Hej:-)
jak zwykle weekend i wszystkich wywialo
U nas juz coraz bardziej czuc swieta...
Majcia prawie zdrowa, odkad spadl snieg i chwycil mroz i niech tak bedzie przynajmniej do swiat
W czwartek bylysmy na sesji fotograficznej.
Jezdzimy tam co roku i w ten sposob sa fajne prezenty dla dziadkow tzn. dostaja po jednym takim zdjeciu i kalendarzu.
W tym roku jestem naprawde zadowlona z tych zdjec, wyszly sliczne.
Na jednym Pani Basia fotograf zalozyla Mai rozowe skrzydelka i do raczki dala rozdzke.
Corci tak sie spodobalo, ze zapytalam gdzie takie skrzydelka moga Gwiazdki dostac;-)
Mam taki zamiar zeby co roku jezdzic z Majcia na taka sesje, a z niektrorych fotek zrobic prezent na 18-stke:-)
W sobote bylysmy na zakupach Gwiazdkowych i wlasciwie juz wszystko mamy.
Potem okradlam Empik z papieru i oprawilam prezenty
W koncu tam tez troche kaski zostawilysmy
Majce zakupilam te skrzydelka i torbe lekarska, bo twierdzi, ze zostanie lekarzem jak dziadzia
Po poludniu wyciagnelam zamrozone ciacho piernikowe i konczylysmy robote.
Musze przyznac, ze z tego mrozonego wyszly nam o wiele lepsze
Majcia sie zajadala i bardzo jej smakowaly.
Jutro spakujemy ladnie pierniki i odwiedzimy znajomych z zyczeniami swiatecznymi:-)
Martusiu te pierniczki zawsze wychodza twarde i trzeba je trzymac z 3 dni bez przykrycia zeby byly mieciutkie
Wciagna wilgoc z powietrza i bedzie ok;-)
Ciekawa jestem Waszego drzewka. My bedziemy ubierac dwa jedno u mamy, drugie u taty. Podwojna radosc:-)
Dobrze, ze staracie sie zeby Sandrunia miala piekne swieta, bo w koncu to dzieci odczuwaja ich najwieksza magie:-)
My pobudke mamy miedzy 6-7.30. Mnie to odpowiada bo musze wstac wczesniej do pracy i zawiesc maje do niani.
Pewnie jak by corcia chodzila tak pozno spac jak Wasza to poranki bylyby tez dluzsze.
Wszystko zalezy co komu pasuje, ale zazdroszcze takiego leniuchowania.
Jak Wy wstajecie to ja od 2 godzin siedze wpracy
Kinek my tez mamy opowiesci Wigilijne i nasze wlasnorecznie wykonane przedszkolne i szkolne ozdoby z papieru, wydmuszek.
Fajnie powspominac, nigdy nie nudza nam sie te historie, choc kazdy zna je na pamiec.
Z tymi piernikami, a razczej ich iloscia to podziwiam, ja ledwo dobrnelam do konca z jednym malym sloiczkiem 250g
Co do paczek to ja juz dostalam prawie wszystkie a byly nadane 10.12.
Ale wiem co sie dzieje na poczcie, bo u nas na glownej obsluguja 10 stanowisk, a czekalam godzine zeby nadac faktury
Luleczko widze , ze wijecie juz gniazdko. Kochana byle do swiat:-)
A ze tak spytam z ciekawosci czy bardzo drogo wychodzi przewoz mebli samolotem
Asia bidulko. Mam nadzieje ze z zebem juz ok
Ty jestes chyba specjalistka od domowych wypiekow. Dobrze ma z Toba rodzinka, o wszytskich zadbasz:-)
Mam nadzieje, ze oni to doceniaja i masz czasem fory
Monia co do czekolady, to ja dalej obzeram sie kulkami rumowymi zmieszanymi z orzechami.
Ja tam nie myslalam ze jestes w ciazy, bo wspominalas cos ostatnio ze nie bardzo Ci sie spieszy
;-)
Dobrze, ze Kamulka juz lepiej, Ty tez pewnie jestes mniej zestresowna.
Awatarek well well well
Edzia ja zakupilam plytke Natalii Kukulskiej w Empiku i tanczymy sobie i spiewamy.
Akademii jeszcze nie przerabialysmy.
Ulubiona piosenka Mai jest oczywiscie "Pszczolka Maja".
Teraz ucze ja wierszyka "Kto Ty jestes"
:-)