reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

pogoda byla taka piekna, ze az zal lata ::)
niestety bylysmy na spacerku swadkami jak dziewczynka wpadla pod rower i tracac rownowage walnela strasznie glowa o kostke brukowa :( rodzice zajeci soba nawet nie widzieli co sie stalo, dopiero pozniej jak dziecko sie nie uspokoilo na rekach po dluzszej chwili, zaczeli chodzic i pytac czy ktos widzial ten wypadek i postanowili pojechac na pogotowie :(

zadzwonila dzis do mnie pani z Gerbera i zaprosila na srode na degustacje jedzonka dla dzieci, bede tak przez kilka tygodni chodzic na godzinke i testowac, a pozniej dostane prezencik jedzonkowy dla Milenki

Gosiczko postaram sie zastosowac do Twojej rady z ograniczeniem jedzenia na roczkowa imprezke, pojde po rozum do glowy i sie ogranicze
zreszta nie wszyscy gocie moga byc w niedziele, wiec przyjmujemy od srody chyba przez tydzien ::)

Anineczko ;D Polacy chyba powinni sie juz liczyc z tym ze i Irlandczycy zaczna rozmaiac po polsku

JoannaMK ;D fajny roczek miala Julka ;D dlugo tego dnia nie zapomni ;D

Madga i wyszperalas jakies fajne przepisy?
a co do przedmiotow to chyba rozaniec, pieniazek i ksiazka, ale inne ciekawe przedmioty tez moga byc ;D

reklama
cześć Dziewczyny!
Majka korzysta ostatnio z uroków resztek lata u Dziadków, bo ja latam i produkuję podania do dziekanatu.
na przykład dzisiaj leciałam do mojej promotorki aby czem prędzej złożyć podanie z wytłumaczeniem dlaczego dopiero tydzień przed obrną składam pracę ::) no i co się okazało?
że jej się totalnie pomieszało, zaklepała mi termin obrony nie w moim dziekanacie no i ja mam termin złożenia pracy (aby się obronić wg starych zasad) do 19 września!!! jupi!!!
czyli mam obronę najprawdopodobniej 5 października

trochę mi ulżyło, zwłaszcza że do dziś się nie rozpakowałam po powrocie znad morza, tak więc ponownie odstawię dziecko do dziadków i wreszcie ogarnę chałupę ;D ;D ;D a nauka nie zając ;)

a i nie dodałam że moi teściowie - zwłaszcza teściowa ;) - jak już są potrzebni to właśnie polecieli wpiz.. do Tunezji ::) i tak tu liczyć na teściową

moje dziecko chyba juz w końcu !!! bedzie spało całe noce :D :D :D :D :D
dzisiaj kolejna przespana nocka... tylko czemu musiałysmy po 5 wstać ??? :p

no nic
ale nie narzekam
może i to się poprawi

idziemy na śniadanko do kuchni :)
chyba się skusze dzisiaj na parówki ::)

anineczka pisze:
madga no wlasnie Polacy :(
Irlandka przepuscila by mnie z usmiechem, ale nie polacy.
Gorzka prawda :(

A co do miny tejze kobity ;D ;D
Uwierz mi ten widok mnie rozbawil ;D ;D

skad ja to znam ;D

Melusia trzymamy kciuki za przespane nocki - chyba odbylas z corcia powazna rozmowe ;D

Joanna MK pisze:
Gosiczka pisze:
madga pisze:
Anineczka - przykre, że akurat na Polki trafiłaś z tym nieprzyjemnym incydentem :( Ale swoją drogą pewnie miny miały świetne jak się odezwałaś do nich po polsku - chciałabym to zobaczyć ;D

Widzę, że prawie wszystkie mamy szykują się do roczku - my też. Własnie szperam po necie za jakimś fajnym przepisem. I tak się zastanawiam jakie przedmioty stawiacie małym do wyboru z okazji pierwszych urodzin??
I czy maluchy potrafią zdmuchnąć świeczkę?? :)
Kuba nie dmuchal swieczki, bo gdybym mu pozwolila to poplulby caly tort :)

a Jula zgasila by swieczke czolem...tak sie szybko nachylila i ugryzla kawalek tortu tylko nasz szybka reakcja zapobiegla "zgaszeniu swieczki" ;D

A Niki zamiast dmuchac, zainteresowal sie plomieniem i chcial go zlapac , wiec musielismy mu pomoc ;D

U nas pogoda sie troche popsula jest pochmurno , a wczoraj wieczorem byla straszna burza , a potem cala noc lalo jak z cebra :p
A ja juz dzisiaj zaczynam sprzatanie starego mieszkanka i pakowanie mniej waznych rzeczy- przez rok troche nam sie tego uzbieralo ::) moze to troche wczesnie bo przeprowadzka 20 ale juz nie moge sie doczekac no i nie chce pozniej robic wszystkiego na ostatnia minute- zwlaszcza, ze mam malego przeszkadzacza ;D

Zapomnialam jeszcze napisac, ze nasz kolega byl w niedziele na grzybach i ledwo wszedl do lasu to uzbieral cala siatke - jednak to prawda , ze angole ich nie zbieraja .

Witam wszystkie Wrześnióweczki !!!

Nareszcie jestem w Poznaniu. Jeszcze nigdy nie miałam takich długich wakacji..nawet jak byłam na studiach.Przyjechałam w niedzielę wieczorem.Haneczka dzielnie zniosła 550 km i 7 godzin jazdy. Po drodze był jeden mały kryzys ale tata pozwolił Hance "poprowadzić" autko i uspokoiła się. Teraz walczę z gigantycznymi walizami i nieładem w domu. Strasznie chciałabym przeczytać w spokoju wszystko co przez te 3 miesiące napisałyście ale pewnie uda mi się to zrealizować dopiero za kolejne 3 :p. Ściskam Was bardzo mocno ...i Wasze kochane Roczniaczki również. Najchętniej siedziałabym przy kompie cały dzień ale dom wygląda jakby przeszło przez niego tornado..Nie wiem od czego zacząć...Jacek cały tydzień w Szczecinie i w związku z tym walczę sama. Biorę się więc do roboty..Miłego Dzionka :)

Beatko, cudowne wieści, i masz rację, nauka nie zając... ;D żeby mi tak ktoś przesunął termin obrony ciutkę...
Dzisiaj muszę zrobić 5 zdjęć do dyplomu i od godziny zastanawiam się który profil mam lepszy  ;-)

Kinuś, witaj w Domu :) dom domem, ale jak tam Hanulka ?

Ineczko, ale będziecie mieć świetną stołówkę :)

Melanie, to wspaniale, że Rysia w końcu skumałą, że mamusia na rzęsach już biega ze zmęczenia. Oby tak zostało, a póxniej niech tatowy skacze na rzęsach ;-)
Tak sobie właśnie pomyślałąm , że jak będzie przerwa na BB, to wy akurat będziece lecieć.
Rety, Mel, nie zapomnij się z nami wyściskac i wycałowac rzed dalekim lotem do Australii. Ależ ja Wam zazdroszczę, takiej włąsnie zmiany mi  potrzeba... Będę trzymać kciuki mocno, mocno, mocno.

Dzien doberek :)

Dzis rownie piekna pogoda jak przez ostatnie pare dni wiec po piewszej drzemce cori wybierzemy sie na spacerek :)

Joanna MK pisze:
Martusia niewiem czy przegapilam czy nie napisalas jak wyniki Sandrusi i skad sie te zle wziely?

Joanno dzis dopiero maja byc wyniki badan, a jutro do lekarza mam isc wiec dopiero sie dowiem co to za cholerstwo bylo.

Fajnie, ze roczkowe imprezki sie udaly :)

Dziewczyny powiedcie co o za przedmioty ta ksiazka, rozaniec i pieniazek ??? I po co one sa ??? Jak sie z nimi obchodzic ???
Jejku pierwsze slysze, ze cos takiego jest.

Witam cie Kinus i Haneczke :)

Melunia to super, ze Paris ci cala nocke spi ;d A jak tego dokonalas ?

Anineczko tez bym chciala mine tej babki zobaczyc ;D

Milego dzionka :)

Nadrobilam coscie napisaly od wczorajszej wizyty i mowie wszytskim mamusiom DZIEN DOBRY :)

Witam po mega wakacjach Kinek i jej Haneczke

Zaraz wyruszamy do reala po pieluszki i takie tam drobiazgi.Sama z Jula na zakupach to dla mnie katorga bo niedosyc ze trzeba dzwogac koszyk z zakupami ,na drugiej rece Jule a trzecia pchac wozek.. ;D

Dzis dala pospac pOszla spac przed 22..po drodze byly chyba ze 3 pobutki na cycolenie i wstala o 9-15 wiec nie jest tak zle i mysle ze sie nawet wyspalam.
Czekam na przesylki z allegro i zawsze byly okolo 10 ale cos mi sie wydaje ze trzeba bedzie odebrac z poczty jakby przyszly jak mnie nie bedzie.

Moj malzonek wczoraj powiedzial mi ze mam mnostwo czasu wolnego ktory trace przed kompem..wkurzyl mnie ale przemilczalam a dzis od rana sle smsy z przeprosinami..ale tak to juz z nim bywa :)

Martusia to czekam z Toba na wyniki I zeby Sandrusia byla zdrowa :)

Slonecznego dnia Wam zycze!!! U nas piekne slonce wiec uciekamy..paaa

reklama
Joanno to mialas zakupy :D U nas na szczescie tego problemu nie ma :) bo albo siedzi w swoim wozku albo w koszyku sklepowym i jedzie bez sprzeciwu :) Jedyne co to wszystko sciaga z polek co spotka na swojej drodze ;D

Maz wlasnie odebral wyniki i mowi ze sa bakterie w posiewie. Jasny szlak by trafil. Wiem, ze to nie dobrze, ale nie znam sie zupelnie na tym i nie wiem co to moze oznaczac. Jutro jedziemy do lekarza to mama nadzieje, ze sie wyjasni.

Do góry