reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Kinus wiem ze moja stomatolog to fachowiec i wie co robi..zabek boli i nie boli..biore tabletki..nawet jak nie boli to czuje ze cos tam nie tak:-(wiec cierpliwie czekam z lekarstwem w zabku do nastepnej wizyty a kanalowe i tak bedzie i tak..tyle ze bez trucia zabka mam nadzieje:tak:

Ja wiecie co chyba coraz zadziej mam wyzuty sumienia jak kezycze na Jule:-(normalnie nie wiem co sie dzieje ale jak spokojnie do niej mowisz to wogole nie slucha,czasami trzeba pozadnie krzyknac ...juz myslalam ze moze ma cos z uszami ale jak nawet szeptem wspomne ze mam np.ptasie czy cos innego to slyszy doskonale:-Di ona po prostu juz taka jest...ma niezly charakterek widze:sorry:hmm..slyszy to co dla niej najlepsze i wygodne:tak:

Pediatra przepisala Juli zyrtec 2x5 kropelek.Mam nadzieje ze zadziala szybko i to dziadostwo poschodzi z jej raczek.

a ja zaluje ze wczoraj nie udzielalam sie wieczorkiem na @ bo sie dzialo..oj sie dzialo dziewczyny:tak:

Kinus Gratuluje super osrodka w poblizu..tylko po tych cwiczeniach z pieknym brzuchem to niewiem czy bedzie Ci potrzebne:tak::-)

aha i zadecydowalismy sie ze szczepimy Jule na pneumokoki.Recepta juz jest wiec mamy miesiac na wykupienie.

reklama
Joasiu mam nadzieje ze zyrtec szybciutko podziała :tak::tak:

Co do zęba to współczuje bardzo:-(, znam ten ból, ale wiesz podziwiam Cie że bez trucia odważysz się na kanałowe, mi dentyści zawsze doradzali trucie, fakt ząb trochę zmienił kolor, ale chyba bym nie wytrzymała kanałowego leczenia :eek::eek::eek::baffled::no:

Julianka ma doskonały słuch :-D:-D:-Da umiejętność wybiórczego słuchania przyda jej się w dorosłym życiu na pewno ;-);-);-)
- Joasiu fajnie napisałaś o tym z Ptasim, muszę na swojej zrobić test słuchu, czy ma dobry czy nie, ciekawe czy jak powiem szeptem ze mam Jajo czekoladowe to usłyszy :confused::confused::cool2::-D

No to Kinus ja sie tam wybiore do tego centrum u Was, a jakieś SPA będzie :confused: tzna jakaś odnowa biologiczna? wiesz taka zmiana skóry ze starej na nową?:cool: jak tak to jak tylko wybudują to ja sie tam zjawie :tak::tak::tak::tak:

Myślę że skrzyczenie Hani w twoim wypadku było juz ostatecznością, bo wydajesz mi sie bardzo cierpliwa osoba, i wyrozumiałą, wiec nie myśl że jesteś "mega zła Matką" - na pewno było to konieczne
- a to co rodzinka będzie mówiła traktuj delikatnie mówiąc z przymrożeniem oka (żeby nie napisać OLEWAJ) :-p

Edzia tak jak pisze Kinek nie warto sie przejmować :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a Jula ma zabandażowana nogę :-:)-:)-(

wczoraj wieczorem tańczyła sobie w pokoju i upadła, i zaczęła płakać że ja boli, nie chciała chodzić, zaniosłam ją do kąpieli i do łóżeczka, rano myślałam ze ok jest, bo nie ma tej nóżki spuchniętej, ale jakoś tak dziwnie ani nie biegała ani nie chodziła, jak wyszłyśmy na dwór, przeszła parę kroków i sie rozpłakała ze ja noga boli :-:)-:)-( :-:)-(pojechałyśmy do przychodni a tam żadnego lekarza nie było ( bo byłyśmy przed 13) no i pani poradziła ze jak by noga puchła albo coś to na dyżur jechać

przyjechałyśmy do domu, i zadzwoniłam do pediatry, kazał kwaśny okład robić i jak do wieczora nie będzie poprawy to jechać na prześwietlenie

teraz Jula śpi, a ja sie modle żeby dobrze było :-:)-:)-(

a Jula ma zabandażowana nogę :-:)-:)-(
wczoraj wieczorem tańczyła sobie w pokoju i upadła, i zaczęła płakać że ja boli, nie chciała chodzić, zaniosłam ją do kąpieli i do łóżeczka, rano myślałam ze ok jest, bo nie ma tej nóżki spuchniętej, ale jakoś tak dziwnie ani nie biegała ani nie chodziła, jak wyszłyśmy na dwór, przeszła parę kroków i sie rozpłakała ze ja noga boli :-:)-:)-( :-:)-(pojechałyśmy do przychodni a tam żadnego lekarza nie było ( bo byłyśmy przed 13) no i pani poradziła ze jak by noga puchła albo coś to na dyżur jechać
przyjechałyśmy do domu, i zadzwoniłam do pediatry, kazał kwaśny okład robić i jak do wieczora nie będzie poprawy to jechać na prześwietlenie
teraz Jula śpi, a ja sie modle żeby dobrze było :-:)-:)-(

Trzymam kciuki za Jule. Oby nic groznego nie bylo z ta nozka... ale chyba nie jest... jesli caly czas ja nie boli i teraz np. smacznie spi?
Ja bym przeswietlenie zrobila...
Trzymajcie sie!:-)

Bogu dzięki, że są i dobre wiadomości...Jakieś 700-800 m od mojego domu, już niedługo powstanie duży kompleks sportowo-rekreacyjny. Będzie tam hala o pełnowymiarowej arenie oraz widownia na ok. 300 miejsc siedzących , trzy autonomiczne (z własnymi szatniami) zespoły: sala fitness, siłownia i sala sportowo-rehabitlitacyjna i pływalnia :tak:
Oprócz tegoczęść komercyjna przeznaczona na usługi, handel i gastronomię.
Raj na ziemi normalnie :-D

Eeeee, no to Twoj brzusio juz niedlugo bedzie wygladal tak jak na tym ostatnio umieszczonym przez Ciebie zdjeciu! A jaka bedzie pupa, nozki, raczki.... fiu, fiu :-)
No chyba, ze kompleks sportowo-rekreacyjny do uzyskania takiego brzusia nie jest Ci potrzebny? ;-)
Choc ja na basen wybieram sie juz od 2 tygodni - i jakos dotrzec na niego nie moge :-p

Moje dziecko jeszcze spi. Zasnal o godz. 14; to juz 3,5 godz. :szok::szok::szok:

Az sie boje pomyslec, o ktorej polozymy sie dzis spac:no:

A mialam z nim dzisiaj jechac na sale zabaw. Trudno...przespi swoja rozrywke ;-)

Aguula Jula też śpi, wiesz noga jej cały czas jej nie boli, ale nie staje dobrze na nią... mam nadzieje ze to tylko taki obtłuczenie:-(

od wyjazdu do szpitala na prześwietlenie bronie sie bardzo, bo szczerze napiszę tłuc sie z małą autobusem, dodawać jej kolejnych przeżyć... ehhh boje się tego

ale zobaczę jak będzie jak wstanie

w razie czego pojedziemy

buziaki dla Dawidka, na pewno będzie nie pocieszony jak na Sale zabaw nie pojedzie,
opisz co to takiego ta sala:tak::tak: fajnie brzmi:tak::tak::tak: chętnie też bym na coś takiego pojechałą ze soba zeby sie wybawić ;-);-):tak::tak:

Edzia:-)

Ja sie kulalam do 24 w nocy i nie umialam zasnac,a potem tez mi sie jakies dziwne rzeczy snily:szok::szok::confused2:
Ale co tam jak mi sie przypomni jeszcze cos smiesznego to wstapie na @:laugh2::rofl2:
Bo na razie same tragedie...

A w pracy dzwonil do mnie ten gosc, o ktorym wczoraj pisalam:angry::wściekła/y:
I normalnie mnie przepraszal chyba z setki razy, za swoje chamskie zachowanie, pogratulowal mi uporu i obiecal zaplacic kaske w ciagu 7dni:szok::szok::szok::happy:

I po co te nerwy...

Kinek nie przejmuj sie ciotka,a niech sobie gadaja...
W razie czego odprezysz sie SPA i bedzie git:-D

Asia az mnie zab zabolal bidulko...
Ja Maje zaszczepie dopiero po zimie albo w przyszlym roku...
A sluch Julii jest super, ja tez czasem mam selektywny;-):rofl2:

Luleczko ochuchaj nozke corci od cioci Monii, bidulka cos ostatnio ma pech do chorobsk...
Trzeba jakies uroki odczynic tfu tfu...

Aguula u nas bez wzgledu o ktorej Maja wstanie idzie spac o 20:happy:
A na basen tez sie nie moge wybrac,ale w ten weekend juz nie popuszcze, a szczegolnie sauna mi sie marzy:confused2::-)

Luleczko,

Pewnie to tylko stluczenie, lub nadwyrezenie np. sciegna... jesli boli jak tylko gdy stoi na nozce... kurcze, niewiadomo...
Jak nie zobaczysz poprawy to pewnie wybierzesz sie i tak do lekarza.
Buziaki w chora nozke Juli :-)

A te sale - to sa takie zwykle, zamkniete sale zabaw jak np. w centrach handlowych. My mamy blisko domu taka wielka, super wypasiona... i na szczescie nie w centrum handlowym. Dawid szaleje tam na maxa.

reklama
Aguula u nas bez wzgledu o ktorej Maja wstanie idzie spac o 20:happy:
A na basen tez sie nie moge wybrac,ale w ten weekend juz nie popuszcze, a szczegolnie sauna mi sie marzy:confused2::-)

To masz dobrze. :-)U nas gdybym go sila do lozka nie zapedzala to chodzilby spac przed polnoca. Ma to po mnie, ja tez nocny marek jestem.
Ale dzisiaj to juz przegina!!!:angry:
Wlasnie przed chwila pojeczal, poszlam do niego a on przez sen mowi, ze chce piciu. Nawet oka nie otworzyl. A zasikany po szyje! Zdjelam mu pampersa, gadam do niego a On nic. Spi teraz bez pieluchy, pewnie zaraz jezioro bedzie na jego lozku - i to na moje wlasne zyczenie.
Musialabym go calego przebrac... zostawilam go tak bez tej pieluchy, sadzac ze zaraz sie dobudzi. Normalnie ide zajrzec co sie tam dzieje...
Budzic go czy nie?

Do góry