reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Joanka pisze:
Mel, to są same Bydzianki ? piękna biba, ale...czy ja widzę fajki na stole, czy to może chusteczki ::) ?

same Bydzianki
na stole nie było fajek - smarkadła ino ;D

teraz jak jestem w ciązy to robie dym jak ktos koło mnie pali ;D

co ta Mucha przeskrobała ??????

lece na kolejny meeting ;D

reklama
wiecie co, właśnie pod moim oknem odbył się pościg policyjny ::)
gonili jakąś laskę, chyba złodziejkę albo ćpunkę - nie wiem
jedno okno mam na zupełnie inną stronę i tam jest pełno dziwnych zakamarków i ona się tam schowała
i wiecie co zrobiłam - jak zobaczyłam że lecą dalej bez niej to im powiedziałam że tam się schowała... i znależli ją
i teraz dziwnie się czuję i nie wiem czy jestem kapusiem czy prawym obywatelem ???
i mam schiza że ktoś to widział i mi np spalą chałupę przez to okno

Joanko ja nic nie slyszalam o Ance M.  o co chodzi? a jesli chodzi o piaskownice to zamierzam mu sprawic jak najszybciej, wiem jaka to frajda dla dziecka- ja uwielbialam siedziec w piaskownicy  :) 8) Niki jeszcze nie mial okazji bawic sie w niej, tutaj na zadnym placu zabaw nie ma piaskownicy. Wypatrzylam mu juz taka zamykana w ksztalcie zolwia lub muszelki- bo przy tej pogodzie to piasek bylby caly czas mokry a tak mozna przykryc- tylko zastanawiam sie czy teraz nie bedzie na to za zimno ?

musze wam powiedziec, ze Nicolas odnalazl dzisiaj swojego starego smoczka i strasznie mu sie spoobal caly czas przychodzil i mi pokazywal, dobrze, ze nie przypomnial sobie do czego on sluzy  ;D

czesc Wrzesnioweczki ;D

u nas pogoda piekna prawie jak we Wroclawiu i juz zaliczylam spacerek po sprawunki ;D
teraz Milenka spi, a ja mam chwilke wytchnienia ;D

Beatko, straszna jazda :mad: ze tez nie miala gdzie uciekac tylko na Wasze podworko
mam nadzieje, ze obejdzie sie bez przykrych rzeczy i nadal bedziecie bezpiecznie sobie mieszkac, w koncu srodmiescie chyba patroluja najczesciej
a macie ubezpieczone mieszkanie?
ja sie z roku na rok nie moge zdecydowac na ubezpieczenie
a wokol mam spoto emerytow z Alzcheimerem i nastolatkow z sianem w glowie, wiec tylko modle sie, zeby komus nie przyszlo do glowy czegos podpalac lub zalewac

Melanie ale laseczki w tej Bydzi mieszkaja ::) zdjecia zdradzaja bardzo przyjemna atmosferke na spotkanku, beda chyba bardzo tesknic za Toba ::)

Baasiu
patrzenie dalekobierzne na cel pieknego wiekszego domku z ogrodem chyba osladza zabiegi pakowawcze, byle juz sie wprowadzic
a pozniej bedziesz patrzec jak cieknie nam slinka, wyskakuje nam gula i maltretujemy naszych mezow, zeby miec podobny domek ;D
najwazniejsze ze Nicus czuje sie juz lepiej ;D

zamykana piaskownica to skarb, zwlaszcza jak kotki przychodza sie zalatwiac ;D
Milenka tez uwielbia piasek, wczoraj po spacerze wysypywalam go z kazdego zakamarka ubran ;D

a co do Gerbera to testuja tylko mamy, ja jestem w grupie mam roczniakow, wiec juz mniej wiecej znamy preferencje dzieci, no i wiemy czego bysmy nie kupily drugi raz, bo o zakupie i tak decyduja rodzice

Joanko
mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala z ta obiegowka odwiedzic wszystkich bibliotek w miescie, bo Ci dnia nie starczy ::)

a co do A.Muchy to maz mi cos wspominal, ze na festiwalu fimowym pozwolila sobie zapowiedziec film slowami typu: i tak na tym filmie zasniecie, ale serdecznie zapraszam ;D

Hej,

Ineczko, nie było tak strasznie, zapisywałam się tylko do 3 bibliotek, w indeksie na końcu masz wbitą pieczątkę z tych bibliotek, w których masz swoją kartę, i z tych bibliotek musisz mieć też wypisową pieczątkę.
Pochwaliłabym się wam czymś ,ale mi głupio...

Majka spisała się dzielnie, wróciła do domu po pięciodniowej przerwie od przedszkola z radosną buzialką ( odjadając swoje w domu...):

majkaqy4.jpg

Gorzej z Krzysiem, jazda po mieście w rozpalonymsamochodzie wymęczyłą biedaka i teraz odsypia te spalinowo-letnie stresy..

krzyzy6.jpg

Baasiu, nie jest zły ten pomysł z zamykaną piaskownicą. Koty faktycznie nie będą miały klucza do publicznego wychodka jakim są ulubione dziecięce piaskownice.

Krzyś również uwielbia zatopić swoje paluszki w piasku, a piasek na naszym osiedlu jest wymieniany regularnie co wiosnę i pachnie Odrą... :p

Beatko, dzielna z Ciebie obywatleka Warszaiwanka, pan K. ex-prezydent byłby z Ciebie dumny.
Nic się nie martw. W końcu ktoś musi stawić czoło światkowi przestepczemu. Gdyby każdy udawał że nic nie widział, czym byłaby nasza Ziemia za kilka lat ? Przychodzą mi na myśl różne filmy s-f, które kiedyś uważałam za bajeczki, a teraz wydają się całkiem realne...niestety...
Beatko, jestem z Ciebie dumna !

Melanie, Ty powsinogo  ;) ;D Fasolinek będzie miał tą dusze towarzyską w małym paluszku, coś tak podskórnie czuję...
No i własnie dlatego pytałam o te fajki, nie - fajki, bo dokładnie to sobie pomyślałam.." jakim cudem ta kobieta w białym tam jeszcze siedzi, z włosami na głowie i uśmiechnięta... ::)" Znam Twój stosunek, całkiem słuszny do palaczy w miejscu publicznym. :)

Co do Muchy wyczytałam na Onecie, że zostałą pozbawiona stanowiska prowadzącej festiwal w Gdyni, właśnie z powodu, który podała Inecka, zbyt krytyczne i " nie na miejscu" uwagi dotyczące prezentowanych filmów. Zdaniem osoby, która pozbawiła ją tej posady, powinna ona uśmiechając się do kamer, zapowiedzieć film wg kanonu: oto pan x w filmie Y, a ona zamiast tego dodawała swoje krytyczne, często cięte uwagi. Aż żal mnie ściska że tego nie widziałam.... Anka wygląda na ostrą kobitkę, i podobnie jak my, potrafiącą być złośliwą...

Cześc babki.

dzisiaj tylko na chwilkę. Miałam po południu gości a teraz musze Kubę do spania zagonic i spakowac dzieciaczki, bo jutro mąz do babci ich odstawia na dobę.

Joanko czym sie chciałas pochwalić?? dawaj tu szybko!!!

Piekne zdjęcie Majeczki.

To tyle na dzisiaj bo nie mam czasu. Nawet nie poczytałam za bardzo o czym pisalyście.... :-[ :-[

Mam nadzieję ze jutro jak wrócę z pracy zdążę nadrobic zaległości forumowe, zanim odetną nas od siebie.... ::) :-[ :(

Miłego wieczorku babeczki. ja spadam.... :-* :-*

Witajcie kochane :)

Nie mialm czasu do was zajzec, apotem nie mialam neta :(
Ale teraz jestem ;D

U nas piekna pogoda od kilku dni ;D Chodzimy na spacerki i jest super :)
Bylam u lekarza kazala dawac furagin i pic herbatke zurawinowa. Pozniej znow badanie moczu i zobaczymy co bedzie dalej. Jestem dobrej mysli :)

Dzis Sandrnia ma urodzinki ale nie bedzie nikogo, poza domownikami. I jest dzis bardzo gzeczna ;D Wczoraj dostala od nas pierwszy prezent urodzinowy :) bodziaka i nocniczek ;D A dzis przyszla paka, a wniej rowerek ;D i czekam na meza az go zlozy ;D Jeszcze ma przyjsc lala, mam nadzieje, ze zdaza dzisiaj dostarczyc ;)

Wczoraj sie dowiedzialam, ze zmarla zona mojego chrzestnego i jutro jedziemy na pogrzeb. Straszne mloda kobieta, a wstretny rak ja dopadl :( I zmarla na rekach swojej corki :(

Dowiedzialm sie tez wczoraj drugiej przykrej wiadomosci mojej kolezance zmarla jednodniowa cocia :( :( az mi ciarki przeszly i od razu ryczec mi sie zachcialo :(

Dosc przykrych wiadomosci, trzeba sie cieszyc z zycia ;D
Popstrykalam foteczki mojej roczkowej krolewnie i pozniej powklejam ;D

A mam jeszcze jedna dobra wiadomosc :) moja kolezanka, a zarazem sasiadka bedzie miala blizniaki ;D ;D

Melanie wszystkiego naj naj z okazji imienin meza :) Ciesze sie, ze jestes szczesliwa ;D ;D

Baasia milego pakowania :) Fajnie, ze bedziecie miec takie mieszkanko ;D Ja sie ciesze, ze ty sie cieszysz ;D ;D

A co do drugiej dzidzi (jesli wogole kiedys bedzie), to ja musze miec core ;D Nie ma mowy o chlopaku.

Melcia fajne to wasze spotkanko :)

Beatko i Joanko trzymam kciukaski za obrone :D Zdacie na bank i to na 5!!

Beatko ale mialas akcje. Moim zdaniem to dobrze zrobilas. Nie boj sie napewno nic wam nie grozi.

Joanko sliczne twoje dzieciaki. Krzysiu fajnie spi ;D Majeczka ma piekna radosna buziunke ;D

Milego wieczorku kochane :-*

Beatko ja tez uwazam, ze slusznie postapilas, skoro scigala ja policja to najwidoczniej cos przekrobala, dzieki Tobie ja zlapali i moze dzieki temu komus nie stanie sie juz krzywda z jej powodu.

Ineczko masz racje pakuje sie z usmiechem na twarzy, teraz tylko tym zyje, chociaz nie widzialam domku mam nadzieje, ze bedzie taki jaki sobie wyobrazam :)

Joanko chwal sie kochana :) i to szybciutko i nie daj sie prosic , jestem ciekawska ;D

a Majka wcale nie wyglada na niejadka, nawet wydaje mi sie zrobila sie bardziej okraglutka, swoja droga przesliczna z niej dziewczynka, a Krzys w nowym lozeczku moze przyjmowac najdziwniejsze pozycje -a ty mozesz byc spokojna , ze sie nie uderzy - super ,tylko zastanawialam sie dlaczego spi w samej pieluszce przeciez jest chlodno, ale juz wiem 26 stopni ::)

a u nas rozpadalo sie na dobre na szczescie zdazylismy odbyc spacerek i zrobic zakupy przed ulewa, tylko przesadzilam troche z tymi zakupami i wracalam do domu obladowana jak wielblad, dobrze, ze nie mam daleko- tylko ludzie patrzeli sie na mnie jak na nienormalna :p

probuje wystac tego posta od pol godziny- matko co jest z tym internetem..................

małz mnie wygonił sprzed TV, bo meczysko się zaczęło...wrrr... :mad:

Baasiu, sypialnie nasza jest od południowego zachodu i kiedy jest już z tej strony słonko, grzeje niemiłosiernie... chociaż , Krzyś był okryty rożkiem, ale jak widać miał to gdzies...
Maja okrąglutka... ::) 16 kg na pięciolatkę to niezbyt okrągła waga.... :-[
Pakuj się pakuj, Kochana. Przed Tobą pracowity, pełen wrażeń tydzień :) Pamiętasz przeprowadzkę Anineczki ? :)

Aniulko, złap oddech czasami :)

Martusiu, tyle wieści w jednym dniu, ::), jaki garb musi człoweik nosić żeby to wszystko pomieścić i poukładać i, jak powiedziałaś, zyć dalej... :-[
Co do urodzin Sandruni, jestem przekonana, że długo będzie rozpamiętywać ten wyjątkowy dzień.

A gdzie podziała się Mel ? Miałyśmy się dzisiaj żegnać przed odlotem, i co ? :-[

reklama
Dobry wieczór mamuśki.

Ja właśnie robię gigapranie i co parę minut latam do synka, który niby już śpi ale strasznie dokucza mu katar i co chwila budzi się z okropnym płaczem, już nie wiem jak mu pomóc, strasznie mi go szkoda bo jest okropnie śpiący a mimo to nie może spać spokojnie...
Czuję, że dzisiejsza noc będzie ciężka i dla nas i dla niego.

Joanko pochwal się plis plis ;D

Do góry