reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
Dzień dobry Mamusie :)

Kinga gratuluje Julkowi sprytny facet wie do czego służy ta micha ;) ;)

właśnie miałam Was zapytać czy już sadzacie dzieci na nocnik ??? bo ja zamierzam dopiero Julce kupić... tylko nie wiem jaki, chciała grający, ale lekarka mi odradziła, powiedziała, że dziecko będzie czekać aż zagra muzyczka i może się stresować, jak nie będzie grałoa (a ja myslałam ze to bajer taki fajny dla dzieci, głupia jestem i tyle)

Julka dzisiaj pierwszy raz w życiu przelała pampersa w nocy, chyba wczoraj za duużo wypiła, no i pamperol nie mógł wytrzymać tego obciążenia jak ją w nocy karmiłam to musiałam ją przebrać, i zmienić szybko całą posciel, a ona sie nawet nie obudziła ;)

miłego dnia życze

Luleczka - ja kupiłam przez pomyłkę grający nocnik, ale na razie zaden problem ta melodyjka jest delikatna poza tym jest masa zabawek grających wokół Julka, że na nim to większego znaczenia nie robi czy gra czy nie gra:) na razie to fajna sprawa ze wiem kiedy już po wszystkim:):):)

aguula pisze:
Melanie pisze:
aguula pisze:

co tu było napisane ??? ;D

Ach, Ty to wszystko dojrzysz... ;D ;D ;D :police:

Przez pomylke sama siebie zacytowalam. Troche glupio to wygladalo wiec wykasowalam ten tekst. ;)

acha ;D :police:

kinga BRAWO DLA SYNECZKA !!
ale mądry chłopczyk ;D

kangurki super masz ostanio pomysły - ja też kocham zmiany
i mam nadzieję, że się wszystko szybciej i łatwiej ułoży niż to sobie wyobrażałaś :)

cześć Dziewczyny!!!!!
na początek ucałuję Was wszystkie bardzo mocno :-* :-* zwłaszcza Melanie!!!! Kochana gratuluję Ci z całego serca, dbaj o siebie teraz podwójnie :)

u nas wszystko ok, siedzimy całe dnie na świeżym powietrzu, Majka oswoiła sie wrezcie z piachem, co oznacza zjadanie go w dużych ilościach, to samo z trawą, szyszkami, mchem etc.
ruszyła tutaj z kopyta, w ciągu tygodnia zaczęła raczkować, stawać, gadać jak najęta, tańczyć, no sama już nie wiem co jeszcze!
kąpała się nawet w morzu, ale jednak trochę za zimna dla niej woda więc ma swój basenik i się grzeje na słońcu

spróbuję wstawić tutaj fotkę, bo mamy strasznie wolne łącze i ten jeden post o ile przejdzie to szczyt mozliwości :p

postaram się wpadać co jakiś czas żeby napisać co u nas, bo co u Was i tak dowiaduję się przez telefon od Blanus ;D :-*
buziaki jezcze raz!!!!!! papapapapap

czesc Kochane ;D
dzien juz sie rozkrecil, objechalysmy spacerek a teraz Milenka spi ;D

nocke mielismy nieciekawa, bo o 4 nie chciala zasnac, tatko polulal i jakos sie przekonala
jednak godzinke pozniej znow pobodka i pierwszy raz pozwolilam jej lezec z nami do rana, spala szczesliwa do 9tej
chyba wszystko przez ten wyjazd do babci, spala tam w swoim lozeczku, ale tam wlasnie zaczely sie megaczeste pobodki i histeryczny placz w lozeczku
musze cos z tym zrobic ::)

Beatko ;D ale te wyjazdy wspaniale dzialaja na dzidziolki ;D nie poznamy Majeczki jak wroci, i Majeczka tak uroczo wyglada na tej plazy ::)
jak to fajnie czytac, ze dzieci sa szczesliwe ;D
i mamusie ;D

Kinga
;D Julek bardzo madry jest, brawo ;D

Martusiu
jak tam kochana Sandrusia, lepiej juz ?

Kangurki, dorosleje Ci synek ;D i zasluguje na super nianie ;D

Aguula Ty tez cos pisalas o poszukiwaniu niani, trzymam kciuki za efekt koncowy ;D

Tuniu i co lekarz powiedzial, jak walczycie z tym niejedzeniem Rozi? ja mam ten sam problem z niejadkiem upalowym ;D , na szczescie Milenka lubi i moze podgryzac pietki

Cześć dziewczynki. :)

Własnie wstałam. ;D ;D ;D
Lecę się wykapac i jakiś obiadek ugotowac.

Ogarne chałupę a potem poczytam sobie co i popiszę z Wami ( jak bedziecie) ;)

Skwarno i duszno u nas dzisiaj.... ehhhhhh a ja znowu do pracy....

Miłego dzionka :-*

Czesc mamusie :)

Dziekujemy wszystkim cioteczka za troske o zdrowko Sandruni :-* :-*
Fajnie, ze jestescie ;D

Wczoraj Sandruni zmienilam syropek na spadek temperatury i jak dla mnie to jest rewelacyjny :) Dobry w smaku, lagodny i dlatego zjada tyle ile trzeba i szybko dziala :) Dostala o 15 i kolejny raz dopiero o 1 w nocy i do teraz goraczki nie ma (moze juz jej przechodzi  ::)) Jezeli to trzydniowka to dzis wieczorem nie powinna miec juz goraczki, a jutro powinna sie pojawic wysypka. No zobaczymy.
Noc byla nawet fajna bo przynajmniej sie wyspalam bo juz czuwac nie musialam, ale nasze slonce spalo od 1 z nami ;D i cos jej sie pomylilo bo chciala spac tylko na moich cycusiach ;) jak usnela i polozylam ja kolo mnie na poduszce to pospala troszke i zaraz budzila sie z krzykiem i z nerwami, wystarczylo, ze wzielam ja naswoja klate i od razu zasnela. I tak cala nocke :)
Wydaje mi sie, ze juz jej choroba przechodzi. I ciesze sie niesamowicie ;D

Ja jeszcze nie zakupilam nocnika. Slyszalam, ze dziecko okolo 1,5 roczku dopiero rozumie gdzie trzeba nasikac i kiedy wolac. Mam jeszcze troche czasu :p

Gratulacje dla Julka pierwszego samodzielnego siku :)

Luleczko u nas tez sie zdazaly takie przelania. Caly bok byl mokry. A ostatnio nasiusiala mi na lozko :p spala sobie w samym pampersie i musiala byc dziurka i wszystko zamiast do pieluszki to na lozko ;) ale wyschlo na szczescie :p

miyu gdzie macie zamiar wyjechac ???

kangurki to moze zatrudnij jako nianie ta ciocie co tak sie z Maksiem dogadala :)
Ja tez sie niedano z tata poklocilam. Choc mialam racje to i tak jakos mi glupio bylo i zle na serduchu i poszlam go przeprosic, dogadalismy sie i jest git :)
Nic sie nie martw takie sprzeczki sie zdazaja, pogodzisz sie z mam lada dzien.
Trzymam kciukasy oby zmiany sie udaly :)

Beatko fajnie, ze dalas znac co u was :)
Fajne zdjecie i prosimy o wiecej ;D

Pozdrawiamy wszystkich
buziaczki :-*
do pogadania potem ;)

Milego dnia

Martusiu bardzo się ciesze że Sandrusi juz przechodzi.

A jaki syropek przeciwgoraczkowy teraz podajeśz?? Ja moim bablom na wysoka goraczkę serwuję Ibufen. jest rewelacyjny. Temperatura spada w przeciągu pół godziny

reklama
Aniulko ja teraz podaje panadol o smaku truskawkowym.
I tez tak szybciutko dziala. Jak ten ci ty mowisz.

Wczesniej dawalam nurofen, ale tak drapal w gardlo, ze pic sie nie dalo i tak mysle sobie moze od tego takie to gardelko czerwone sie zrobilo.

Do góry