reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
aguula, dzięki, że tak.."po męsku" to wszystko przyjęłaś ;-)...
Zawsze jesteś mile widziana na wrześniu :tak:...i żałuję, że doba ma tylko 24 godziny, bo może wtedy miałabyś trochę więcej czasu na ..przyjemności :sorry2:
A jeżeli chodzi o zdjęcia, to daj mi swojego maila na priva...zawsze dostaniesz nowe fotki :-) Haneczki
A dostęp do zamkniętego wydaje mi się, że jeszcze masz...chyba że moderatorzy działają tak :szok: szybko...

Napisz co u Dawida i jak sprawuje się Niania ...

Dzieki Kinek :-)

A Dawid jest super, zaskakuje nas kazdego dnia nowymi umiejetnosciami.
Gada pelnymi zdaniami, zna na pamiec piosenki (choc spiewa wyrwane z tekstu zdania), wiekszosc ksiazeczek zna na pamiec. Ostatnio wzial jakos i mi "czyta"... w szoku bylam jaka gowniarz ma pamiec.
"Lokomotywe" czyta spiewajaco ;-) tylko zamiast "gorąco" mowi "doląco".
Dzis przed spaniem "zabil" mnie swoim tekstem:
Zaklada swoje stare kapcie, wygrzebal je gdzies z szafy i mowi:
"Hmm...za male, paluszek Dawidka boli... nie nadaja sie..." Po czym poszedl z nimi do kuchni i wyrzucil je do kosza. Smialam sie z tego chyba z godzine. :-)

A niania boska! Dawid znalazl trzecia babcie, a my super ciocie, nawet nie wiem jak ja nazwac! Nachwalic sie jej nie moge kazdego dnia. Jest tak kochana, normalnie tylko ja wysciskac.
Mowie Ci Aniol! :tak::-D Spadla nam z nieba!:-)

Aguula jesli kiedyś znajdziesz więcej czasu, będziesz mogła częściej sie pojawiac to przyjmiemy Cie oczywiście z otwartymi ramionami. Dostęp zawsze mozna odzyskac. Cieszę się, że nas rozumiesz...

A o "tamtej" sprawie nie chce mi sie już rozmawiac.

Buziak dla Dawidka:tak:

Dzieki.

Ja tez juz nie chce o tej sprawie rozmawiac, ale wkurzylam sie strasznie... normalnie az zoladek mnie rozbolal

Dzieki za buziaczka - jutro przekaze.

Ty tez wysciskaj swoje Skarby!

Dobranoc Edytko! No chyba, ze jeszcze nie ucieklas ;-)

Jestem wieczorkiem :-D

Moje dziecie wlasnie zasnelo :-), maz jeszcze z pracki nie wrocil:-) wiec mam czas dla siebie i spokojnie moge zasiasc do kompa :tak:;-) :-):-)

Co do potworow to Sandra sie ich nie boi, bo ja jej nigdy nie mowilam, za sa jakies potwory zle czarownice itp itd. Boi sie nieznajomych. Np na spacerze jak zostaje w tyle i idzie ktos obcy to wola mamusia czekaj i biegnie do mnie co sil. Jak sie drzwi czasna na dole to opd razy leci do mnie wciska sie na kolano i wola o ktos chyba na dol. Jak chalas ustanie to zaraz znow izie sie bawic. Tlumacze, ze nie ma nic zlego, nic sie nie dzieje itp ale niby wie ze jest ok ale za chwilke znow powtarza sie to samo.

Aguula fajnie, ze jestes :-)
Buziaczki dla Dawidka :*

Jezeli wyrazisz ochote na dalsze pisanie z nami to dostep do watkow zamknietych zostanmie Ci od razu (24h) wlaczony. Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz na nas o to, ze stracilas dostep. Chcialysmy zeby bylo srawiedliwie i po rowno.

Kinus staramy sie, zeby Mikolaj byl fajny :-):tak:
To narazie tylko sugestie i pomysly. Cos napewno z tego wybierzemy i dozucimy pare ksiazeczek ;-):-) Ale musimy tez pomyslec o gwiazdce:tak::-) Bo u nas prezenty Mikolaj przynosi 6 grudnia, a gwiazdka w wigilie :-):tak:

Edytko dobrej i spokojnej nocki :tak::-)

Aguula swietnie czytac o umiejetnosciach Dawidka :-)
Super tez ze macie taka cudowna nianio babcie :-)

Jezeli wyrazisz ochote na dalsze pisanie z nami to dostep do watkow zamknietych zostanmie Ci od razu (24h) wlaczony. Mam nadzieje, ze sie nie gniewasz na nas o to, ze stracilas dostep. Chcialysmy zeby bylo srawiedliwie i po rowno.

Nie gniewam sie na Was. Juz od dawna zbieralam sie, aby Wam powiedziec, ze nie chce miec dostepu do zamknietego. Zle sie z tym czulam...Uwazalam, ze to jest nie fair.
A czasu u mnie jak na lekarstwo.. wiec pewnie nie bede z Wami tak regularnie pisac. Raczej nigdy nie bede na biezaco, nie bede wstanie odpisywac na kazdy Wasz post, choc bym chciala - tak tez bylo do tej pory... no chyba, ze sie cos zmieni w moim zyciu...
Ale od czasu do czasu zagladac bede...

Pozdrawiam

Wy uciekacie spac... a mi sie w ogole nie chce spac.
Tak juz mam, jak moj maz wyjezdza... Wlasnie dzis wyjechal w delegacje, wroci w piatek...
Ale sa i tego plusy... Wieczorki mam wolne... :rofl2: Chata wolna... hmm;-)

Cześć dziewczynki:-)

Miała być poranna kawka i co:confused::-D

Aguula, aż miło czytać Twoje posty:tak:. Kolejna osoba z klasą na naszym wrześniu - bez dąsów, zabierania fotek... Bardzo się cieszę, że zrozumiałaś, jaka sytuacja tu miała miejsce. Wszystkie dziewczyny to doceniają:tak:. Zawsze miło Cię czytac i pisać z Tobą:tak:. Bardzo chciałabym, abyś miała więcej czasu i mogła pisać częściej, ale cóż, takie życie:tak:
Problem z nianią macie z głowy:rofl2: - bardzo się cieszę:tak:. Dobra niania to skarb:tak:. Dawidek też robi wspaniałe postępy - te bajki i piosenki - zawsze mnie fascynuje taka fenomenalna pamięć u dzieci:tak:.
A z tym spaniem bez męża to masz tak jak ja - tez nie chce mi sie spać, kiedy męża nie ma:-p:-)

Edytko, masz rację, na jetixie lecą wyjątkowo brzydkie bajki:dry:, no ale co zrobić, skoro Maciuś je sobie upodobał. Minimini to taki przyjemny program, w sam raz dla dzieci:tak:, no ale powtarzają sie tam strasznie:-p. Testowaliśmy wiele programów "bajkowych" z nadzieją, ze może Kamę cos zainteresuje. Niestety, bajki ją "nie biorą".
Jest jedna rzecz, którą ogląda od czasu do czasu: Domisie:tak:. No i programy o zwierzętach - ale Animal Planet jej nie odpowiada:baffled:

Martusiu, u nas też Kamila boi się różnych odgłosów. Kiedy jeszcze mieszkaliśmy w bloku, przez remonty u sąsiadów to dziecko było kłębkiem nerwów:-(. Kiedy przeprowadziliśmy się, Kama wyluzowała, ale kiedy jestem z nią na dole, a tata chodzi po górze, ona biegnie do mnie i mówi: "mama,oj, co to:confused:" a za chwilę: "to tatuś chodzi:tak: na górze". Obcych nie boi sie, jeśli nic od niej nie chcą. Gdy ktos do niej zagada, też biegnie do mnie ile sił:tak:
Wiesz, wydaje mi się, że z reagowaniem na różne odgłosy mają lepiej dzieci wychowane w bloku. Tam ciągle coś stuka, puka, dochodzą odgłosy od sąsiadów. W domu jeżeli chcesz masz taką ciszę, aż w uszach dzwoni:tak:

Dziewczynki, Luleczka i Karioka dawno się nie odzywały:-(. Ciekawe co u Nich. No i Anineczka też ucichła:-(. Tunia to już chyba wogóle o nas zapomniała:-(

reklama
dzien dobry:-)my juz po zupie mlecznej:tak:zaraz poranna toaleta i na spacerek:tak:Jula dzis wstala o 7:szok: ale dala mi polezec i podrzemac do 9.:-)u nas mimimini to tylko ulica sezamkowa i wieczorem male zoo,clifford i piosenka na zakonczenie a z ranca to ogladamy playchouse na disney channel.

Aguula witaj:-)ciesze sie ze rozumiesz nas ale tak jak juz dziewczyny napisaly jestesmy wciaz gotowe na przyjecie Cie z powrotem...pamietaj tylko slowo:tak:ale masz zdolneho synka...fiu fiu sam czyta brawo:-)super niania to wielki sukces:tak:ciesze sie ze na taka wkoncu trafiliscie:-)

Monia co z Twoim paluszkiem:confused:melduj prosze ale juz:rofl2::sorry2:

Luleczko mam pytanko odnoscnie maty Julkowej ktora pokazywalas:sorry2: Czy moglabys mi powiedziec ile taka mata u was kosztuje:confused:bo u nas nic ciekawego w tym temacie nie widze:-(a ciotka bedzie jechac niedlugo do Anglii wiec moze poprosimy zeby zakupila i prezent bedzie kolejny z glowy:tak:a tak pozatym to wczoraj Jula dostala od Jarka kolegi fabryke misiow..super sprawa..jest co prawda napisane ze wiek 4 latka ale na razie schowalismy i pewnie na swieta dostanie i bedziemy robic przepiekne misiaki:-):tak::-)

Jula na jednym ramieniu ma cale ognisko krostek takich twardych jakby syfki ale to nie syfki..jest ich duzo i smarowanie mascia na azs nie pomaga bo na nozkach pomoglo wiec wizyta u lekarza murowana tylko kiedy:confused:musze cos wymyslec zeby pojechac na drugi koniec wawy bo tam mamy lekarzy:-(i musze wkoncu cos z tym zrobic:tak:

strasznie mnie kregoslup dolny odcinek boli...normalnie szok musialam brac leki w nocy:-(

Do góry