reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

No, jestem:happy:

Rodzice pojechali razem z Mackiem:sorry:
Nie odpuścił, musieli go zabrac.

Moniu ja się zastanawiałam gdzie się podziewasz, postanowiłam dac Ci szansę do dziś...a potem miałam wymyślic jakąś stosowna karę za takie nagłe nieusprawiedliwione zniknięcie.

Pomysł odstawienia małej od piersi jest troche kuszący - szansa na przespane noce...kusi, kusi...ale wiem, że i tak tego nie zrobię chyba że zabraknie pokarmu:sorry:

Asia ty mnie nie denerwuj z tym spaniem do 10.:wściekła/y: Jak to mozliwe???????

reklama
hej:-)

Edytko ja tez przez prawie 2 lata nie spalam, bo karmilam piersia w nocy co dwie godziny, a po roku butla tez byla w akcji dwa razy w ciagu nocy:confused2:
Wydawalo mi sie ze tak juz bedzie zawsze, ale odkad Maja skonczyla 20 miechow przesypia nocki :tak:
Mam nadzieje, ze u Was to bedzie szybciej, a karmienie piersia bylo dla mnie cudowne:-)

Choc tak jak Monia wygladalam jak smiertka, ale chyba glownie z braku snu i jedzenia troche tez.
Monia ja na nartkach smigam od szostego roku zycia, byly tez trzy sezony na desce:cool2:
Ostatnio przez corunie sie opuscilam , ale w tym roku znajomi juz mi nie odpuszcza i moze Majcia tez posmiga na oslej laczce. Choc pytalam znajomej instruktorki, to raczej od tzrech lat proponowala nauke;-):-D
A tatusiowie jak widac sa sprytni, ale nie bede dyskutowac , bo ja tez tatunia corunia jestem:-p:cool2:

Joasiu u nas dalej bialo. nawet porobilam fotki Majce, ale dalej takie male sie wklejaja to poczekam , az z Aletka cos zaradzimy:wściekła/y::confused2:
Julcia dala Ci pospac, dobra dziewczynka:tak::-D

Martusiu pewnie , ze sobie nie zaluj, zwlaszcza jak maz nie odmawia:-D:cool2:
Chcialam wkleic tez zdjecia z naszego spotkania. Moze Tobie uda sie wkleic wieksze bo ja juz dostaje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::eek:

U nas dalej oczywiscie sypie:rofl2:

Misiako a ty wklejasz zdjecia przez imageshack? Może po prostu kopiujesz zły link?

A jesli chodzi o nieprzespane noce - Maciek nadal budzi się raz czy 2 na picie, a pobudki ma do 6.30.

Misiako a ty wklejasz zdjecia przez imageshack? Może po prostu kopiujesz zły link?

A jesli chodzi o nieprzespane noce - Maciek nadal budzi się raz czy 2 na picie, a pobudki ma do 6.30.

Edzia ja juz koipiowalam wszystkie mozliwe linki, nie wiem o co biega:eek:

No to nie zazdroszcze, a probowalas mu nie dawac pic w nocy?
Maja na poczatku protestowala, ale trwalo to zaledwie tydzien czasu i potem wiedziala , ze nie ma po co wstawac.
czasem jak cos pikantnego zje na obiad lub kolacje, to wola pic, dostaje troche wody i dalej kima.

Wstaje tak jak macius o 6.30-7, ale mi to pasuje, bo i tak musze sie zbierac do pracy:-D:confused2:

Nie dac mu pic w nocy?
Żeby mnie do końca znienawidził:crazy::-):-);-)
To niemożliwe, chyba że miałabym ochotę nie spac od np. 2.

A z tymi zdjęciami to dziwne mocno:eek:

Edzia , Maja tez mnie na poczatku pewnie przeklinala:confused2::laugh2::-D
Ale co tam warto bylo;-)
Nie znam innej metody...
Mama mojego chrzesniaka myslala, ze samemu mu przejdzie i doi butle w nocy do dzis, a ma tylko 6 lat:szok::confused2:
No coz dzieci maja swoje temperamenty:eek:

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy: chyba zaraz skocze do sasiada z pytaniem kiedy zakonczy remont:crazy::crazy:

Wczoraj wlaczyl udarowe o 20.30 , wiec ryknelam na cala chate (doslownie) "BEZ PRZESADY" i po dwoch sekundach bya cisza:happy:

Jak obudzi Maje, to wysle mu moje zmierzle dziecko na dwie godziny.
O to jest mocny argument:-D:tak:

U nas ostatnio ktoś mądry wiercił przed północą, na szczęście wysoko i u nas było słabiej słychac, ale jednak było to wkurzajace.

Mówisz, że do 6 roku życia ten nawyk picia w nocy może nie minąc? o matko!!!!

Czesc

Edytko bardzo mi przykro, ze malenka Olenke brzuszek bolal. Straszne to jest jak male dzieci cierpia. Zeby tak dzis juz bylo wszytsko oki.

Joanno implant zabezpiecza w 100% przed ciaza. Przez trzy lata wydziela do krwi tylko progestagen. Jest odpowiednia antykoncepcja dla matek karmiacych. Ponieważ nie zawiera estrogenu, jest przyjazny dla kobiet palących i z chorobami układu krążenia. Slyszalam, ze w Polsce jeszce nie ma takiej antykoncepcji, albo nikt nie chce o tym mowi, bo gdzies na necie wyczytalam, ze moga zalozyc tylko w prywatnych gabinetach i kosztuje okolo 800zl. Najlepiej jak sie zapytasz swojego gina. Szczerze to nawet jestm bardzo ciekawa co Ci powie. Daj znac jak bedziesz miala jakas informacje

Misiako Twoja cora to maly spioszek ;-):-) Nie pamietam kiedy moja spala po 3 godzinki na drtzemce, chba jak sie urodzila :-)
Bylo mi bardzo milo,ze dostalam prezncik :-) W sumie to bardzo czesto cos mi kupuje :tak::-) I zawsze jest mi milo :-) Ale teraz dostalam bizuterie i zawsze jak dostaje bizuterie czuje sie jak gwiazdeczka i czuje ze promienieje :tak::-). Dawno nie dostalam bizuterii i moze dlatego. Sama nie wiem. Ale fakt jest taki, ze kolczyki sa przepeikne :-):tak: i juz upatrzylam sobie do nich lancuszek ;-):-)

Do potem

Martusiu na razie do gina sie nie wybieram ale jak tylko tam bede to wybadam i dam znac:tak:a co prezentow to bizuterii juz tez dawno nie dostalam:-(ale ustalilismy ze dopuki on utrzymuje sam nasza rodzinke to takie wydatki sa zbedne:tak:ale pozniej mam nadzieje ze sobie przypomni o mnie ;-):-)ale i tak obsypuje mnie

prezencikami...przed wczoraj dostalam perfumiki dolce&gabbana najnowsze a wczoraj sprezentowal mi buciki na zime wiec tak zle to znim nie mam;-):-)
a brakiem nowej bizuteri sie nie przejmuje:-Di tak jakos ostatnio na solony:sorry:malo wychodzimy:-(a pod kurtka zimowa to chyba nie bede nic nosic;-):-D

reklama
U nas problemu z nocnym piciem nie mamy,czasem sie przebudzi i napije sie ale zaraz zasypia:tak:

Misiako 6 latek i butle powiadasz:szok:

Do góry