reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Moniu mama bedzie jeszcze miesiac.Bilet ma na 6 grudnia.
I tutaj mnie szlak troszke trafia bo wlasnie po 6 grudnia przydala by mi sie bardzo.
Ale wiem,ze musi wracac do Pl i ze ma tam kilka spraw do pozalatwiania.
A potrzebna by mi byla bo prawdopodobnie czeka nas przeprowadzka:tak::tak:
Nie jest to jeszcze na 100% pewne,ale maz dostanie lepsza prace w Dublinie.
Sami nie bedziemy mieszkac w Dublinie,bo bym sie udusila tam,ale poza stolica,w jakiejs malej miejscowosci.
No i tutaj babcia bylaby bardzo potrzebna.Jakos nie moge sobie wyobrazic przeprowadzki 200km z dwojka malych dzieci :confused::baffled::baffled:
Ratunku!!!
No ale jak mowie,jeszcze nic na 100% pewnego;-)

Asiu
pysznosci pieczesz.A jak Juli zasypianie na wieczor? Dalej nocnik kroluje?
Kinus a nie zmiescilas sie w lozeczku Hani?
Bo Antek ma sporawe to lozko i ja wchodze do niego bez problemow:-D
Nastepnym razem wez ze soba podusie ;-)

No Lulka postaralas sie z tym postem :-D:-D:-D
Bravo dla Julci.Dzielna dziewuszka!!!!!!

reklama
Monia ja mam super organizacje hehe
Sandrunia odzie spac okolo 21 i tym sposobem do 23 mam wolne :-) Robie co chce, zazwyczaj siedze na forum, rozmawiam na gg lub wlasnie ogladam seriale. Potem jeszcze z Przemkiem razem ogladamy. Wiec dlatego tyle sciagam ;-):-)

Luleczko gratuluje malej bohaterce Juleczce :-):-)
Masz niesamowita corcie. :tak::tak::tak::-):-)

Anineczko z ta przeprowadzka to fajna sprawa :-):-)
Bedziesz mieszkala tytlko 2 godzny drogi ode mnie :tak::tak::-D:-D:-D:-D:tak::tak:

Luleczko Brawo dla dzielnej Juleczki:-)

Anineczko karmisz malutkiego swoim pokarmem z butelki:confused:Matti nie chce jesc z cycunia:confused:wspolczuje niskiego cisnienia:-(kurcze moze do lekarza powinnas sie udac i cos z tym zrobic.:tak:

Jesli chodzi o wieczorne zasypianie to jest remis...chodzi 2 -3 razy na nocnik i prawie za kazdym razem cos robi i w nocy tez sie budzi czesto i chodzi do lazienki zrobic siusiu za to w dzien nawet nie chce slyszec o nocniku:-(

a mowilam ze bralysmy udzial w ankiecie butow Bartka i wzamian dostalismy buciki zimowe..moglysmy pojechaci przebierac w skelpie firmowym :tak:Normalnie az brak mi slow z radosci ze kasiorka w portfelu zostala a wiecie przeciez ze bartki to niezle kosztuja.Kupilysmy tez buciki na zmiane takie sniegowce wiec zima i mroz moze juz przychodzic jestesmy przygotowane:-)

Malzonek podarowal mi dzis znaczy sie nam nowy aparat cyfrowy...kurcze musimy coprawda dokupic futeral i wieksza karte pamieci ale teraz to dopiero bede pstrykac foteczki:-)oj jakos dzis dobry dzien mamy.

Anineczko, ale fajnie z tym awansikiem. Trzymam kciuki, żeby wypaliło :tak:.może uda sie przekonać mamę, żeby wyjechała trochę później....wiem co to PRZEPROWADZKA :-p...a z dwójką maluszków, to prawdziwa batalia :szok:

Kinus a nie zmiescilas sie w lozeczku Hani?
Bo Antek ma sporawe to lozko i ja wchodze do niego bez problemow:-D

Przyznam szczerze, że nie przyszło mi to do głowy :dry:
A poza tym...nie wiem , czy odważyłabym sie testować hankowe łóżko, w tak drastyczny sposób :szok::-D:-D:-D

Lulka, gratulacje dla małej bohaterki :-)...Naprawdę masz dzielną córcię, wiesz ???

Co do ciśnienia, to dołączam do grona niskociśnieniowców...U mnie 90/60, to norma :tak:...Kiedyś pielęgniarka szkolna powiedziała mi po zmierzeniu, że z takim ciśnieniem nie powinnam w ogóle żyć . A to ciekawe :sorry2:

Joaśka, gratuluję wygranych butków :tak:...2 stówki w kieszeni...brawo !!!!!
A na zdjęcia z nowego aparatu czekam :-)

Anineczko trzymam kciuki za awanski melza i zeby przeprowadzka byla jak najmneij uciazliwa dla was:tak:

Kinus dzieki:-)ja takze dolaczam do grona niskocisnieniowcow:tak::-)

Monia ja mam super organizacje hehe
Sandrunia odzie spac okolo 21 i tym sposobem do 23 mam wolne :-) Robie co chce, zazwyczaj siedze na forum, rozmawiam na gg lub wlasnie ogladam seriale. Potem jeszcze z Przemkiem razem ogladamy. Wiec dlatego tyle sciagam ;-):-)

Luleczko gratuluje malej bohaterce Juleczce :-):-)
Masz niesamowita corcie. :tak::tak::tak::-):-)

Anineczko z ta przeprowadzka to fajna sprawa :-):-)
Bedziesz mieszkala tytlko 2 godzny drogi ode mnie :tak::tak::-D:-D:-D:-D:tak::tak:

Martusiu Gratuluje super organizacji...u nas Jula chodzi spac o roznych porach...nie systematycznie:-(i o spokojnym wieczorze z melzem czy filmem to tylko pomazyc moge:-:)tak:chyba ze sie zbierzemy i Jula padnie wczesniej ;-):-)dzis moj brat zaproponowal jak bylysmy u niego zebym Jule zostawila na noc...ale niestety antybiotyk w domku ,i oprzyzadowania Julkowego brak...powiedzialam ze skorzystam kiedy indziej:tak:a Jula wcale isc od nich nie chciala:sorry2:

dziewczyny fajnie jakbyscie tak blisko siebie zamieszkaly:tak::-)

no dobra zmykam do wyrka wygrzac sie..leki juz zaczynaja dzialac i lepiej sie czuje wiec jutro moze wkoncu jak pogoda dopisze na jakis spacer wybedziemy:tak:

dobranoc:-)

Hej :-)

Sandrusia spi juz od 20 (mojego czasu) bo nie miala dzis drzemki to polozylam ja godzinke wczesniej ;-)a ja czekam na meza :tak: Internet mi nie dzialal to ogladam moje serialiki :-):blink:

A zawsze zapominam zapytac :sorry2:
Dziewczyny slyszalyscie moze o zespole "FEEL" dostali nagrode Bursztynowego Slowika w tegorocznym Festiwalu w Sopocie. Pytam bo ten zespol ostatnimi czasy jest dosc slawny, a jeden gosciu z tego zespolu a mianowicie ten co gra na klawiszach chodzil ze mna do klasy do szkoly sredniej i pochodzi tak jak i ja z Wojkowic :-) I normalnie jestem w szoku, ze sie wybil i duma mnie rozpiera, ze mam kolege Vipa hehe

Joanno super, ze dostalyscie te butki z Bartka :-D Julci nozki nie zmarzna, a Ty masz kasiorke w kieszeni :-)
Czekam na zdjecia z nowego sprzecku :tak::-)

Anineczko ja tez niekiedy wchodze do lozka Sandrusi i miescimy sie tam obie. Ale i tak czesto do nas wedruje.

Dzień Dobry Mamusie

jestem z kawką:tak:

Dziękujemy za gratulacje i brawa :-):-):-):-):tak::tak::tak:

Jestem n a nogach od 6.30 :angry::wściekła/y::no:

Kolejny raz tak wczesna pobudka zafundowana przez Julę, a potem się wszyscy dziwią że jak idę wieczorem córę usypiać to zasypiam obok niej na fotelu i budzę się połamana :wściekła/y::zawstydzona/y::no:

Joanko właśnie miałam napisać ze twoja Jula nocnikuje wieczorem, a moja budzi mnie najwcześniej jak może i krzyczy ze "mama wstaje, Jula chce siku i kupeczkę na nocnik, Jula nie zrobi w piechule", i to zdanie pada milion razy w ciągu kilkunastu minut wiec matka musi wygrzebać sie z łózka, i pójść z dzieckiem, bo sie córa nauczyła ze robi na nocnik tylko w jednym pokoju - ehh ciężkie to wychowywanie, i czasami mam ochotę rano kazać jej sikać w pieluchę żeby jeszcze poleżeć :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:;-)

Gratuluje wygranej w Bartku :tak::tak: :-)a te śniegowce co kupiłaś to są takie kalosze ocieplane? jak to wygląda? właśnie myślę nad takimi ciepłymi kaloszami, i nie wiem sama, czy się nóżki nie pocą? :confused:

Czekam na zdjecia z nowego aparatu :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::-)

- a i ja bym z chęcią skorzystała, jak by mi ktoś powiedział że mogę Jule na noc zostawi, ale bym się w końcu wyspała, bez kopniaków, nocnych krzyków i porannej pobudki :sorry2::sorry2::sorry2::cool2::laugh2::rolleyes:

Aniu trzymam kciuki za awans Męzusia:-):-):tak:, fajnie z tą przeprowadzką:-):tak:, ale rzeczywistsze by Wam sie Mama przydała wtedy, bo na pewno nie będzie łatwo:-(, ale mam nadzieje że Wam sie uda Wszystko zorganizować tak, żebyście nawet nie odczuli ciężaru tej przeprowadzki :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Martusiu gratuluje organizacji, podziwiam że Sandrunia chodzi tak ładnie spać :tak: i zazdroszczę:tak: - ja staram się moja nauczyć że o 21 idziemy się kąpać a potem spać, ale zazwyczaj kończy sie to krzykiem, bo są inni którzy akurat wtedy maja ochotę na zabawę z Jula a jej to bardzo pasuje :-p:-p:angry::-p

Gratuluje Kolegi VIPa ;-);-);-):cool2::cool2::cool2:

Kinku 90/60?? :szok::szok::szok: to rzeczywiście bardzo niskie, jak sie przy tym czujesz? ja bym pewnie musiała sobie robić kroplówkę z kawy :confused:;-);-);-)

Jak tam dzisiejsza noc Hanuli? mam nadzieje ze nie miałaś pobudki:confused: ;-)

Edziu jak dzisiaj u Was? Mam nadzieje ze Maciulek mniej obrażony :tak::tak:

hej kobitki:-)

Chyba kawy mi brakuje. Tylko, że ja po kawie czasem źle się czuję i raczej nie piję jej, kiedy jestem sama z Kamą.

Jeśli chodzi o jedzenie mojego dziecka, to czasem juz mi ręce opadają:-(. Apetyt jak do tej pory jest niezły, ale co innego doprowadza mnie do szału:wściekła/y:. Kamila, kiedy nie chce już jeść, to nie powie, że już nie, tylko jakby nigdy nic bierze jedzenie do buzi, pożuje chwilę i zamiast połknąć - wypluwa:angry:. Nie wiem, jak ją tego oduczyć. Próbowałam i prośby i groźby i klapsa i żartów... Nic nie skutkuje.
Macie jakiś pomysł:confused:

Luleczko, gratulacje dla dzielnej Julci:tak:. Brawo, brawo:tak:. Dobrze, że ząbki już wyleczone. Oby kolejne nie posypały się.
Ten smoczek, który pokazałaś jest anatomiczny. Kama niestety dostawała od niego odruch wymiotny. Ten jej ukochany symetryczny ma taki balonik, ale spłaszczony:tak:. Ile tych smoczków wypróbowaliśmy, zanim znalazł sie właściwy:tak:. Każde dziecko jest inne i każdemu odpowiada co innego.
Trzymam kciuki, żeby udało się Wam wyjechać:tak:

Anineczko, hmmm... Jeśli chodzi o lepsza pracę męża, to jeszcze nie gratuluję, ale mocno trzymam kciuki:tak:. Gdyby ta przeprowadzka doszła do skutku, to mama bardzo by sie Wam przydała:tak:. Nie będę Ci pisać, co to znaczy przeprowadzka, bo sama najlepiej wiesz. Może się uda, zeby babcia jeszcze jakiś czas została:confused:

Martusiu, wiesz, Kamila też chodzi spać przed 22 i mamy czas, ale mąż po całym dniu lubi się zrelaksować leżąc i patrząc bezmyślnie na jakiś sport w tv i rozmawiając. No to przecież nie będę się upierała, że ja chcę film. Lubię tak leżeć wieczorem i przytulic się, nie ważne co jest na ekranie:tak:.
Chodziłaś do szkoły z gościem z feela:confused:. No to masz znajomości w "branży";-):-)
A tak przy okazji, wiecie z kim ja chodziłam do podstawówki:confused: Z Robertem Biedroniem. Nie wiem, czy kojarzycie gościa - to ten od Kampanii Przeciw Homofobii, związany z organizacjami gejów i lesbijek. Chodził rok wyżej.

Joasiu, gratuluję butków - super sprawa:tak: No i czekamy na fotki z nowego aparatu:tak:. Szkoda, że Julcia nie mogła zostać u wujka. Zawsze to byłaby dla Was jakaś odmiana.
Jak mięsko, udało się:confused: No i jak się dzis czujesz:confused: Pogoda zachęca do spacerów:confused: bo u nas niezbyt:no:

Kinek, widzisz, ja z 90/60 żyłam grubo ponad 20 lat:tak:Teraz mam niby wyższe, ale nie mogę powiedzieć, że jakoś inaczej się czuję.

Ja jednak byłabym przeciwna kładzeniu się z Hanią w jej łóżku. Dobrze, zeby od początku nie miała takich skojarzeń. Wiem, ile kosztuje warowanie na siedząco i czekanie, aż dziecko zaśnie, ale myslę, że warto.

Co z tą poduszką:confused: Ciekawość mnie zżera;-):-D.

reklama
Hej Moniu:-)

nie wiem jak pomóc w sprawie wypluwania, u nas jest łatwiej, Jula jak juz nie chce jeść, to sama idzie i zgarnia jedzenie z talerza psu ( Toli) do miski,

nie mam pojęcia co zrobić z wypluwaniem, może tłumaczyć Kamilce że tak jest brzydko, i czekać aż z tego wyrośnie :confused:

ale ciesze sie że Kama ma nadal apetyt, i ze nie jest na samych soczkach ;-) oby tak dalej:tak::tak:

- ze smoczkami masz racje, trzeba próbować, Julii baloniki nie odpowiadały, jedynie właśnie te anatomiczne - symetryczne jej pasowały :tak::tak::tak:

u mnie właśnie zaczęło lać - Jula dostaje szału, bo chce iść papa na dwór:-(, i właśnie udaje że idzie do sklepu, i kupiła jajo chlebek, szynę i soczki, i wraca z bardzo ciężkimi zakupami i każe sobie pomóc je nieśc :blink::tak:

Robert Biedroń - hehehe następny VIP do listy :-):-):-);-);-);-)

Do góry