inaczej pada o 18 i potem cała noc do du@!

Jeśli chodzi o szczepionki to hibb i u nas jest już obowiązkowy. Jak szczepiłyśmy wrześniaki jeszcze trzeba było za niego płacic. Tak sobie mysle, że przy trzecim dziecku;-) to już i pneumokoki będą za darmo:-D

To teraz sandałki - Moniu, w Warszawie to macie nieporównywalny wybór, u nas nie ma w czym wybierac. Nawet jeśli znajdzie się fajny fason to numeracja nie ta:crazy:

Luleczko laurka cudowna!!!! Julka uzdolniona plastycznie! Toż te postacie to Wy jak żywo!!!!!!:laugh2::tak:

hej,spacerek super..kosza trawe w parku bo w niedziele festyn z okazji dnia dziecka,pokazy rycerskie i takie tam rozne stragany z muzyka na czele;-):-)

Edytko moze masz jakas fajna miejscowke godna polecenia w Krynicy na 6 dni od 15 sierpnia?szukam czegos fajnego bo postamnowilismy pojechac na te pare dni nad morze:tak::-)

dzwonilam do przedszkola w sprawie zebrania i dni adaptacyjnych ale nic nie wiedza..ktos cos mowil ze pod koniec czerwca takie dni maja byc a my wyjezdzamy i martwie sie ze bedzie to kolidowalo z naszym wyjazdem...kazali w poniedzialek zadzwonic bo pani dr nie ma a pani z ktora rozmawialam nie byla kompetentna w udzielaniu informacji:-(

Luleczko ja zapomnialam pochwali zdolnosci Julkowych:zawstydzona/y:przepraszam....jak tak patrze na Wasza rodzinke to slicznie wygladacie:tak:brawo dla Julki:tak::-):tak:

Anineczko super ze wprowadzilas zakaz nocnego podjadania Mattowi:tak:...moze wkoncu bedziesz mogla wyspac sie...to sa uroki karmienia butelkowego:tak:...bo z cycuniem mogly by byc problemy gdyby dziecko go w nocy nie dostawalo...trzeba by bylo i tak wstawac i odciagac pokarm:tak:

Oj słoneczko u nas wyszło.Poczekamy na tatusia,ma być za godzinke i pojedziemy na zakupki.
Obiadek się pichci a Antek ogląda prezent na dzień dziecka.
Dostał 101 Dalmatyńczyków i Ratatuj.
Oczywiście pierwszy się dorwał do rozpakowania paczki i nie dało się ukryć filmów :baffled:
Mateuszek dostał książeczke piszczącą
A ja kawe Ricore :-D:-D

Asiu oj to są super zalety karmienia butelką. :tak::tak:
Ale dużo też zależy od dziecka.
Na listopadzie mamy sporo piersiowych brzdąców ,które śpią jednym susem od 19 do 7 rano :szok::-D

Luleczko ja już wcześniej na Nk widziałam dzieło Julci.
Rewelacyjne!
Zdolniacha bo Antek to tylko koła rysuje :dry:

No i Matt się obudził.
Coś on sobie ostatnio cyka to spanie co godzinke,dwie po 30 minut :wściekła/y:

Sliczna pogoda dzis byla:-)pol dnia na dworzu:tak::-)

weekend zapowiadaja cieplutki:-)

na wrzesniu pustki:-(

Bylam dzis na kawce u mojej nowej sasiadki Eweliny :-) Znam ja juz od jakiegos czasu ale spotykalysmy sie glownie przypadkiem. A ze teraz mieszka w domu obok to poszlam ja powitac w nowym domku ;-):-)
Potem szalalysmy z corcia kolo domku. i zrobilam kilka fajnych zdjec :tak::-) zakochalam sie w moim aparacie :-) i mysle o jakims kursie fotografii ;-):tak::-)

Jutro mamy w planach zakupiki jedzeniowe i prezent niespodzianke na Dzien Dziecka :-) Mielismy nic nie kupowac, ale stwiedzilismy, ze chyba jednak ten rowerek na 4 kolkach kupimy. Jutro pojedziemy sie zorientowac i cos wybierzemy :-) Moze cos innego wpadnie nam w oko. Zobaczymy.

Edyta pisze:
Jak znam Sandrę to pewnie już sama układa te puzzle...???
Strasznie uzdolniona w tym kierunku!
Maciek nie lubi i nie potrafi tego robic.
Edytko na wszyskto przyjdzie czas i pora. Jeszcze 2 miesiace temu Sandra nie spojzala na puzzle a tu prosze zalapala bakcyla i uklada ;-)

Poukladala dzis 3 razy i narazie poszly w odstawke. Siedizalysmy caly dzien na dworze to moze dlatego.

Spokojnej nocki mua :*

reklama
Do góry