reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Hej dziewczynki:-)
Pogoda boska:tak:

Martusia, o to chodzi, że Kamie tego snu dziennego potrzeba, bo jest marudna. Gdyby nie było jej go potrzeba, to bym dziecka spaniem nie katowała. Na szczęście dziś i wczoraj spała, więc może sie unormuje:tak:

Luleczko, działo sie u Was:tak:.A ten gość od mieszkania nieciekawy:-p. Pewnie Polak z pochodzenia, albo po dziadkach lub pradziadkach:laugh2:. Strasznie pazerny:-p I to dochodzenie, czy on na Waszych dodatkach nie straci:dry:. Raaany:angry:
Co do dziecka - diabełka, to u nas to samo:-p. Chyba u większości to samo jak widzę:tak:. Ale odwagi matki:laugh2:. Damy radę:tak:
Luleczko, laurka cudna:tak:, Ty piękna, tata trochę ...pokraczny że tak powiem:laugh2::zawstydzona/y:. Robaczka przypomina:laugh2:
O auto nie pytaj:no:

Asia, kiedy będzie ten program w tv:confused:.
Ze szczepionkami to masz świętą rację. Znajomy lekarz przestrzegał mnie, zeby nie szaleć z tymi nowymi szczepionkami:-( i nie szczepić dziecko na wszystko, chyba, że często choruje, wtedy być może warto się zastanowić. Dziewczyny, prawda jest taka, że tutaj interes firm farmaceutycznych jest wielki i nakręcają spiralę strachu i fobii... Choroby wywołane przez pneumo czy meningo były zawsze i będą. Jasne, że szczepienie pomoże, ale skutki uboczne są nieznane:no:. I nie chodzi tu o skutki zaraz po szczepieniu ale o te późniejsze...

Aniu, pytałaś o te inne szczepionki... Większość z nich jest już dokładnie przebadana. Co do hib to szczerze mówiąc my zaszczepiliśmy Kamilę na to tylko dlatego, że w szczepionce 5w1 jest znakomity rodzaj szczepionki przeciwko polio, taki jakiego nie ma w pojedynczej szczepionce na Hainego-Medina. A szczerze mowiąc szczepionka na polio to paskudztwo:-p No i jest jeszcze ten dziwoląg - odra, świnka, różyczka...:baffled:
Tak właściwie, to każdy robi jak uważa w kwestii szczepień:tak:

Antonio siura po męsku:tak: i nawet "dechy" oblewa:laugh2:. Brawo, szkoda tylko, że mama ma potem tyle sprzątania:tak:

Edytko, sandałów brakuje:szok:. Tak wogóle czy jakiejś szczególnej marki czy modelu:sorry2: Kurcze, może ja jakaś mało wymagająca jestem, ale wydaje mi się, że tu pełno ubrań i butów:baffled: dla dzieci oczywiście:tak:. No ale ja mało zwracam uwagę na wygląd ubrań dziecka:sorry2::zawstydzona/y:. To i tak tylko na kilka miesięcy:sorry2: a potem kosz albo wór:laugh2:

Rany, piszę tego posta juz ze 2 godziny bo Kama mi przeszkadza. Obiad mam jeszcze nie gotowy:szok:

reklama
hej hej....:-)

dzis znow super pogoda:-)

Monia tez szczepilismy ta "lepsza" szczepionka 5w1..nasza pani pediatra tez miala takie zdanie ... co do programy w TV to nic:no:wiem...moze jak spotkam sasiadke to sie podpytam ..wkoncu to ona znimi rozmawiala:tak:;-)

Martusiu i Luleczko wiecie co tak sobie pomyslalam ze skoro sa mozliwosci i byc z dzieckiem w domku i dostawac za to kasiorke to warto to robic..:tak:to zadne naciaganie:tak:w Pl na dziecko placa jedynie 48zl:angry: rodzinnego wiec porownania nie mam:-(pod tym wzgledem jest tam super,wiec jak sie nalezy to dlaczego nie korzystac:sorry2:

My zmykamy zaraz na spacerek...do pozniej:tak::-):tak:

Hej hej
Nasze odzwyczajanie Matta od nocnego jedzenia daje skutki.
Dziś obudził się 2 razy i tylko raz pociągnął wode i w kimke.
SUper.

Moniu my też mamy tą skojarzoną 5w1 + meginkoki.
Właśnie w czwartek mamy 3-cią dawke

No i Matt już znudzony :baffled:
Do póżniej :sorry2:

Heloooo

Wczoraj Sandrunia dostala od cioci Ewy puzzle na Dzien Dziecka i dzis zrobila pobdke o 8 i zagonila mame do zabawy ;-):-)

Asiu socjal jest tu fajny. Rodzinne jest duzo wyzsze niz w PL i w zupelnosci wystarczy na mleko i pampersy dla dziecka jeszcze starczy na kosmetyk i jakis laszek. Na pierwsze dziecko dostaje sie jakies 18funtow tygodniowo.

Udanego spacerku :-):tak::-)

Anineczko super, ze tak szybko Matt sie oducza jedzenia w nocy. Bedziecie mieli spokojniejsze nocki :-)

Do potem

Wczoraj Sandrunia dostala od cioci Ewy puzzle na Dzien Dziecka i dzis zrobila pobdke o 8 i zagonila mame do zabawy ;-):-)

Jak znam Sandrę to pewnie już sama układa te puzzle...???
Strasznie uzdolniona w tym kierunku!
Maciek nie lubi i nie potrafi tego robic.

Hej hej
Nasze odzwyczajanie Matta od nocnego jedzenia daje skutki.
Dziś obudził się 2 razy i tylko raz pociągnął wode i w kimke.
SUper.

Gratuluję! Rodzicom przede wszystkim perspektywy przespanych nocy...od początku do końca. Ja się chyba czegoś takiego nie doczekam.

dzis znow super pogoda:-)

Zgadza się. Upał:tak:
Martusia, o to chodzi, że Kamie tego snu dziennego potrzeba, bo jest marudna. Gdyby nie było jej go potrzeba, to bym dziecka spaniem nie katowała. Na szczęście dziś i wczoraj spała, więc może sie unormuje:tak:

Aniu, pytałaś o te inne szczepionki... Większość z nich jest już dokładnie przebadana. Co do hib to szczerze mówiąc my zaszczepiliśmy Kamilę na to tylko dlatego, że w szczepionce 5w1 jest znakomity rodzaj szczepionki przeciwko polio, taki jakiego nie ma w pojedynczej szczepionce na Hainego-Medina. A szczerze mowiąc szczepionka na polio to paskudztwo:-p No i jest jeszcze ten dziwoląg - odra, świnka, różyczka...:baffled:
Tak właściwie, to każdy robi jak uważa w kwestii szczepień:tak:

Edytko, sandałów brakuje:szok:. Tak wogóle czy jakiejś szczególnej marki czy modelu:sorry2: Kurcze, może ja jakaś mało wymagająca jestem, ale wydaje mi się, że tu pełno ubrań i butów:baffled: dla dzieci oczywiście:tak:. No ale ja mało zwracam uwagę na wygląd ubrań dziecka:sorry2::zawstydzona/y:. To i tak tylko na kilka miesięcy:sorry2: a potem kosz albo wór:laugh2:

Rany, piszę tego posta juz ze 2 godziny bo Kama mi przeszkadza. Obiad mam jeszcze nie gotowy:szok:

Moniu u Macka ze snem identycznie. Musi spac w dzień bo inaczej pada o 18 i potem cała noc do du@!

Jeśli chodzi o szczepionki to hibb i u nas jest już obowiązkowy. Jak szczepiłyśmy wrześniaki jeszcze trzeba było za niego płacic. Tak sobie mysle, że przy trzecim dziecku;-) to już i pneumokoki będą za darmo:-D

To teraz sandałki - Moniu, w Warszawie to macie nieporównywalny wybór, u nas nie ma w czym wybierac. Nawet jeśli znajdzie się fajny fason to numeracja nie ta:crazy:

Luleczko laurka cudowna!!!! Julka uzdolniona plastycznie! Toż te postacie to Wy jak żywo!!!!!!:laugh2::tak:

hej,spacerek super..kosza trawe w parku bo w niedziele festyn z okazji dnia dziecka,pokazy rycerskie i takie tam rozne stragany z muzyka na czele;-):-)

Edytko moze masz jakas fajna miejscowke godna polecenia w Krynicy na 6 dni od 15 sierpnia?szukam czegos fajnego bo postamnowilismy pojechac na te pare dni nad morze:tak::-)

dzwonilam do przedszkola w sprawie zebrania i dni adaptacyjnych ale nic nie wiedza..ktos cos mowil ze pod koniec czerwca takie dni maja byc a my wyjezdzamy i martwie sie ze bedzie to kolidowalo z naszym wyjazdem...kazali w poniedzialek zadzwonic bo pani dr nie ma a pani z ktora rozmawialam nie byla kompetentna w udzielaniu informacji:-(

Luleczko ja zapomnialam pochwali zdolnosci Julkowych:zawstydzona/y:przepraszam....jak tak patrze na Wasza rodzinke to slicznie wygladacie:tak:brawo dla Julki:tak::-):tak:

Anineczko super ze wprowadzilas zakaz nocnego podjadania Mattowi:tak:...moze wkoncu bedziesz mogla wyspac sie...to sa uroki karmienia butelkowego:tak:...bo z cycuniem mogly by byc problemy gdyby dziecko go w nocy nie dostawalo...trzeba by bylo i tak wstawac i odciagac pokarm:tak:

Oj słoneczko u nas wyszło.Poczekamy na tatusia,ma być za godzinke i pojedziemy na zakupki.
Obiadek się pichci a Antek ogląda prezent na dzień dziecka.
Dostał 101 Dalmatyńczyków i Ratatuj.
Oczywiście pierwszy się dorwał do rozpakowania paczki i nie dało się ukryć filmów :baffled:
Mateuszek dostał książeczke piszczącą
A ja kawe Ricore :-D:-D

Asiu oj to są super zalety karmienia butelką. :tak::tak:
Ale dużo też zależy od dziecka.
Na listopadzie mamy sporo piersiowych brzdąców ,które śpią jednym susem od 19 do 7 rano :szok::-D

Luleczko ja już wcześniej na Nk widziałam dzieło Julci.
Rewelacyjne!
Zdolniacha bo Antek to tylko koła rysuje :dry:

No i Matt się obudził.
Coś on sobie ostatnio cyka to spanie co godzinke,dwie po 30 minut :wściekła/y:

Sliczna pogoda dzis byla:-)pol dnia na dworzu:tak::-)

weekend zapowiadaja cieplutki:-)

na wrzesniu pustki:-(

Bylam dzis na kawce u mojej nowej sasiadki Eweliny :-) Znam ja juz od jakiegos czasu ale spotykalysmy sie glownie przypadkiem. A ze teraz mieszka w domu obok to poszlam ja powitac w nowym domku ;-):-)
Potem szalalysmy z corcia kolo domku. i zrobilam kilka fajnych zdjec :tak::-) zakochalam sie w moim aparacie :-) i mysle o jakims kursie fotografii ;-):tak::-)

Jutro mamy w planach zakupiki jedzeniowe i prezent niespodzianke na Dzien Dziecka :-) Mielismy nic nie kupowac, ale stwiedzilismy, ze chyba jednak ten rowerek na 4 kolkach kupimy. Jutro pojedziemy sie zorientowac i cos wybierzemy :-) Moze cos innego wpadnie nam w oko. Zobaczymy.

Edyta pisze:
Jak znam Sandrę to pewnie już sama układa te puzzle...???
Strasznie uzdolniona w tym kierunku!
Maciek nie lubi i nie potrafi tego robic.
Edytko na wszyskto przyjdzie czas i pora. Jeszcze 2 miesiace temu Sandra nie spojzala na puzzle a tu prosze zalapala bakcyla i uklada ;-)

Poukladala dzis 3 razy i narazie poszly w odstawke. Siedizalysmy caly dzien na dworze to moze dlatego.

Spokojnej nocki mua :*

reklama
Do góry