reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Anineczko jestem daleko od krytykowania Ciebie.Twoja decyzja Twoja sprawa:tak:dziekuje ze odpisalas.Mam nadzieje ze juz z nawalem wpozadku i temat Cie nie drazni;-):-):tak:

Koreczku glowa do gory.Sad ustali wysokosc alimentow i jakos dacie rady a on szkoda gadac.Wspolczuje jego nowej rodzince:-(niewiadomo co sie moze wydarzyc:tak:

reklama
Hej jestem na moment

melduje że z Jula ( odpukać) jest lepiej

o 11ej była ostatnia qpa, i moje Dziecko odżyło, i zaczęło krzyczeć o jedzenie :-):-):-)

mam nadzieje ze ta nocka będzie już cała przespana

Koreczku... nie wiem co napisać, zdenerwowałam sie bardzo... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:... Ania dobrze to ujęła cham :wściekła/y::wściekła/y:

muszę uciekać spać...bo normalnie padam, i kregosłup mi sie odezwał i boli :-(

jutro odezwę sie i odpowiem na posty

DOBRANOC Mamusie

Witam wieczorkiem :tak:

Wlasnie ogladam "You can dance" :tak::-) uwielbiam patrzec jak tancza :-):-)

Bylam dzis po ten implancik :tak:Trwalo 5 minut i bylo bezbolesnie :-)
Balam sie troche bo nie lubie krwi i boje sie bolu (niekiedy sie zastanaiwam jak urodzilam dziecko bez znieczulenia ;-)) Pani dr byla bardzo mila na poczatku przeprowadzila ze man maly wywiad, po czym poprosila abym sie polozyla, dalam jej moje lewe ramie. Najpierw dostalam znieczulenie. Bolalo troszeczke tylko uklocie i lekkie szczypanie. Po chwili pani podeszla znowu ja myslalm, ze tylko sprawdza czy cos czuje, a ona mi mowi, ze juz po wszystkim :-) Pokazala mi gdzie jest ten moj implancik, jaki est duzy i musze Wam powiedziec, ze wcale go nie widac i ktos kto nie wie gdzie jest to go nie wyczuje. Jest to mala cieniutka rureczka :-) Pani dr w miejsce naklocia zalozyla mi plaster, ktorego nie moge zdejmowac przez 3 dni, a na to jeszcze bandaz uciskowy i musze go miec przez 1 dzien. Pani dr powiedziala, ze moge miec maly siniak, a ja jej na to, ze tak wlasnie muyslalm, bo ja mam siniaki z byle powodu, wiec zdziwiona nie bylam. Na sam moniec dostalam karte magnetyczna z napisem kiedy i w ktora reke zalozony zostal imoplant i kiedy nalezy wyjac. do 14.11.2010 roku jestem zabezpieczona :-) Po uplywie tej daty mam przyjsc na wymiane badz wyjecie implantu. Ja ciesze sie bardzo, a moj maz jest lekko zasmucony, bo jak wiecie chcialby druga dzidzie, a ja nie. Wiec szanuje moja decyzje i jest ze mna zawsze, wszedzie i stoi przy mnie murem. :tak::-)

Po powrocie od lejkarza polecialam na male zakupy.
I caly dzien siedzialysmy w domku bo non stop lalo. wymyslalysmy super zabawy i niezle sie bawilysmy :-):-):-):-)

Edytko bardzo sie ciesze, ze tak swietnie dajesz sobie rade z Twoimi dzieciaczkami :-)
Buziaczki w zakatarzony nosek Olenki :*:*
Zeby katar szybciutko poszedl daleko.

Joanno wcale nie jestes zla matka. Nasze dzieci sa na takim etapie, ze robia wszystko zeby sprawdzic, ajk rodzic sie w danej sytuacji zachowa. I jezeli bedziemy poblazliwi, to potem za kazdym razem beda wymuszac wszystko placzem. Lepiej teraz sie postawic niz pozniej nie umiec dac sobie rady z roplakanym o byle co dziecko.

Moja cora od dwoch dni nie chodzi na drzemki popoludniowe. W poniedzialek byla marudna chialam ja polozyc spac tpo godzine z nia siedzialam w pokoju i zasnac nie mogla. Pospala 1,5 godzinki wstala wyspana i wypoczeta. Zazwyczaj chodzi spac okolo 20.45 a w poniedzialek nie mogla zasnac. Krecila sie wiercila, spiewala, gadala i udalo jej sie usnac po 22. Ja byla juz ledwo zywa bp muysialam z nia siedziec. A jak tylko chcialm wyjsc bo zasnela to od razu sie budzila. nocka tez nie byla super, mimo tego, ze pozno zasnela. Budzila sie chyba z 3 razy i ja razem z nia. Wiec stwierdzialm, ze jak ma tak wygladac kazdy dzien i iweczor to niech nie spi popoludniu. Ona nie chce. A ja jej nie zmuszam. Ladnie zasypia zaraz po 20 i spi cala noc bez przebudzenia badz jednym na siusiu i od razu spi dalej. Wstaje wyyspana po 9. Ona zadowolona. My tez wiec chyba jest ok. Nie wiem czy tyle snu nie potrzebuje i nie chce spac popopudniu czy to tylko chwilowe. Zobaczymy.

Anineczko biedny Mati.
A probowalas zmienic mleczko :confused:
Antos slodziak :*:*:*

Koreczek co za gnojek z Twego bylego. Jak on moze byc taki podly i nie dbac o dobro dziecka.
Wspolczuje bolacej gloweczki :*

Kolorowych snow

Hej....

A ja dopiero teraz porządnie zasiadam przed kompem...

Koreczku, przychylam sie do zdania większości na temat byłego...POwinien być fair chociaż w stosunku do swojej córki ...póki co ...jedynej jaka ma

Luleczko, uciekaj kochana do łóżka i porządnie wypocznij....Juz chyba po raz setny napiszę, że Cię podziwiam, ja nie wiem co :tak:

Anineczko, a próbowałaś laktatorem ściągać ? Ja "doiłam się" przez 4 miesiące i wiecie, że jak był lepszy dzień to wyciągałam litr z kawałkiem :szok:....
a tak w ogóle, to się nie przejmuj...Mi ciągle powtarzali, że mam za chudy pokarm i inne bzdety...CZasem , to miałam ochotę im powiedzieć , żeby sami zaczęli karmić Hankę :baffled:. Awersję do herbatek z anyżkiem mam do dzisiaj :-p

Ania, zdjęcie Antośka ...boskie :-D....Babcia skutecznie smera :tak:

Martusiu, jak implant ? Żyjesz ???

Monia, zdjęcie takie zimowe ...romantyczne....
A u nas śniegu niet.:no:....Hanka na podwórko wychodzić nie chce, bo twierdzi, że jej za zimno...a tak naprawdę, to pewnie nudzi sie bidulka na tym naszym polu...
Tak więc, niech i w Rokietnicy biel nastanie :tak:

Posta powyższego napisałam jakieś pół godziny wcześniej, ale mnie z bb wysypało :baffled:

Martusiu, widzę, że jednak żyjesz :tak:...Lecę czytać jak było ;-) na zaimplantowaniu

Witam!

Chyba ostatnio przechwaliłam swoje małe dziecko.
Dziś nie wiem czy godzine przespałam.

Niestety, wczoraj skusiłam się na "normalny" obiad i mała miała problem z brzuszkiem. I to jeszcze jaki.

Fatalnie...

Hej Edytko wspolczuje nocki:tak:kurcze ja to pamietam jak bylam katowana skromnym jadlospisem na poczatku a pozneij probowalam roznosci i jakos brzuszek JUli to tolerowal a jak byly problemy to kropelki esputicol...wiec zycze zeby i u Oli to sie zmienilo tylko cierpliwosci:tak:

z uwagi na pozna godzine zasniecia ok 23 dzis cala nocke Jula pzrespala u siebie dopeiro ok 8 przytuptala do mnie i spalysmy do 9-30 i pewnie dluzej by spala ale ja jakos sie wiercilam i ja obudzilam:-(ale to i dobrze bo wlasnie je sniadanko i na spacerek trzeba isc,dzis nie pada wiec troszke pospacerujemy:tak:

Luleczko mam nadzieje ze Julka dzis juz zdrowiutka i sladu po tym wirusie nie ma:tak:dobrze ze apetycik wrocil oby tak dalej:-)

Martusia super ze masz juz zainstalowanie tego implanciku...drugie super za wyrozumialego melza;-)trzecie super ze Sandrunia tak ladnie spi..nasze dzieci same dorastaja do pozucenia drzemki w ciagu dnia i niestety kazda nas kiedys to czeka:sorry2:za to wieczory masz wolne jak Sandrunia spi .A powiedz prosze czy istnieje jakis procent przy tym implanciku ze jednak mozna zajsc w ciaze?czy tam jest jakas dawka hormonow?na czym to polega:confused:moze juz o tym pisalas a ja przegapilam:-(zaciekawila mnie ta forma zabezpieczenia tylko ze w Pl chyba czegos takiego nie ma co:confused:

Hej:-)

U nas szaro, buro i zimno:confused2:
Widze, ze temat dzremek i spania wieczornego powraca.
Ja zaczelam klasc sie z Maja po poludniu w lozku. Jak zasypiala sama, to 5 razy wychodzila na siku, kupke, gadala ze zwierzakami itp.
Mowila tez , ze nie chce spac, ale potem spala 2,3h. Wiem tez, ze jak nie spi po poludniu, to jest straszna maruda. Ze mna zasypia szybko i wieczorem tez nie ma problemu i spi do 7, czasem dluzej:-)

Edytko moze jeszcze troche sie podietuj i eksperymentuj, ja pamietam, ze po tzrech miesiacach od urodzenia Mai, na zyczenie moich rodzicow pochlanialam wszytsko co sie rusza i bylo ok. Mam nadzieje, ze to chwilowe sensacje. Ucaluj Olenke w brzuszek:-)

Luleczko dobrze ze z Julcia juz ok. Bidulka jestes z tymi bolami kregoslupa. Zycze przespanej nocki:tak:

Joasiu nie wiem co Ci poradzic z Julka, bo Maja ostatnio jest nadwyraz grzeczna i slucha sie. Wiem, ze to normalne u naszych dzieci, taki wiek. Ja stosuje metode cierpliwosci i konsekwencji, ale jak wiadomo kazde dziecko ma swoj temperament, a mamy swoje metody.
Mysle, ze dajesz Julii wszystko czego potzrebje i z czasem pewnie jej minie:-)

Ania zdjecie Antka i Twoj komentarz wprawily mnie od razu w dobry nastroj. To sie chyba nazywa "babcine sposoby":-D
Ja bym sie karmieniem nie przejmowala, wazne zebys Ty i dziecko czuli sie dobrze. Ucaluj Matthew w bolacy brzuszek:-)

Koreczku a probowalas z nim rozmawiac. Moze powinnyscie sie spotkac na jakims neutralnym gruncie? Czy on wogole interesuje sie daria i ustaleniem kontaktow z nia:confused:
Dobrze, ze nie tracisz nadziei na lepsze czasy, one na pewno nadejda:tak:
Duzo sily dla Was:-)

Martusiu no to teraz mozecie pohulac przez jakis czas bez stresu. Fajnie , ze Przemek kupil Ci cos bez okazji, na pewno bylo Ci bardzo milo:-)

Kinek czy ja dobrze pamietam, ze mieliscie sie starac o Hanulkowe rodzenstwo, czy cos mi sie pomieszalo:sorry::errr:
Jak spadnie snieg to Hanulka dopiero zaszaleje:-D
Karioko gratulacje dla meza i Saruni, dzielna dziewczynka:tak:

Monia ja chociaz sie urodzilam w styczniu tez jestem cieplolubna:tak:
Z drugiej strony jak pomysle o nartach, to chce mi sie zimy, ale ze skrzypiacym sniegime, mrozikiem i sloneczkiem:-)
A tatus sprutne te monologii wymysla, chyba jakis oboz z kamilka stworza, a mam bedzie od czarnej roboty;-):-D

Czesc

Edytko bardzo mi przykro, ze malenka Olenke brzuszek bolal. Straszne to jest jak male dzieci cierpia. Zeby tak dzis juz bylo wszytsko oki.

Joanno implant zabezpiecza w 100% przed ciaza. Przez trzy lata wydziela do krwi tylko progestagen. Jest odpowiednia antykoncepcja dla matek karmiacych. Ponieważ nie zawiera estrogenu, jest przyjazny dla kobiet palących i z chorobami układu krążenia. Slyszalam, ze w Polsce jeszce nie ma takiej antykoncepcji, albo nikt nie chce o tym mowi, bo gdzies na necie wyczytalam, ze moga zalozyc tylko w prywatnych gabinetach i kosztuje okolo 800zl. Najlepiej jak sie zapytasz swojego gina. Szczerze to nawet jestm bardzo ciekawa co Ci powie. Daj znac jak bedziesz miala jakas informacje

Misiako Twoja cora to maly spioszek ;-):-) Nie pamietam kiedy moja spala po 3 godzinki na drtzemce, chba jak sie urodzila :-)
Bylo mi bardzo milo,ze dostalam prezncik :-) W sumie to bardzo czesto cos mi kupuje :tak::-) I zawsze jest mi milo :-) Ale teraz dostalam bizuterie i zawsze jak dostaje bizuterie czuje sie jak gwiazdeczka i czuje ze promienieje :tak::-). Dawno nie dostalam bizuterii i moze dlatego. Sama nie wiem. Ale fakt jest taki, ze kolczyki sa przepeikne :-):tak: i juz upatrzylam sobie do nich lancuszek ;-):-)

Do potem

Misiako ja nie zbiegam o spotkanie znim i spokojna rozmowe bo ona uwarza ze ma racje i tyle ... nie zabiega o widzenia kiedys cos napoklanal ze przyjedzie ale nie przyjechal i tak to wyglada

dzis z główka lepiej mrozik idzie super .. prawdziwa zima byle nie za mocny

reklama
Wiesz Koreczku jest mi strasznie przykro...Twój ex to jakiś nieodpowiedzialny i niedorosły gnojek...przykro mi to pisac. Jak można nie zabiegac o względy takiej cudownej księżniczki jak Dariusia???????

Do góry