reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

dzien dobry ;D
dzisiaj lato ;D upalne ;D
bylam rano na targu, kupilam troche owocow i juz zaczelam sie nimi objadac ;D
zastanawiam sie czy nie zeszturmowac balkonu u tesciowej i sie wna nim zakotwiczyc z Milenka w baseniku ::)

Kangurki, moze chodzi o zasilek wychowawczy
a zalatwilas juz ten zasilek pielegnacyjny na Maksa?

Koreczku, byle do przodu ;D a jak Ci sie jezdzilo z kamerkami?

Baasiu a jak tam Twoj dentysta? zadowolona jestes?

witaj Misiako ;D
jak czesto maluszek Ci sie budzi w nocy?

Aniulka ;D najlepszy Twoj Kuba ;D duzo mu nalalas ;D

reklama
Ineczko pielęgnacyjny już dawno:) za miesiąc ostatni raz niestety:/
a ten wychowawczy skoro mówisz to malutko pewnie
myślałam że to jeszcze jakiś inny jest:p

Maks dziś załapał doła w związku z zębami, chodzi i strzyka i się wkurza że mu coś w buzi urosło
i tak śmiesznie się żali, bidulek:)

kangurki pisze:
martusia_78 pisze:
Kangurki a jaki zasilek ?

Moze mnie tez sie nalezy a nic nie wiem ??? ???
nie wiem co to za zasiłek, jak się ma mniejsze dochody niż ok. 500 zł na osobę to coś przysługuje

w zeszłym roku to było 504 zł a w tym nie wiem

mój mąż ma na kwitku z pracy 1050 zł więc się załapujemy:D
tylko kurcze nie wiem jakie to wielkie pieniądze, ale żadne na drodze nie leżą:)

jak przyjemnie jest na dworze, pada czasem i w końcu jest czym oddychać:)

Kangurki jak sie dowiesz czegos wiecej na ten temat to daj znac :)

Ja wiem tylko tyle, ze jak nie przekracza 504 zl na jednego czlonak rodziny to nalezy sie rodzinne na dziecko w wysokosci 43 zl,
A gdybym byla na bezplatnym urlopie w pracy to moglabym sie starac o zasilek wychowawczy ktory wynosi 400zl, ale niestety nam nie przysloguje bo nie pracuje.

I zaciekawilo mnie to co mowilas. Moze cos nowego wprowadzili  ::) ::) ::) ::) no nie wiem ??? ???

A pewnie kazda kasa sie przyda, jak daja to trzeba brac ;D ;D

A tak wogole to dzien doberek :)

U nas dzis pogoda cudowna juz od dziewiatej siedzialysmy na placyku, a teraz skarb moj sobie spi wiec skoczylam poczytac co u was :)

koreczku gratulacje zdania testow :)'

karioka pisze:
Dobry wieczór :D
Własnie miałam iśc spać, ale nie mogłam się powstrzymać i musiałam zajrzeć na bb ;)

Martusia_78Jeżeli chodzi o spanie Roberta w nocy, to jest już duża poprawa. Wczoraj na przykład 2 razy się lekko przebudził i wystarczyło go pogłaskać, dać smoczka i spał dalej w swoim łóżeczku. Przez te upały w dzień nie śpi najlepiej ( u nas w domu, mimo zasłoniętych okien, jest około 30st, a na balkonie mamy 40 st)

Karioka powiedz mi jeszcze jak to zrobiliscie, ze spi lepiej. Kurcze nie znam tej metody.
Ciesze sie, ze Robercik lepiej sypia :)

Ineczka pisze:
Kangurki, moze chodzi o zasilek wychowawczy
a zalatwilas juz ten zasilek pielegnacyjny na Maksa?

Ineczko ja cholerka chyba nie w temacie jestem :(
a co to ten pielegnacyjny, tez dla kazdego ??
Co trzeba zrobic, zeby go dostac ??

Milego dzionka :)

Martusia juz kiedys pisalysmy o tym ze na Maksia, ze tak czesto musi po lekarzach chodzic i mama musi byc z nim w domku, to nalezy sie zasilek pielegnacyjny

reklama
baasia pisze:
Jeny Martusia zazdroszcze pogody u nas nieciekawie- chyba niedlugo kurtki z szaf powyciagam :( moze przeslecie troche slonka z Polski :)
baasia pisze:
Jeny Martusia zazdroszcze pogody u nas nieciekawie- chyba niedlugo kurtki z szaf powyciagam :( moze przeslecie troche slonka z Polski :)
Witajcie przesylamy Wam cale mnostwo slonca, bo my tu w Tychach na Slasku mamy go juz serdecznie dosyc. Co ztego ze majeczka slodko wyglada w szorcikach,koszulce na ramiaczkach i golych stopkach(mniam,mniam:)) skoro bidulka strasznie sie poci w te upaly, ja tez. Buziaki:))

Do góry