reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Czesc :-)

U nas weekendzik minal baardzo szybko.

W sobote bylismy na zakupach jedzeniowych i przedswiateczmnych.
Maz i corcia sie obkupili na Wigilie :-):tak:Przemek koszule i spodnie, a corcia spodniczke i bluzeczke :-) rajstopki juz ma to jest ubrana :-);-)
Wieczorkiem przyszla do nas znajoma z synem 5-cio letnim. Dziecie sie super bawily i Sandrusia byla noszona przez Kubusia na rekach i baaardzo jej sie to podobalo hehe Posiedzieli do po 21 a nawet niewiem kiedy ten czas zlecial :-)

W niedziele po obiadku poszlismy na spacer i na zakupowy szal ciag dalszy hehe
Tym razem ja sie obkupilam na swieta i zakupilam sobie bluzeczke i dziny :-) No i maz fundnal mi jeszcze sliczne biale najeczki z rozowa lyzwa hihih tak jak lubie :-):tak::-)Potem zachaczylismy jeszce o jeden sklep i tam kupilismy posciel dla corci ;-):-) Ta wiecie z motylkami :-):-)
Po zakupach poszlismy na kawe do Edyty (do tej co byla u nas dzien wczesniej) posiedzielismy, piwko popilismy i pogadalismy :-):cool2:a dzieci znow slicznie sie bawily :-):-) Wzielismy ich ze soba i poszlismy do mojego kuzyna bo robil w domku mala dzamprezke i tylko nas brakowalo :-):-):-) I znow posiedzielismy drineczki popilismy, pogadalismy i przed 23 bylismy w domku :-);-):-) Sandra mimo, ze drzemki nie miala wcale nie marudzila i przed bramka poplakala, ze ona nie idzie do domku bo ona bawi z Kubusiem heheheeh no ale jakos ja przekonalismy i poszla z nami :-);-):tak::-)

Dzis kolo poludnia przyszla do nas z wizyta pani z Helth Center. Jezeli kobieta tutaj rodzi to przychodza przez pierwszych 10 dni i potem prowadza dziecko po wszystkim, jezeli dziecko przyjezdza tutaj z rodzicami to oni przychodza dziecko odwiedzic w doomku tak jak nas dzis. W Polsce szczepeiniami zajmuje sie lekarz i pielegniarki, a tutaj taka pani hjak ta vo u nas byla. A lekarz jest tylko od tego gdy dziecko jest chore. Ze zdrowym dzieckiem nie chcodzi sie do przychodni. Niunia dostala swoja wlasna irlandzka ksiazeczke zdowia :-) Pani wytlumaczyla, ze jest tutaj po to, zeby nam pomoc. Koniecznie chciala wiedziec jakie mala miala szczepeinia i stwierdzila, ze teraz to juz wszystkie i nastepne w wieku 4 lat, wtedy jak bedzie szla do szkoly. Tutaj dziecko w wieku 4 lat idzie do pierwszej klasy. Babka byla w szoku ze u nas dopiero od 7 lat. Przedszkole zaczyna dziecko w wieku 3 lat. Dzieci w przedszkolu tylko rysuja, wycinaja i maluja. Opowiadalam, ze mala bardzo lubi cbeebies (program tv dla dzieci) ogladac i tam wlasnie robia roznosci z dziecmi i ona bardzo to lubi wiec pewnie spodonaja jej sie takie przedszkolne zajecia ale chyba tylko z mamusia hehe :-);-), to pani sie usmiechnela i powiedziaal, ze oni sa tu poto zeby uszczesliwic dzieci. Normalnie jestem w szoku, bo zawsze myslalm, ze mamy duzo czasu zanim bedzie sie uczyc, a tu raptem tylko 2 lata. Pani pytala jak dszkole chcemy wybrac. a tu szkol w jasna cholere i mowilam ze jeszce nie wiem bo sie nie rozgladalam, bo myslslam ze jest na to jeszcze czas. a pani na to ze poleca nam super szkole, ktora jest katolicka i pojdzie wpisac corcie nasza na liste oczekujacych ;-):-) i ze ona jest tutaj od tego zeby za nas cos takiego wlasnie robic. potem przyjdzie po mnie i zapprowadzi mnie do tej szkoly zebym zobaczyla jak wygladaja lekcje itp i zebym poznala szkole i jak mi sie spodoba to ok a jak nie to poszukamuy czegos innego. Super nornmalnie. Mowila, jeszzce ze mamy sie zbieraja codziennie z dziecmi od 2 roku zycia. Dzieci sie razem bawia a mamy plotkuja. Jezeli dziecko jest wstydliwe to mama tez moze sie bawic. Chodzi o to zeby dzieci sie poznaly iz eby potem chcialy isc do przedszkola i zeby nie czuly sie obco. Jezeli dizecko sie juz zaklimatyzuje i chetnie zostaje to maam moze zostawic dizecko i sc sobie na pare godzin cos tam zrobic w domku. I to wszystko jest free tez sie zaszokowalam hehe. Pani pytala sie jakie mamy dodatki i jezeli ktos nic na temat dodatkow nie wie, to ona podpowiada gdzie co jak zlozyc. I jezeli bede maiala jakiekolwiek pytania to mam do niej adzwonic i ona zawsze sluzy rada albo nawet odwiedzi nas w domku. Co fajne to dala nam nr telefonu lekarza, ktory bedzi edo anszej dyspozycji po zamknieciu osrodka zdrowia i w kazdy weekend o kazdej porze. I jezeli trzeba to on bez problemu przyjezdza do pacjenta. To bardzo dobrze bo przynajmnmiej jestesmy spokojni, ze jakby co to wystarczy tel i pomoc nadjedzie. Co tam jeszcze hmmm a moweila, ze Sandra jest wysoka i ze wyglada na 3 latka hehe pytala sie czy duzo mowi, czy sie sama bawi i czy myje 2-razy dziennie zabki. I jezeli trzeba bedie to dziecko ma za free dentyste i akurat jest zaraz obok naszego domku. Pytala sioe czy chcemy miec drugie dziecko ;-)Czy dlugo tu jestesm i czy na dlugo przyjechalismy i babeczka sie cieszyla jak powiedzielsmy ze barzo nam sie podoba to miasteczko hehe Bardzo mi sie tutaj podoba to, ze kazdy sie interesuje. Przychodza doradzaja i przejmuja sie drugim czlowiekiem. I fajne jest tez to, ze sie integruja ze soba jakby byli wszyscy jedna wielka rodzina.

Jeszcze jedno zdanie tylko :-p;-):-)
Od piatku jestesmy bez smoka :-):-)
idzie nam superrrrrrrrrr. Jeden raz sie tylko o niego zapytala i konie na tym ;-):-)
Teraz chodzi i mowi ze dudu be dla niuni, dudu jest dla dzieci a niunia jest duza i nie chce dudu :-):-):-) hehehee

reklama
Misiako pokaz nam zdjecie z tej sesyjki :-)

Te pierniczki z dnia na dzien sa mieksze :-):tak: Wiesz, ja je pierwszy raz pieklam i zabardzo sie nie znam ;-):-)

Sandra codziennie chodzi spac o 20.45-21.00 Wiec to chyba nie jest tak pozno nie.
I pospi do 8.30-9.00 A dzis to nawet do 10.20 :-):-)
Tylko jak Wam pisze ze wlasnie zasnela to nie zawwsze wysylam posta od razu ;-):-p I wy czytacie o tym pare h pozniej hehe ;-)

Od wczoraj nie chce klasc sie spac popoludniu. uz nie raz tak bylo ale tewalo kilka dni i potem zn ow chcial chodzic na drzemeczke i tak w kolko. zobaczymy jak bedzie teraz.

Misiako i jak Ci tam wyszlo pilnowanie trojeczki brzdacow :confused:

To Ci siostra lajzeczka. ;-) Tylko niepotrzebny wydatek mieli.
Moja psiapsiolka zeszlego roku zgubila kluczyk od auta w sniegu tzn w kupie sniegu i musiala nowy zamek do drzwi dorabiac do stacyjki, do baku i do czegos tam jeszcze. Klnela na czym swiat stoi. Szok. Wykosztowala sie tyle ze zaraz pojechala dorobic klucz jakby co, bo wczesniej tez zwlekala bo niby nie potrzebnmy byl.

Joanno widze, ze Wam tez tak szybko weekend mija jak i nam.:-(
Pocieszam sie tym, ze jeszcze tylko 4 dni i maz ma wolne przez 2 tygodnie :-):-) I bedziemy mieli duzo czasu na siebie ;-):-)

A kiedy bedziecie ubierac choinke :confused::confused:

Monia bidulko :-(
duzo zdroweczka :*:*

No to niezle macie z tymi 3 chionkami :-):-)
A po co Wam az 3 :confused:
U nas w domu zawsze byla tylko jedna i albo w moim pokoju albo w salonie.
Dziadkowie, ktorzy mieszkali pod nami tez mieli zawsze tylko jedna.

Z tym szalenstwem przedswiatecznym to jest masakra. Dobrze, ze tutaj jest jak narazie spokojnie. zobaczymy co bedzi epotem.

Pewnie, ze daj sobie spokoj ze strojeniem na dworku. Szkoda zdrowka. Lepeij w ciepelku siedziec i sie kurowac.

Edytko ale Macius mial duzo frajdy z ta choinka :-):-):-)
Dzieci sa teraz w takim wieku, ze wszystko rozumieja i z kazdej rzeczy sie ciesza i bardzo to przezywaja:tak::-)

Kinek przepiekne te rzezby :-):-):-)
Chyba nie umialabym wybrac zwyciezcy bo wszystkie bardzo ladne.

Ale jestes teraz odnowiona :-)
Tez by mi sie przydalo przed swietami ale nie bardzo mi sie chce samej dlubac przy sobie. :-p;-)

A ta laska to jakie zdjecia wstawila :confused: te co usunela.
Wogole jakas dziwna bo teraz tez tylko w bielizniepozuje. Troche dziwne to dla mnie b ja bym sie wstydila pokazywac tyle. Dlatego ciekawi mnie co usunal w takim razie. Na golasa byla czy co :confused:

Luleczko wspolczuje, ze tyle musialas czekac na przewoz bagazy. Ale dobrze, ze wkoncu gosciu przyjechal i ze zawiozl cale na miejsce.

Zdroweczka dla mezulka.

A to widze, ze wyzsze kwoty mebli sa tam niz tutaj u nas. U mnie fajna rozkladana sofe kupi sie juz za jakies 160f a fotele to nie patrzylam. Wazne, ze jestes zadowolona i ze masz to co chcialas u siebie w domku. Ja nie zabieralam wszystkiego bo mamy dwa domki i tam przyjezdzamy i ciora sie bawi, ale ksiazeczki tez wszystkie wzielysmy bo tak jak i u Was byly najwazniejsze :-):tak::-)

Super:-):tak::tak: Ciesze sie straszniue jak czytam, ze sie pakujesz, ze jestes taka szczeskliwa i radosna. Tylko odliczamuy dni i juz niedlugo bedziecie calsa rodzina w komplecie i odejda wszytskie czarne chmury z nad waszego nieba.

Koreczku powodzenia na rozprawie :tak::-)
Trzymam kciuki w srode.
Daj znac jak bylo.

Dobrej nocki :*

Czesc :-)

Ja wlasnie wrocilam od Ewy.Zadzwonila do mnie bidulka przed 8, ze ma bole.
No to ja w te pedy do niej. Wezwalam karetke i w miedzyczasie wszystkich znajomych postawialm na nogi ;-)Karetka przyjechala i Ewcia pojechala. Ja bylam taka zdenerwowana, ze zajaralam fajke i pomylam jej wszystkie gary :happy2: Ciekawe co u niej dalej i kiedy urodzi. Myslami jestem z nia.

Hej Kochane

jestem na moment

idziemy po dekoracje do ciasteczek, wczoraj wieczorem je upiekłyśmy dzisiaj dekorujemy :tak:

Martusiu trzymam kciuki za Ewę, oby szybciutko i łatwo urodziła :tak:

Misia ja też jestem bardzo ciekawa zdjęć Majeczki, super macie z taka profesjonalna sesja zdjęciowa :tak::tak: nigdy nie zapomnę zdjęcia jakie Anineczka wkleiła kiedyś, mały elegancki Antonio, właśnie z takiej sesji, super fotka była :tak::tak:

Kinek super te rzeźby z lodu :szok: cuda normalnie, i to na Waszych oczach powstawało :confused:

my w sobotę jak mąż będzie zrobimy Julii przejażdżkę wieczorkiem po mieście żeby dekoracje zobaczyła, świetnie wygląda taki podświetlony Wrocław, :tak::tak:

Juz sie nie mogę doczekać Naszej wyprawy rodzinnej, mimo ze mamy po sklepach pojechać ale i tak, lubię kurcze jeździć z moim mężem i córą gdziekolwiek :tak::tak:

Martusiu fajnie tam z tą opieka dla dziecka, ciekawe czy kiedykolwiek będzie tak w PL, ze sie ktoś będzie przejmował dzieckiem starszym, bo do noworodków oczywiście położna przychodzi, ale potem chyba raczej nie :no:

Moniu
zdrowiej szybciutko :tak::tak:

Koreczku trzymam kciuki za środę, zrób wszystko żeby wygrać dla Darii :tak::tak::tak:, buziaki dla Was :tak::tak:

Kinku zdjęcia tej laski, są dla mnie grubo poniżej jakiegokolwiek poziomu, jak zobaczyłam je pierwszy raz wysłałam info do moda, bo stwierdziłam ze nie an miejscu w galerii dziecięcej takie coś, ale laska sie nie przejęła i jeszcze gorsze wstawiła, i na pewno widziałaś mój komentarz przy jednym, straszne są :szok:

Edziu fajnie ze Maciuś mógł sobie wybrać choinkę, prawdziwe męskie zajęcie :tak::tak::tak:

Joasiu jak po dentyście? ja mam kolejna wizytę we środę? wytrzymałaś to kanałowe bez trucia ząbka :confused::confused::szok: jak Juleczka z tym uczuleniem?

u Nas choinka stoi juz na balkonie, czeka na ubieranie, ale ubierać będziemy jak mąż przyjedzie :tak::tak:

dobra idziemy teraz na spacer i do sklepu po ozdóbki na pierniczki, będę potem :tak::tak:

Miłego snia Mamusie i Dzieciaczki

Hej...

Humoru nie mam :-(

Jacek od jutra miał mieć wolne...i DUPA. ZAraz przyjedzie do domu, niby w zastępstwie jutra :baffled:...No a jutro znowuż jedzie do Ostrowca Świętokrzyskiego. 500 km w jedna stronę. Pewnie bez nocowania tam się nie obędzie .
A miało być tak świątecznie :sad:

Luleczko, fajnie, że u Ciebie wszystko gra, bo trochę się przestraszyłam, jak zobaczyłam twój opis na gg :sorry2:
A pierogi zamrozisz ? Co robisz, żeby sie nie posklejały ?

Marta, trzymam kciuki za Ewę :tak:
A ty podpalasz :shocked2:?Jakoś tak dymek nie za bardzo mi do Ciebie pasuje ;-)
Rozbawiłaś mnie tym, że tak ostro się za sprzątanie u Ewy wzięłaś :-D

Co do choinki, to pewnie ubiorę w sobotę i oczywiście będzie prawdziwa...nie umiałabym świętować przy sztucznej :no:...uwielbiam zapach lasu w domu...

A ta laska to jakie zdjecia wstawila :confused: te co usunela.
Wogole jakas dziwna bo teraz tez tylko w bielizniepozuje. Troche dziwne to dla mnie b ja bym sie wstydila pokazywac tyle. Dlatego ciekawi mnie co usunal w takim razie. Na golasa byla czy co :confused:

Na golasa nie była :-D:-D:-D , ale w jakiś dziwnych pozach i minach...zdjęcia raczej do domowego albumu niż na forum :sorry2:

Cześc!

Wczoraj już nie udał mi się do Was zajrzec.
Mieliśmy zajęte popołudnie a wieczór taki, że szkoda gadac.:-(

Teraz maluchy śpią po spacerze.
Dziś wybrałam się sama z dwójką i było ok.
Maciek zasypiał uczepiony mojej nogi, nie miał siły biegac, bo wstał przed 6 więc o 12 był juz gotowy do drzemki. Jak czytam ile Wasze dzieci spią to aż mnie skręca...z zazdrości. Moje dziecko mnie pod tym względem przeraża.

Jak wyszykowałam macka i siebie na spacer, zabrałam się za Olę, a ona oczywiście jak na złośc osrała się cała, wyszło jej przy szyi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Masakra:happy2::baffled::sorry2:

Mąż ma dziś się z Mackiem rozejrzec za choinką.
A ja kupiłam kolorowy papier i będziemy robic łańcuchy jak M wstanie.
Choinkę postawimy u dzieci w pokoju, niech się mały cieszy.

Martusiu i jak tam Ewa? Poszło?:-) Trzymam kciuki.

Luleczko to taki wyjazd z wielkim bagażem wcale nie jest taki drogi. 200 zł to biarą w ikea za transport z Gdańska do Elbląga.

Koreczku powodzenia na rozprawie. Koniecznie daj znac co i jak.

Kinek rzeźby zachwycająca, szkoda że takie nietrwałe. Przekichane Ty masz z tym zapracowaniem męża...Może w święta dadzą mu spokój...

Misiako jak tam piernikowe wizyty?

Monia 3 choinki???? W sumie...gdybym miała taka przestrzeń to zagospodarowania to kto wie, ale na tych 60 m2...nie da się.

Nie mialam wczesniej czasu wiec dopiero teraz pisze.
Ewcia o 10 silami natury urodzila sliczna corenke Roxanke :-) :-)
waga 3350g i 51cm. Zdazyla dojechac do szpitala i zaraz miala bole parte. 5 pchniec i cora na swiecie :-) Mowi, ze juz by chciaal isc do domku, nic ja nie boli i nie jest zmeczona heheeh twardzielka :-) Chyba wyjdzie jutro, ale jeszzce nic lekarze nie mowili.

Dzieki laseczki za zainteresowanie :*:*:*

Juz po wizycie u dermatologa:tak:podobno juz lepiej i teraz ta wielka skoruper co ma Jula mamy smarowac i natluszczac i juz powinno byc dobrze:tak::-)oby:tak:

Koreczku trzymam kciuki i koniecznie napisz jak juz bedzie po:tak:

Edytko my takze dzis zabieramy sie za lepienie lancucha.Juz wszystko gotowe :-)

Luleczko super ze w takiej cenie moglas powysylac wszystko:-)fajnie ze malz przyjezdza i bedziecie podziwiac przystrojony Wroclaw:-):tak::-)

Kinus mam nadzieje ze Twoj nastroj juz lepszy :-)

Martusia czekam nawiesci z porodowki:-)Mam nadzieje ze ze Ewa jest juz po i tuli swoje malenstwo :tak:a Ty kochana nie siegaj po papieroski...nieeeeeladnie:-(a Sandrunia z Toba leciala na pomoc kolezance:confused: Super zakupowe weekendy macie:tak::-)

Monia jak dzis sie czujesz:confused: Jak Kamilka:confused:

dzis Jula zazyczyla sobie rosolek i walsnie go zajadamy:-)i do roboty..lepic lancuch a choinke to chyba dzis pojedziemy kupic albo jutro:tak:

Nie mialam wczesniej czasu wiec dopiero teraz pisze.
Ewcia o 10 silami natury urodzila sliczna corenke Roxanke :-) :-)
waga 3350g i 51cm. Zdazyla dojechac do szpitala i zaraz miala bole parte. 5 pchniec i cora na swiecie :-) Mowi, ze juz by chciaal isc do domku, nic ja nie boli i nie jest zmeczona heheeh twardzielka :-) Chyba wyjdzie jutro, ale jeszzce nic lekarze nie mowili.

Dzieki laseczki za zainteresowanie :*:*:*

Gratulacje dla dzielnej mamuski i Roxanki:-):-):-):-):-)

Super szybki porod i na swieta w domku,oby tylko nic sie nieprzypaletalo:-)

reklama
Hej:-)

Kamula śpi, ja siedzę jeszcze przy kompie i czekam na meża, który powinien juz wracać:baffled:.

Martusiu, po co nam 3 choinki:confused:. A bo ja wiem:baffled:. Tak wyszło:tak:. W mieszkaniu mieliśmy jedną w salonie, ale salonu na codzień nie używaliśmy i praktycznie tej choinki nie widzielismy, więc kupiliśmy małą do sypialni, bo tam spedzaliśmy najwięcej czasu:-D. Kiedy sprowadziliśmy się tutaj, okazało się, że poprzedni wlaściciele tez zostawili małą choinkę, więc nie wyrzuciliśmy jej i mamy teraz trzy:tak:
Jak tam Ewa:confused:
Kiedy czytałam Twój opis wizyty tej babki z HC, to opadła mi szczęka:tak:. Co za zainteresowanie drugi człowiekiem:tak:. Super, że macie tam taką pomoc:tak:
Gratuluję tez Sandrusi pożegnania ze smokiem:tak:

Joasiu, to juz wiesz o co chodziło z tą panią:confused:;-):-D. Fajne fotki, takie hardcore;-). Te co zostały też są "niezłe":dry:. Ja nie czułam sie sexi w ciąży:-p, Szkoda, bo może też bym sobie taka sesyjkę strzeliła:-D.
Jak tam Jula:confused:. Mam nadzieję, ze nie nabiera ją jakies choróbsko.

Luleczko, w sumie transport mebli i całego "majdanu" wyszedl tanio:tak:. Szkoda tylko, że panowie nie byli na czas:tak:. Ty pracusiu, juz jesteś gotowa ns święta:tak:. Ja nie robię pierogów, robi moja mama i już tez ma gotowe:tak:.

Koreczku, trzymam kciuki za wynik rozprawy. Daj znać, jak poszło:tak:

Edytko, nie przerażaj się spaniem Maciusia:tak:. Ja dopiero teraz odpoczywam podczas spania Kamy. Kiedy była malutka jak Ola, spała czasem po 9 godzin na dobę:tak:. Tak, tak, 9 godzin:tak:. Rekordem było 12:tak: Ten czas przypadał głównie na noce. Pozostały czas, czyli właściwie cały dzień darła się, a w najlepszym razie marudziła:tak:. Kiedy ktos mi mówił, że fajnie mieć takie malutkie dziecko, bo tylko je i śpi to miałam ochotę tą osobę zabić za takie gadanie:wściekła/y:.
A tak swoją drogą to Ty jesteś bohaterką:tak:. Sama na spacerze z dwójką dzieci:szok:. Ja z Kamą nie mogłam się sama z bloku wybrać, bo z wózkiem sobie nie radziłam, a miałam windę. Dzielna z Ciebie kobieta:tak:

Kinek, nie łam się. Samo życie:tak:. Nic na to nie poradzisz. Juz niedługo będą święta i kilka dni spędzisz z mężem:tak:. Dobre i to:tak:

Do góry