reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Martusiu Robert ma nadal tą małą pościel i kupiłabym już większą, bo śpi w większym łóżku:tak:. Fajna by była taka z bohaterami bajki np " Auta" albo z "Kubusia Puchatka". Sara ma z Barbie i bardzo lubią pod nią spać, a wiem że chciałaby jeszcze z WITCH. Szkoda tylko, że to takie drogie. Jeden komplet około 100zł a do tego Robertowi jeszcze wkład potrzeba:oo:;-).

reklama
Dziewczyny w jakiej poscieli spia wasze dzieci :confused::confused::confused:

Moja spi jeszcze w poscieli z lozeczka i chciaalm jej ostatnio kupic jakies inne ladne poszewki np z barbie. Ale tutaj nie ma poszewek na taka mala posciel zreszta na allegro tez nic nie znalazlam. Jak male to typowo dla niemowalczkow, a jak takie fajne i kolorowe to na duza posciel. I tak sie zastanawiam czy koldra 160x200 nie bedzie za wielka do takiego lozeczka :confused::confused:
Antos spi w duzym lozku i ma juz kolderke 130x200cm.
A ostatnio kupilismy mu cos takiego:
343-1191602SPA68UC423060M.jpg

Ta glowa Kubusia,ktora trzyma chlopczyk jest przyszyta do koldry i robi za przytulanke,podusie.Jest rewelacyjna :tak::-)
Piore,susze w suszarce i nic sie nie dzieje.

Karioka fajne te psociele z bohaterami z bajek. :-) Sa piekne i kolorowe :-)
Popatrz sobie na allegro. I nie sa drogie co niektore. Widzialam dzis nawet za 74zl jedna.

Anineczko bardzo ladna posciel :-) i swietna jest ta poducha :-) A wiuesz, ze jak widzialam ja na rysunku to myslalm, ze ta glowa to nie glowa a tylko rysunek. :sorry2:

Jak Antosiowi sie wnirj spi :confused::confused:

My mamy mniejsze lozko, nie takie typowo single. No i obawiam sie ze ta posciel 160x200 nie za fajnie by wygladala.

Mnie sie spodobaly takie ;-)
95547139ma5.jpg

15007668la3.jpg

32433024kb1.jpg

22369692vo9.jpg

Martusiu ja tez tak myslalam jak ja zobaczylam na rysunku :-D
Antosiowi sie super w niej spi,ale poducha z Kubusia jest zarezerwowana dla mnie:cool::-D:-D:-D:-D
A te co wkleilas sa sliczne!!!
Choc gdybym ja wybierala pod czym chce spac to bym wybrala ta ostatnia z Kubusiem. ;-)

Hej Kochane jestem na momencik

wymyśliłam wczoraj w końcu prezent dla Teściów na gwiazdkę, chciałam zeby dostali coś co będzie im przypominać o Julii, i robię fotoksiażkę, i teraz siedzę dobieram, przerabiam, wklejam, ozdabiam zdjęcia, muszę to dzisiaj skończyć żeby mieć pewność że jak wyśle dzisiaj do wydruku to przed świętami dojdzie:tak::tak::tak:

Martusiu
mamy mieszkanko na razie z 1 sypialną i salonem, małe, ale dla Nas na początek wystarczy, będziemy mieszkać w Chafford, bo blisko Mąż będzie miał do pracy, a potem gdzieś w kwietniu będziemy sie rozglądać dalej, :tak:
Co do bagaży, to mam zamiar powysyłać trochę paczek busami w tym miesiącu, a jak będziemy lecieć możemy wziąć 3 torby ( bo Jula juz 2 latka skończyła i jest jako pełnoprawny pasażer), no i oczywiście włożyłam już trochę rzeczy Julkowych do torby Męża, bo nie brał za dużo, a szkoda nie wykorzystać limitu prawda ;-):confused::tak::tak::tak:

Martusiu moja Jula spi pod wielką kołdrą 160-200, w pościeli flanelowej Kubusia Puchatka ma, a druga na zmianę z trzema misiami, ona lubi się owinąć kołdrą ( po mamusi to ma) i juz dłuugo śpi pod dużą mimo że jeszcze w łóżeczku :tak::tak:;-)
Fajnie z Mikołajem Sandruni ;-):tak:

Aniu nie wiem właśnie jak sprawa neta stoi, mąż mówił ze na pewno jest jakiś kabel, ale on chce od tego operatora co używał do tej pory, i nie wie czy nie bedzie musiał wołac ich do podciągnięcia Kabla, czy tylko wystarczy kupic starter, obiecał ze maks w ciagu 2 tygodni to załatwi, wiec na pewno bedzie net jak ja tam polecę :tak::tak:

Aniu piękna ta pościel Antosiowa :tak::tak::tak: będę musiała o czymś takim pomyśleć do nowego Łóżeczka Julki :tak::tak::tak:

Karioko widziałam zdjęcia Sara i Robercik zadowoleni z Mikołajków :tak::tak: fajnie:tak::tak:

Moniu wyobrażam sobie Kamę jak "nie kradnie" :-):-):-):-):-):-):-):-):-D i się tłumaczy:-D:-D:-D

uciekam robić dalej ta ksiazke

do potem

aha Mikołąja wstawiłam, ale filmiku nie umiem, mam 15 minutowy filmik i nie wiem jak go wrzucić, a nawet jak go wrzucę to chyba będzie sie koszmarnie dłuuugo sciagał co :confused::confused::confused:

Dzien dobry ;-)

Dzis corcia pieknie spala iu siebie cala noc wiec w miare sie wyspalam :-)
Ale za to mielismy pobudke po 8:dry: Gosia nie miala co z Piotrusiem zrobic bo opiekunka nawalila no i przyszla do mnie po prosbie. Tak wiec dzieci sie ladnie bawia a ja wlasnie robie sniadanko ;-):-)

Anineczko a wiesz, ze mnie tez sie ten Kubus Puchatek bardzo podoba :-):tak:I tak sie wlasnie zastanawialam czy Barbie cz Kubus hehehe ;-)

Luleczko jak Julcia sie meisci z ta kolrda w lozeczku :confused:

Luleczko fajne takie male mieszkanko jak na poczatek. My tez mamy tylko jedna sypialnie i salon i sie miescimy. Gozej jak ktos chce w odwiedziny przyjechac. Bo miejsca malo.

Moja tez tym razem za bilet placila i bagaz przyslugiwal ale i tak ciezko bylo sie pomiescic :-pTyle sie tego wszystkioego zawsze nazbiera :sorry2:JAk masz okazje to poprzesylaj zeczy zawsze to jakies rozwiazanie :tak::-)

Bardzo pomyslowy prezent dla tesciow :tak::-) Napewno beda zadowoleni :-):-)

Do potem :-)

Hej:-)

Wybaczcie, ze nie nadrobie zaleglosci:sorry2:

Majcia dalej chora, ja zreszta tez.Dzis przyjdzie moj tata nas osluchac. Mam nadzieje ze u Mai nie skonczy sie antybiotykiem.
Poza brzydkim kaszlem, jest pelna energii, nie goraczkuje, ale tez nie ma apetytu.
Kaze sobie znowu robic mleko i to jest jej glowny posilek.

Do potem

Hej:-)

Wybaczcie, ze nie nadrobie zaleglosci:sorry2:

Majcia dalej chora, ja zreszta tez.Dzis przyjdzie moj tata nas osluchac. Mam nadzieje ze u Mai nie skonczy sie antybiotykiem.
Poza brzydkim kaszlem, jest pelna energii, nie goraczkuje, ale tez nie ma apetytu.

Ja się podpisuję pod postem Misiako.

Maciek też zasmarkany, ma kaszel i zero apetytu.
Poza tym zachowuje się normalnie, może jest bardziej niż zwykle podenerwowany.
Mała też zakatarzona.

jutro chyba czeka nas wizyta lekarska.
Ola ma szczepienie w czwartek i mogłaby nie chorowac.

Do tego mój chłop dzis i jutro w domu i od rana awantury:wściekła/y:

Na dzien dobry:-) chorowitkom zyczymy duzo zdrowka i szybkiego pozbycia sie kataru:tak::-)Jula zalicza spanko:tak:dzis podobnie Martusia jak u Was cala noc przespala w swoim lozeczku:-)koldry nie uzywamy bo Jula nie lubi spac przykryta chyba ze z mamusia spi to po szyje przykryta:sorry2:dorosla:tak:Anineczko super sliczna posciel..swietna:-)Jula jest fanka Kubusia wiec na pewno by jej sie przydala taka zmiana poscielowa wiec musze sie rozeznac co gdzie i ile kosztuje:tak:zima idzie i mam nadzieje ze jak dostanie JUla piekna posciel to pogodzi sie z kolderka w lozeczku:tak:;-):-)Luleczko super masz pomysly..swietna pamiatka dla dziadkow ta fotoksiazka:tak::-)na pewno smutno im bedzie jak wyjedziecie:tak:
Misiako mam nadzieje ze antybiotyk nie bedzie konieczny:tak:fajnie jest miec w rodzinie lekarza:-)przyjedzie kiedy trzeba i zbada:tak:zdrowka:-)Edytko Wam tez dni spokojnych bez :wściekła/y:niepotrzebnych klotni i przedewszystkim zdrowka dla dzieci i oby Olenka nielapala wszystkiego od Maciusia:tak:i oby szczepienie sie odbylo:-)

reklama
Hej...

Hanulka właśnie zasypia. Od kilku dni wprowadziłyśmy zwyczaj obowiązkowego leżakowania po obiedzie ( tak jak czynią to "sikolaki" czyli przedszkolaki :-D)...Mamy umowę...ona dostaje " kinel- mindel " i za to nie wyłazi z łóżka przez umowną godzinę ...póki co metoda działa ...

Ja także dołączam się do życzeń zdrowia dla wszystkich zafąflanych i kasłających :tak:
Nas bogu dzięki choroby omijają szerokim łukiem , ale to pewnie dlatego, że nie mamy styczności z zawirusowanymi personami...

Lulka, pomysł z "książką" dla dziadków świetny...ale taki pracochłonny :sorry2:. Podziwiam cię, że znajdziesz czas na wszystko...Jestem pewna, że twoje dzieło zostanie docenione, bo takie upominki rękodzielnicze są najpiękniejsze :happy2: !!!

Martusiu, fajnie opisałaś Mikołajki SAndry...Wszyscy mieliście zabawy po równo ;-)
A co do pościeli, to mi najbardziej podoba sie puchatkowa :tak:
Hania śpi tez w dorosłej...rozmiar 150x200. Wielkość niestandardowa, bo z Ikei...jestem skazana na ich propozycje :sorry2:...a Kubusia Puchatka w ofercie niestety nie mają

Zdjęcia domku zrobię , jak tylko będzie tu tak jak sobie wyobraziłam...póki co pustki w kieszeni i nie mogę wykończyć dzieła :-(...ale obiecuję, że Wy pierwsze zobaczycie efekt końcowy ;-)

Anineczko, pościel Boska :-) !!!!!!
I ten zestaw do mycia kiełków też świetny :tak:....Śliczne macie rzeczy w tej Erlandii :rolleyes:

Do góry