reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Hej:-)fajnie ze jestescie:tak:
Anineczko nic sie nie martw,swietnie sobie poradzicie.Glowa do gory a Antos bedzie najlepsiejszym z najlepszych braciszkow:tak:zobaczysz pewnie na poczatku bedzie mu trudniej ale sobie tez poradzi. :tak:jestem pewna.Masz prawo miec gorsze dni ale pamietaj ze tutaj jestesmy i na nas mozesz liczyc..zaluje jednak ze niemoge wpasc i osobiscie Cie jakos pocieszyc:-(ale pamietaj ze zawsze mozesz liczyc na mnie na pewno:tak:

Edytko super ze lepiej u Ciebie:tak:byle tak dalej i ciesz sie urokami wsi polskiej....jak ja bym chciala miec taki zakatek do odpoczynku:blink:super ze Macius moze szalec bezpiecznie caly dzien i siedzac w domku masz na niego oko:tak::-)

Tuniu fajnie ze moglas odstresowac sie troszeczke:-)i mimo poznej pory dalas znac:-)z Toba wrzesien nie przestanie istniec i tez mozna na Ciebie liczyc;-):-D:-)

Aguula jak milo ze wpadlas :tak:daj znac jak tam sobie radzicie i czy opiekunka z prawdziwego zdarzenia znaleziona:tak:i jak tam Dawidek:confused:

straszna duchota,zapowiadaja na mazowszu burze i deszcze niebo po drugiej stronie wisly na to wskazuje ale kiedy to nastapi to ja niewiem:no:oby jak najszybciej.Bylismy na lodach i na placu zabaw a teraz kisimy sie w domku.

Martusiu ponawiam pytanko czy masz chirurgow na plytce:confused:bardzo by mi zalezalo jakby sie znalazl ktos kto ma ten serial:blink:i mogl mi przegrac:cool2::tak:

reklama
Wpadlam tylko by powiedziec dobranoc bo zagadalam sie troszke a juz tak pozna pora.Jula zasnela przed 22 i smacznie spi wiec ide sie przytulic do niej zanim trafi do swojego lozeczka:blink::-)

kolorowych snow:-)

Wczoraj ostatnia powiedzialam dobranoc:tak: a dzis mowie pierwsza dzien dobry:-)

Zaraz wybywamy do sklepu i na spacerek potem szybki powrotpakowanie sie pozniej na urodzinki do melza siostry dzis wybila jej 18 i rodzinny zjazd jest.:tak:starsznie isc mi sie tam nie chce ale co robic:dull:a potem jedziemy spotkac sie z przyjacielem moim ze szkoly ktory z zona i ich synkiem (ktorych serdecznie pozdrawiam)wypoczywaja na wakacjach w polsce i wracamy jutro tak wiec milego weekendu:-)pozdrawiam:-)

JOASIU to dziś ja mówię pierwsza dzień dobry.

Właśnie mój kuzyn użyczył mi internetu, siedzę sobie na laptopiku, Maciuś słodko chrapie obok....Fajnie jest.

Nasi goście odjechali przed sekundką.
Ostatnio byli u nas 2 lata temu i też byłam w ciąży.
Śmieli się, że się wcale nie zmieniłam.:-)

Asiu jak tam urodziny szwagierki?
Hucznie obchodziła osiemnastkę?

Ja swojej nigdy nie zapomnę, nawet mam kasetę wideo i czasami lubię sobie popatrzeć i się pośmiać.

A tak w ogóle to ostatnio mam ogromną chęć poimprezować, zwyczajnie po ludzku się upić i zapalić papieroska:sorry2::cool2::shocked2:

Hej Aguula!

Z tym poimprezowaniem to serio mi się marzy.
Nie wiem co mi się stało, bo w ciąży z małym tego nie miałam.

No ale to chyba normalne, że po 2 latach, ponad!!!, kompletnej abstynencji człowiekowi chce się małej odmiany.

Bry
Leze w wyrku.
Moi pojechali na Clif of Moher, a ja dogorewam w lozeczku.
Wczoraj nie poszlam do roboty bo choroba mnie rozlozyla.
Ehhh...
Goraczki nie mam,ale tak mnie boli w klatce piersiowej jak kaszle i slaba jestem.
Jutro do lekarza.

Aguula witaj.
Zupelnie nie mialam czasu w Gdansku na nic,nawet zapomnialam wziasc Twoj numer telefonu z domku.
Moi rodzice przyjechali do nas do Gdanska i spedzalam z nimi czas.

Aaa udalo sie.Moja mama przyjedzie do nas 6 pazdziernika,udalo nam sie kupic bardzo tanio bilety lotnicze i posiedzi z nami do 10 grudnia.
Fajnie.

Zycze Wam udanej imprezki za 2 lata :laugh2:

A ja sie chyba udam na drzemke...
Milej niedzieli :-)

Bry
Aguula witaj.
Zupelnie nie mialam czasu w Gdansku na nic,nawet zapomnialam wziasc Twoj numer telefonu z domku.
Moi rodzice przyjechali do nas do Gdanska i spedzalam z nimi czas.

W takim ukladzie wybaczam :-);-)

Kuruj sie Anineczko i nie choruj nam.

A co do przylotu Twojej Mamy - a widzisz... nie mowilam sie, ze sie jakos wszystko ulozy :tak: Super, ciesze sie razem z Toba!

A na imprezke za 2 lata tez jestes zaproszona - ciezaroweczko :-D

reklama
Aguula jak milo ze wpadlas :tak:daj znac jak tam sobie radzicie i czy opiekunka z prawdziwego zdarzenia znaleziona:tak:i jak tam Dawidek:confused:

Wiesz co Joasiu, jestes niesamowita. Zawsze wszystkich milo tu witasz, nawet po dlugiej nieobecnosci. O wszystkich sie martwisz, o wszystkim pamietasz i pytasz co slychac. Nie mowie tu tylko o sobie... Wykazujesz duze zainteresowanie wszystkimi Wrzesniowkami i ich dzieciaczkami. To bardzo mile.
Dziekuje :-)

No wiec... opiekunka znaleziona. Ale nie wiem czy z prawdziwego zdarzenia :dry:
Dawid ja zaakceptowal, po dwoch tygodniach. Teraz jest ok.
Mi nie do konca odpowiada. Tzn dla Dawidka jest ok, ale wkurza mnie to, ze chcialaby zarabiac niewiadomo jakie pieniadze, a oprocz zajmowania sie dzieckiem palcem w domu nie kiwnie. Dawid spi ok. 2 godzin dziennie, czasami sie zdarza, ze nawet 3 godz. W tym czasie chcialabym aby niania wykonala jakies drobne robotki domowe, np. sprzatnela pranie z suszarki - nie wymagam juz prasowania (choc byloby milo - bo nie cierpie prasowac), zmyla podloge lub chociaz ugotowala zupke Dawidowi.
Zwrocilam jej uwage przy pierwszej wyplacie, ze za 7 zl za godz. chce aby podczas drzemki Dawida cos zrobila w domu. Podalam jej przyklad, zeby np. zmyla podlogi. No i od 3 tygodni nic innego nie robi tylko myje podlogi. I jak tu sie nie zalamac ???:wściekła/y:

Myslalam juz nawet o zmianie. Spotkalam sie z inna pania, ale nie chce mieszac juz dziecku w glowie. W ciagu kilku miesiecy 3 nianie to troche za duzo jak na moje dziecko.

Wiec musze ja zaakceptowac i przyzwyczaic sie do tego co jest... :dry:
W koncu nikt nie jest doskonaly...;-)
Najwazniejsze, ze dla Dawidka jest dobra.

W ogole, to wydaje mi sie, ze wiekszosc mam, ma problem z zaakceptowaniem w 100% opiekunek tzn. ich sposobu zycia, podejscia do roznych spraw, charakteru i usposobienia itp. itd.

Do góry