reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Aniulka pisze:
Ineczko duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo zdrówka dla Milenki. mam nadzieję ze to żadna z tych okropnych chorób które wymieniłaś
ja tez mam taka nadzieje, ale mam tez stracha co to moze byc? dlaczego taki wynik?
moze dlatego, ze Milenka jest cycusiowa i nie sposob zrobic badania na czczo?

reklama
No i znowu mam pecha..... ja jestem a Was nie ma.... pójdę chyba spać bo rano do pracy.... Ostatni dzień!! Hura!!!!!!!! dwa tygodnie luzu!

Jestem wieczorowa pora :)

Bylismy dzis na zakupach no i dostalam od meza na imieninki 2 pary japonek ;D ;D Sama sobie wyieralam :) Byla przecena o polowe ceny, jedna para za 15 zl to zal bylo dwoch nie wziasc :p :p

Ineczko napewno wszystko bedzie dobrze, nie matw sie an zapas. Wszystko mozliwe ze blad w labolatorium. Slyszalam, ze niekiedy sie zdaza, ze siuski zostawiaja np na parapecie i wtedy duzo bakteri jest na 100%. Wiec nic sie nie martw i zrob raz jeszcze to badanie w poniedzialek. Buziaczki dla Milenki :-* :-*

Kangurki ja zauwazylam, ze jestes juz po wczasach :) Opowiadaj lepeij ze szczegolami jak bylo :) Zazdroszcze cie tej wyprawy my jedynie to najakis weekendzik skoczymy ;)

koreczek83 pisze:
a co do fotelika to ja kupuje taki bedzie mi słożył na dłużej i jest wmiare cenowo i standardy tez sa ok

http://www.allegro.pl/item117083098_fot_coneco_comet_lux_9_36kg_wys_0zl_6xgratis_.html

Co do tego fotelika to niestety nie bedziesz mogla go kupic :(
My tez taki chcielismy i bylismy nawet w sklepie po niego, ale sprzedawca nam powiedzial, ze tylko pisze ze od 9kg ale nasza dzidzia jest za mala na niego.Bo glowke bedzie miec nizej niz zaglownik i nie mozna tak jezdzic. Darunia jest przeciez jeszcze mniejsza od Sandruni wiec u was tez odpada ten fotelik. Rozejzyj sie za jakims innym. Polecam nasz :)

Misiako fajny ten fotelik ale za mniejsza kase :) Za taka cene to powiedzialabym, ze mozna znalezc lepszy :) :p :p

Milego wieczorku a raczej nocki :)

Aniulka pisze:
a może pomyłka w labolatorium????? czasem się przeciez zdarzają. Może warto powtórzyć badanie?
przeanalizujemy z lekarka na spokojnie wszystkie wyniki w poniedzialek (jesli sie dostaniemy, bo straszne kolejki) i wtedy zobaczymy co dalej
napewno jest na to jakies proste i niegrozne wytlumaczenie

Ineczka pisze:
Aniulka pisze:
a może pomyłka w labolatorium????? czasem się przeciez zdarzają. Może warto powtórzyć badanie?
przeanalizujemy z lekarka na spokojnie wszystkie wyniki w poniedzialek (jesli sie dostaniemy, bo straszne kolejki) i wtedy zobaczymy co dalej
napewno jest na to jakies proste i niegrozne wytlumaczenie

Mam nadzieję. Trzymam kciuki za Milenkę

Ineczko, jak byliśmy ostatnio u alergolożki, pamiętam, że zwracałą ona uwagę na rozmaz krwi, i własnie na limfocyty, tylko , że u nas podawało się procentowo. Twierdział ona ze podwyższony poziom limfocytów może przemawiać za uaktywnioną alergią.
Spytaj o to pediatry , co ? Milenka jest alergikiem, może stąd te problemy, poza tym przy większości chorób które wymieniłaś, dodatkowo inne są pozostałę parametry krwi, przy białączce np. ogólny poziom leukocytów przekracza znaczcznie normę, często przy osłabieniu immunologicznym występuje małopłytkowośc i anemia, a tu masz wszystko w normi. Spokojnie, kochana. Stawiam na alergię. ;)

poczytaj sobie o limfocytach na tej stronie : http://pl.wikipedia.org/wiki/Alergia
określane są one mianem " armia" ich ilośc wzrasta, ajko czynnik zwalczający alergen

eozynofile, czy jakoś tak w alergi mają jakieś zmienine parametry, ale wyczytałam coś takiego : Nieco podwyższony poziom limfocytow może wskazywac na przebyta infekcje wirusowa.
Może Milenka miała zaczerwienione gardełko, albo katarek ?

reklama
Joanka pisze:
Ineczko, jak byliśmy ostatnio u alergolożki, pamiętam, że zwracałą ona uwagę na rozmaz krwi, i własnie na limfocyty, tylko , że u nas podawało się procentowo. Twierdział ona ze podwyższony poziom limfocytów może przemawiać za uaktywnioną alergią.
Spytaj o to pediatry , co ? Milenka jest alergikiem, może stąd te problemy, poza tym przy większości chorób które wymieniłaś, dodatkowo inne są pozostałę parametry krwi, przy białączce np. ogólny poziom leukocytów przekracza znaczcznie normę, często przy osłabieniu immunologicznym występuje małopłytkowośc i anemia, a tu masz wszystko w normi. Spokojnie, kochana. Stawiam na alergię. ;)
u nas podaja ilosciowo i procentowo (jest 68%, powinno byc do 50%)
to badanie robilismy pod katem alergii, ale EOS i BAS, ktore mialyby o niej swiadczyc sa w normie
z wynikow wyszlaby niedokrwistosc, ale u doroslego, natomiast u rocznego dziecka normy sa inne i Milenka sie w nich miesci
Joanka pisze:
eozynofile, czy jakoś tak w alergi mają jakieś zmienine parametry, ale wyczytałam coś takiego : Nieco podwyższony poziom limfocytow może wskazywac na przebyta infekcje wirusowa.
Może Milenka miała zaczerwienione gardełko, albo katarek ?
specjalnie czekalismy z badaniami, zeby nie kaszlala i smarkala, ale musze byc dobrej mysli
to napewno ma jakies proste wytlumaczenie
i bede go szukac do oporu

Do góry