reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Misiako, skąd u Ciebie kulek tyle :-p...dobrych takich ???

Napadłaś na skład kulny :-)?

Ja jestem straszna slodka dziurka i zawsze mam spore zapasy slodyczy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p
A kulki byly z milki orzechowe, a rumowe nie wiem z jakiej firmy ale pyszne:-p:sorry2:

To bedzie chyba moje postanowienie adwentowe:
zero slodyczy i alkocholu:tak:

Troche nudno i trudno bedzie ale zobaczymy;-)

Przypomnialo mi sie ze mam te same plyty do cwiczen co Ty:tak:
Szkoda ze nie powiedzialas bo u mnie gdzies leza i sie kurza.
Ja niestety sama sie nie potrafie zmobilizowac do cwiczen na ekranie i zazwyczaj po trzecim dniu rezygnuje:baffled:
A te plyty byly dodatkiem do Shapea, ktorego kiedys namietnie czytalam;-)

reklama
Misiako, zostały Ci te zapiekanki z wczoraj:confused:. Nawet zimne i wczorajsze bym zjadła:tak:

niestety Monia jak mam na cos ochote, to jestem bezwzgledna egoistka i nawet okruszka nie zostawilam;-):-D

Myslalby kto , ze kawalek bulki, szynki i zoltego topionego sera z ketchupem moze sprawic tyle szczescia;-):-p

hej!

witam nadzwyczaj wyspana - nie uwierzycie, ale spalysmy sobie dzis z fasola do 11:szok::-D:-):cool2:...a to tylko dlatego ze maciek wyemigrowal na noc do dziadkow.
juz zapomnialam jak to jest spac tak dlugo, do tego w idealnej ciszy.

juz jestesmy po spacerku, maciek latal z siostra po calym osiedlu a ja za nim. lubi prowadzi wozek tylko robi to troche jak dla mnie za szybko.

on spi, a mała...zgadnijcie co robi:shocked2::-)

hej popołudniową porą:-)

Misiako, jeżeli myślę o tych samych rumowych kulkach, to one są pyszne:tak::-)

niestety Monia jak mam na cos ochote, to jestem bezwzgledna egoistka i nawet okruszka nie zostawilam;-):-D

Myslalby kto , ze kawalek bulki, szynki i zoltego topionego sera z ketchupem moze sprawic tyle szczescia

Oj, może sprawić wiele radości:tak:. Chyba musze przełamać swojego lenia i zrobić:tak:

Edytko, ty śpiochu;-):-). Fajnie się tak wyspać - do tego w ciszy:tak:. W jakimś złotym bloku mieszkasz:tak:

on spi, a mała...zgadnijcie co robi:surprised::biggrin2:

Ja chyba wiem;-):tak::-)

Hej ja ma dzisiaj dzień do du*** :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(

boli mnie ząb, ten co go kiedyś leczyłam, niby martwy a boli :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ehhh

musze do dentysty sie wybrać, ale na razie kaski brak na takie "przyjemności":zawstydzona/y:

dobrze ze chociaż ketonal przeciwbólowy mam :zawstydzona/y::-(

Jula zapomniała o tym że ja noga bolała, od rana hasa i wariuje, czyli wszystko jak dawniej :-p a to ze mama z nerwów straciła kilka lat życia, to co tam nie :-p:sorry2:

nie mogę przeżyć tego ze moje dziecko udawało :szok::zawstydzona/y::-( moze za kilkanaście lat uda mi sie śmiać z tej sytuacji :confused:;-)

Misiako
ja pozazdrościłam ci tych kulek z rumem:blink:, chciałam kupić ale nie było, ale na wieczór kopiłam sobie czekoladę z rumem - jak mnie ząb przestanie boleć to zjem cała :szok::tak:;-):blink:
- chyba ze Wy chcecie to sie podzielę :tak::tak:

Edzia zazdroszczę możliwości wyspania :tak::tak: ja nie pamiętam żeby kiedykolwiek moja córa spała dłużej niż do 9.30 - to był jej rekord kiedyś, ale i tak nie narzekam, bo w miarę ładnie śpi ( nie robi juz pobudek nocnych;-)), i nawet drzemki popołudniowe ma ładne (odpukać:-p;-)) wiec jest ok u Nas :tak:

Moniu pytałaś jak Tola, juz ok, wiec albo to był jednodniowy wirus, albo znowu pożarła jakąś Julkowa zabawkę :wściekła/y::no:;-)

ide bo mi sie obiad gotuje

Miłego popołudnia
:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Cześć :-)
Jak to się stało, że ja tak do tyłu jestem z bb:szok:. Tyle nowych postów:confused:, a mi czas gdzieś przemyka między palcami. W tamtym tygodniu mieliśmy w jednym dniu gości z Danii, w następnych naszych wspaniałych sąsiadów, w piątek znowu cały dzień u teściowej, bo przyjechały do niej kuzynki Sary i Robercika, w sobotę wiadomo zakupy i inni goście, w niedzielę też mieliśmy fajnych gości, choć zapowiadała się że cały dzień spędzimy w czwóreczkę;-). Od poniedziałku jak zwykle zadania domowe Sary i jeszcze raz zadania domowe. Mam ich już powyżej uszu:dry:.
A teraz poczytam co popisałyście. Jestem ciekawa :tak:co u Was;-)
Jakbym się już nie odezwała, to spokojnej nocy życzę:tak::-)

Hej babeczki

zwlekłam sie z łóżka na moment, żeby zobaczyć co u Was

Moja córka dopiero co zasnęła...coś jej się znowu przestawia, szalała w łóżeczku i chciała iść koniecznie do mojego łóżka, nawet bajka do słuchania o Kubusiu Puchatku nie pomogła :wściekła/y::no:

ehhh

idę zaliczyć "myju myju" i do spania

Dobranoc ("Bobranoc" po Julkowemu;-)) Wszystkim :tak::tak:

Witam :-)

Moja pociecha niedawno zasnela. :-)
A ja piwkuje i czytam co u Was ;-):-)

Martusiu, a Wy bardziej celebrujecie Mikołajki, czy Wigilię..jeżeli chodzi o prezenty ?
Kinek powiem Ci tak:
Jak ja bylam dzieckiem to zawsze duzo prezentow dostawalam na Mikolaja, a pod chionka znajdowalam po 1 od gosci. A goscmi przewaznie byli dziadkowie od mamy i taty i rodzice. Nie wiem czemu tak bylo. Nigdy o to nie pytalam. A i u nas w dmomu nie bylo tradycji, ze obdarowuje kazdy kazdego. Tylko ja dostawalam jako dziecko.
Wydaje mi sie, ze moze kwestia finansowa. Na Mikolaja duzo, a na Gwiazdke mniej bo trzebabylo zrobic swieta. Nie wiem. A jak bylo u Was :confused::confused:

A teraz to my sami robimy tradycje naszemu dziecku. Podejzeewam, ze teraz na Mikolaja sie wykosztujemy bardziej. I dostanie wiecej prezentow. A pod choinka beda jeszce prezenty od gosci Wigilijnych. Ale czy kazdy kazdego to nie wiem. Trzeba sie dopytac, zeby przypalu nie bylo ;-)Sama nie wiem. Zobaczymy co i jak. Po swietach Wam opowiem heheh :-)

o kurcze, link nie wyszedł:wściekła/y:

no to macie tak:

Ruda Śląska: rzucił o ścianę 14-miesięcznym dzieckiem
policja.pl - dodane 59 minut temu

Co za skur ........el jeden. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zabilabym gno....a :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jak mozna znecac sie nad dzieckiem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Popwinni mu tylek w wizioeniu dokladnie przejechac i zrobic mu jeszcze gozej niz on temu maluszkowi :wściekła/y::wściekła/y:

Cieta jestem na takich gnoji. Moglabym byc katem.

Bioedne malenstwo. Tyle musialo sie wycierpiec.

Joasiu, na mnie musiałabyś być zła cały czas, bo ja co chwila jakiś garnek palę, szczególnie odkąd mam kuchnię na dole a kompa na górze;-):-D
Monia teraz masz przynajmniej oakzje kupic sobie bezprzewodowy czajnik :-)
Ja kilka razy podpalilam garnek, ale tak, ze dalo sie go doszorowac :-)

Monia ja na szczescie mam kompa w kuchni :-):-)

Czy ktores z waszych pociech uzywa szczoteczki elektrycznej do mycia zebow:confused:

Maja mnie wczoraj naciagnela jak bylysmy w Tesco i teraz caly czas chce myc zeby tak jej sie spodobalo...
Mi zreszta tez, bo corcia radzi sobie z nia duzo lepiej niz ze zwykla...
Tylko nie wiem czy to nie z a wczesnie, a do dentysty sie w najblizszym czasie nie wybieramy:baffled:
Misiako niestetny nie pomoge, bo nie mamy elektrycznej. Sandra ma zwykla, a ze bardzo chetnie myje to nie zamierzam zmieniac.

Misiako, ja tez mam straszne moralniaki, kiedy krzyknę na Kamilę, a po klapsie mam humor do du...y do końca dnia:-(. Kama ma takie okresy, kiedy trudno do niej dotrzeć z tłumaczeniem i wtedy jest do du..y:-(.
Dziewczyny ja tez mam straszne moralniaki jak pokrzycze lub klapsa dam :zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y::-(Klaps zdaza sie sporadycznie , a w sumie to bardzo zadko. Ale niekeidy normalnie nie moge wytrzymac. Krzyknac zdaza mi sie czesto, bo z naturuy jestem wybuchowa i newrwus. Ale ostatnio (odpukac) nie mam powodow do krzykow. Uklada nam sie super :-) I jak corcia cos przeskrobie powiem, ze nie woklno a ona zacznie ryczec to mowie, ze nie bede z nia rozmawiac do poki ise nie uspokoi. I ona idzie do pokoju siada na karnaiku i beczy a za chwilke leci do mnie i mowi niunia kocha mamusie i potem psieprasiam psieprasiam psieprasiam, niunia kocha. I ajk mam sie gniewac. Oczywiscie ze sie sciskamy calujemy, robimy moja moja i zale i zlosci przechodza w niepamiec.

Kinek moze poprostu suczki maja cieczke i dlatego Amber tak koniecznie cche sie z placu wydosytac:sorry2::confused:

Asiu wspolczuje bolu zabka.
Ja zaraz po bolach partych mialam taki bol zeba a wlasciwie bol calej polowy geby, ze myslalam, ze zwariuje. I od razu mowilam, ze wole jeszcze raz rodzic niz czuc taki bol w buzi. Paskodztwo.

Asiu Lekarz przepisal tylko zyrtek, a wapna juz nie kazal dawac. :confused:

Luleczko o kurcze :-(
Biedna Julcia
Napewno wszystko bedzie dobrze. Pewnie tylko potukla, jakby bylo cos powaznego to by stanac nie mogla na nia.

Aguula jak moja za dlugo spi to ja budze. Wystarczy, ze wejde do pokoju troche glosniej sie zachowam i juz sie budzi ;-)

Luleczko to Ci sie cora udala :-):tak:Mala aktoreczka :-)
Mojej tez sie zdaza, ze cos tam wymysla i udaje. Zazwyczaj jak klade ja na drzemke. Wtedy to nagle wzystko sie dzieje i pokazuje tak jakby konic swiata mial byc hehe

A przypomnialo mi sie :-)
Co do cwiczen. To ja swojego czasu bardzo lubilam cwiczenia z Cindy Crawford :-)
Tak fajnie prowadzila, ze cwiczyma dosc dlugo. Ja bardzo lubilam sport i nawet na AWF chcialm isc ale tak jakos wyszlo , ze znalazlam sie na informatyce;-)Cwiczylam dopoki mialm sprawne video, a na dvd juz nie moglam znalezc i poszlo w niepamiec. A szkoda bo pocwiczylabym znow. Choc leniuszek ze mnie ;-) Ale z kims to inaczej niz samemu no nie :-)

Edytko super, ze tak pospalyscie. :-):-)

Luleczko wspolczuje bolu zabka :-(
Oby lek pomogl i szybko przestal cie bolec.

Karioka ale ty gosciuwa jestes :-):-):-):-)

Luleczko o ktorej wstaniecie jak tak pozno poszla spac.

Dobranoc :tak:

Ja tylko wpadam sie przywitac.

Macie sobie zażyczył obejrzec jak Elmo święta ratuje:wściekła/y:...po raz tysięczny, a to tylko na komputerze u nas idzie.

Dziś cały dzien od rana do późnej nocy jestem sama, mąż ma coś w pracy, a dziadek z babcią nas olali i pojechali na wieś;-)...
Ciężko będzie, ale jakoś musimy się nie pozabijac z moimi pociechami.

Może dam radę później zajrzec.
Miłego dnia!

reklama
Hej:-)z ranca;-):-DJuli cos sie przestawilo i od 2 dni wstaje ok 8:baffled:ale co robic..slycha i oglada teledyski dla dzieci na vhs1 i ja moge do 9 podrzemac choc latwo nie jest;-):-)

Uczulenie jak miala tak ma:-(zastanawiam sie czy to moze byc od mleka.
Juz 3 m-ce je pije ale wiem ze cos takiego moze sie zdazyc wiec chyba musimy najpierw pobrac ten zyrtec przez pare dni i jak to nie pomoze to odstawic mleczne produkty:-(dzis zauwazylam ze bardziej sie drapie ale zyrtec dopiero zaczyna dzialac wiec na rezultat trzeba poczekac.

Karioko super Towarzyscy jestescie....fiu,fiu...ciagle goscie:-)a co do odrabiania prac domowych to przeraza mie ta wizja przyszlosciowa;-):tak:Z Robercikiem bedziesz miec juz wprawe:tak:

Martusiu pediatra nie kazala dawac wapna...tylko zytec:tak:widze ze Sandrunia pozno chodzi spac..czy to jednorazowo czy przestawila sie i zabrala Mamusi wolne wieczorki:confused:

My na swieta pod choinka (lub jak jest chetny do przebrania za mikolaja) to w wielkim worku z Mikolajem mamy prezenty kazdy dla kazdego..wiec jest tego cale mnostwo bo na swita jestesmy ok10 osob a co do Mikolajek 6 grudnia to kupujemy dzieciakom tylko:tak:zreszta u nas w tym roku powtorka z rozrywki z zeszlego roku..jak najdzie mnie wena tworcza to napisze na @:tak:

Edytko ale fajnie pospalyscie wczoraj .mam nadzieje ze dzis podobnie:tak:

Monia gdzie jestes:confused:z ranca:-)widze ze niezly lasuch jestes;-):-)i malutki leniuszek;-):-Dskoro zapiekanki i kulki Misiako Ci sie marza:-D

Luleczko wspolczuje bolu zeba..wiem cos o tym:tak:Mam nadzieje ze dzis juz lepiej u Ciebie:confused::tak:mi jednak przeszlo wiec chyba trucia nie bedzie i we wtorek na fotel siadam i kanalowe leczenie:-(

no i mialam cos wiecej napisac ale Jula wzywa...
chyba do pozniej
bo na spacer trzeba sie powoli szykowac

milego dnia:-)dretwiary;-):-D:-)

Do góry