reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

no a moja córa już drugą godzinę śpi :szok:...Chciałam ją obudzić, to powiedziała mi "mamusiu, idź sobie...Haniusia chce spać "
No pięknie, tylko co ona będzie robić w nocy :baffled:

napisała misiako:
Co do Mikołaja...
To jest w moim argumentem na wszystko, ze jak Maja czegos tam nie zrobi lub zrobi to Mikołaj nie przyjdzie. I działa:evil:
U mnie tak samo :-D
Mówię, że Mikołaj obserwuje i analizuje :tak:...Ostatnio stwierdziłam :
-Hanusiu, masz wybór ...tylko pamiętaj, że będą tego konsekwencje ( nie chciała sprzątać klocków ...)
Biedna dziecko nie wiedząc, co oznacza ów tajemniczy " wybór", stwierdziła
-To tatuś ma WYBóR ....Haniusia wybora nie ma ...:no:

:rofl2::laugh2::laugh2::laugh2:

Monia, fajnie masz z tymi zakupami...:happy:
Fajnie byłoby wygrać gdzieś kilka drobnych tysiączków i bez wyrzutów sumienia wydać na fatałaszki i inne takie babskie zachcianki :rolleyes2:

Misiako, to ja dalej Wam zdrówka życzę...
A ten kotek interaktywny, to chyba taki, którego Sandra od dziadka dostała, nie ?
No a ja dzisiaj znowu zaszalałam z książeczkami dla Hanki :zawstydzona/y:...jakaś wariatka jestem :-p

reklama
Witam sie.
Dzis wielkie pakowanko.Przysiadlam na momencik a noga bujam Matta w lezaczku :tak:
Wczoraj bylismy na bilansie Matta i przybral w ciagu miesiaca 1.580 :-D:szok::-D:-D
Wszystko okey.
Antek dzis marudny,bo nie klade go na drzemke.Pojdzie spac po 18:00 bo o 2 w nocy trzeba wstac.
A ja sie chyba nie bede juz kladla tak wiec zajrze do Was wieczorkiem lub w nocy i sie pozegnam z Wami :-(

Anineczko, właśnie o tobie myślałam :tak:
Jak nastroje ?
Pewnie przedwyjazdowa nerwówka ...

Synuś cudnie Ci rośnie :tak:...masz jakieś nowe fotki Juniora ?

Anineczko, właśnie o tobie myślałam :tak:
Jak nastroje ?
Pewnie przedwyjazdowa nerwówka ...

Synuś cudnie Ci rośnie :tak:...masz jakieś nowe fotki Juniora ?
A dziekuje Kineczku,ze myslisz o mnie ;-):laugh2:

Oj tak,nerwowka totalna.Zakupy (np. 5 puszek mleka Matta :szok:) itp.
Mlodych spakuje razem do jednej walizki,ja do drugiej.Musze dekoder cyfry tez zapakowac ( oddam bo konczy mi sie umowa a wezme albo N albo cyfre z nowa promocja).

No i jeszcze pakuje nasz dobytek na przeprowadzke.Jesssuuu ile sie tego nazbieralo :szok::szok::szok::szok:
Talerze,szklanki,szafki,tv a ile zabawek :angry::angry::angry:
Juz chyba 10 wielkich kartonow stoi na przedpokoju,czuje sie jak w magazynie sklepowym :baffled::szok:
Niestety na meza glowie zostanie sprztanie bo ja juz nie zdaze.

Kinus wieczorem wkleje jakies zdjecia Matta bo musze je najpierw zrobic.
DO wieczorka:tak:

Anineczko ja juz za Toba tesknie:-(wracaj szybko do nas i spedz ten czas w Pl bardzo rodzinnie.Pewnie poodwiedzasz znajomych,skorzyatsz ze babcia i dziadek zajma sie chlopakami i troszke poszalejesz i odpoczniesz:tak:

Luleczko mam wielka prosbe..JUlka chyba dostala od tatusia taka mate do malowania prawda:confused:czy mi sie cos pomyslilo:sorry2:wiem ze Anineczka wklejala linka ale juz jest nieaktualny:-(a bardzo zalezy mi na szybkim zdjeciu tej zabawki:tak:wiec jak to nie problem to poprosze :tak:

Misiako ciesze sie ze Maja nie musi brac antybiotyku:tak:kurujcie sie pod okiem troskliwego dziadkodoktora;-):-):tak:a spcerek dobrze jej zrobil na pewno:tak:

Kinus a to Ci Hania dzis pospala:tak:bo chyba juz wstala:confused:jezeli dobrze doczytalam to drzwi mieliscie otwarte pzrez cala noc:confused:Amber nie zamknal:sorry2::confused:;-)a jak tam pies sasiadow:confused:dokopal sie do was:sorry2:

Szantaz na Jule nie dziala:-( bo jak sie ktos jej pyta czy to mowi ze jest niegrzeczna i Mikolaj jej przyniesie ruzge i clifforda:sorry2::rofl2::sorry2:Juz sie niemoge doczkac jutra a tak wogole to w sobote niewytrzymalismy i Jula dostala miasteczko malych odkrywcow ktorym bardzo ladnie sie bawi:tak:

Witam sie.
Dzis wielkie pakowanko.Przysiadlam na momencik a noga bujam Matta w lezaczku :tak:
Wczoraj bylismy na bilansie Matta i przybral w ciagu miesiaca 1.580 :-D:szok::-D:-D
Wszystko okey.
Antek dzis marudny,bo nie klade go na drzemke.Pojdzie spac po 18:00 bo o 2 w nocy trzeba wstac.
A ja sie chyba nie bede juz kladla tak wiec zajrze do Was wieczorkiem lub w nocy i sie pozegnam z Wami :-(

Anineczko straaasznie dużo Mat przybrał. No ale na modyfikowanym jest, to nie dziwne. Ola na moim przybrała 1100, więc też nieźle.

Rety! Ty już wyjeżdżasz.... Masz mój nr tel. to napisz czasem jakiegoś smska, pliiis:-)

Moje dzieci już śpią:tak:...od 38 minut:-D
A to dlatego, że tak jak Ania, nie kładłam Macka dziś po południu. Wczoraj też.
On nie chce wieczorem usypiac jak spi po południu, a spi po 3 godziny.
Strasznie to jest męczące bo usypiam go 2 godziny, on się buntuje ja ryczę...Ola ryczy za ścianą...masakra.
Takie niespanie w dzień też nie jest dobre, bo o 16 mały już ledwo żyje, słania się po ścianach i ciężko utrzymac go do 19.
Nie pozostaje mi nic innego jak budzenie go po godzinie snu po południu.
Jednak to też nie jest łatwe.

Maciek był dziś u lekarza, nic mu nie jest, dostał jedynie syrop na kaszel.

A Olcia rośnie jak na drożdżach, jest małą śmieszką, strasznie grzeczną i słodziutką:tak:...mordka śmieje jej się non stop jak nie spi. I obserwuje... Jest nam razem coraz fajniej, chociaż dobrze pamiętam mój niedawny kryzys.
Buzie ma ładniejszą, ale to raczej skaza białkowa, bo pojawiła się jej wysypka na całym ciele a buzia zrobiła sie ładna jak odstawiłam nabiał.

Asia ja też już myślałam, że nie wytrzymam i dam Mackowi prezenty dziś zamiast do buta. Na szczęście zostałam skutecznie powstrzymana. Fajna jest Jula z tym tekstem o rózdze i Cliffordzie:-):-):-)

Ponieważ siedzę sama, mąż pracuje, to lece poczytac co u Was...bo ostatnio naprawdę doba mi się skróciła i mam coś mniej czasu.

U mnie tak samo :-D
Mówię, że Mikołaj obserwuje i analizuje :tak:...Ostatnio stwierdziłam :
-Hanusiu, masz wybór ...tylko pamiętaj, że będą tego konsekwencje ( nie chciała sprzątać klocków ...)
Biedna dziecko nie wiedząc, co oznacza ów tajemniczy " wybór", stwierdziła
-To tatuś ma WYBóR ....Haniusia wybora nie ma ...:no:

Na Macka straszenie mikołajem nie działa zupełnie.
Jak mu mówię, że Mikołaj mu prezentu nie przyniesie odpowiada że Maciuś nie chce prezentów, brzydki Mikołaj.

Jeeej, jakie moje dziecko jest zbuntowane, mówię Wam...długo by opowiadac.

A Hanusia jak zwykle powaliła mnie swoim tekstem...no i miała rację - co Ona ma za wybora, Kinek?

Nooo, fajnie:tak:. Ze 3-4 razy do roku zdarza się nam tak sklepowo poszaleć;-):-D
Wiesz, właściwie to kupiłam tylko kosmetyki dla siebie: mascarę, cienie, lakier do włosów i kilka innych rzeczy, bo jakos tak zawsze hurtowo wszystko mi się kończy:baffled:

My jeszcze nie kupiliśmy Kamie prezentów... Jak zobaczyłam wczoraj te tłumy to postanowiłam Mikołaja od nas odłożyć na jakiś czas:-p

Monia jeśli chodzi o tłumy w sklepach to za jakiś czas może byc tylko gorzej, obawiam sie:sorry2:

A kosmetyki to się chyba każdemu hurtowo kończą...mi też.

Hej:-)
Po wczorajszej wizycie mojego taty okazalo sie , ze u Mai sa zawalone oskrzela, ale mamy radzic sobie syropem z cebuli i mascia majerankowa, witaminami, wapnem.
tak tez robimy i wydaje mi sie ze jest lepiej.
Nawet wygnalam Maje z niania na spacerek, bo u nas dzis piekna wiosna...
dziesiec stopni i sloneczko:-)
Ja charcze jak stary traktor, ale mysle, ze trzy dni z tantum verde i bedzie oki.
O 17 Maje odstawiam do siostry i ide spilowac szpony.

Zdrówka Dziewczyny!

Wiecie, że całą noc przespaliśmy z uchylonymi drzwiami :szok:...Ambuś miał świetna wentylację...ale teraz na dole trochę zimnawo :baffled:

:confused::confused::confused::confused:drzwi wejściowe mieliście uchylone???? Jakoś tak m i grozą zawiało:baffled:

Dziewczyny, czy wy czytacie dzieciom przed snem ? Długo ?...Pytam, bo u nas chyba to czytanie przeciąga się za bardzo...:dry:
?

Ja nie czytam - ja śpiewam.
O koducikach, bykach, krowach, traktorkach, choinkach i wszystkim co mackowi ślina na język przyniesie. Zmyslanki lubi najbardziej, a ja niedługo wydam książkę z tekstami dla dzieci.

Anineczko rewelacyjna ta Wasza pościel.
A czy te pościele z nadrukiem nie wydają się Wam mocno sztuczne?
My mamy ze Shrekiem i Maciek spi tylko pod kołdra, nie lubię tej poszewki na poduszkę, bo małemu poci się na niej główka, nie przepuszcza powietrza.

Mialam cos odpisac ale...

Obzralam sie straszliwie i tluszcz zalal moje myslenie;-)
najpierw poszly dwie kanapki z lososiem, potem 4 zapiekanki, czekolada i 0,5l coli:szok::szok:
To wszytsko w ciagu 30 minut:rofl2::szok:
Jutro pewnie bede psioczyla, ze sie w spodnie nie moge wbic:dry:
Ledwo sie ruszam, takze spadam i nie zatruwam atmosfery;-):-)

Ania szczesliwego lotu:-)

reklama

co za blad az mi wstyd:zawstydzona/y:ale tak to jest jak szybko pisze i nie patrze:tak:wybaczcie;-):-)

Jula caly czas mowi ze Mikolaj nie przyjdzie do niej bo jest niegrzeczna:sorry2:

Anineczko szczesliwego lotu i wracaj szybciutko do nas:-)

Edytko chowa Mikolaj prezenty do buta u Was:confused:Fajnie Ola i Matt przybieraja na wadze:tak:Macius buntownik to chyba dzis z Jula moze przybic piatke bo ona tez mowi ze niechce mikolaja bo ma rozge:sorry2:Fajnie ze dzieciaki zdrowieja.Biedna Olcia z ta skaza czy to juz potwierdzone ze to to:confused:

Jula idzie wlasnie spac wiec spadam,ale jeszcze wroce:tak:

Do góry