reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
co do praw pacjenta - ja sie najwyraźniej słabo starałam, ale to może dlatego że mało czasu tam spędzam...

w każdy razie - jak wylądowałam tam tydzień po porodzie z 40 st gorączką to do dziś nie wiem co to było... najpierw mówili że zakażenie dróg moczowych, ale wychodząc dostałam info "najprawdopodobniej..."
a położna mi powiedział że to zakażenie połogowe bo nie dali mi antybiotyku po porodzie zabiegowym

a np siostrzenica męza była 10 dni w szpitalu - ma 6 lat- miała podejrzenia gruźlicy, potem zapalenia płuc, tak naprawdę do dziś nie wiedzą co jej było, a mimo to 6-cio letnie dziecko wypuścili do domu... a sensacje żołądkowe miała nie pierwszy raz i od tego zaczęła się cała choroba i gorączka, przez 4 dni miała 39-40 st
po badaniach typu sonda etc nic nie znaleźli

jak kazali jej przyjść na usg mama dostała info ze wskazaniem że dziecko ma mieć pełny pęcherz, męczyła się mała ok. 2 godz bo chciała siku i co?
lekarz powiedział że miała być na czczo od 6 godzin ;D

Aniulka pisze:
Joanko a ja myslałam że to są dzisiejsze fotki! Że na nich jest Krzys Majka i jakies znajome dzieci.... ::) :-[ :p ;D ;D ;D ;D ;D

nie kochana, Krzysio ze swoim temperamentem, to na tych fotkach byłby zapewne pod wodą ...
okropnie wariuje, przez tą dziadowską szynę ....jak tylko mu ją zdejmę chce wstawać, wszędzie i za wszelką cenę, i tym oto sposobem każda kąpiel to horror, pod tytułem "ja sobie wstanę mamo, a ty się nie wściekaj tak strasznie, bo i tak spróbuję ponownie..."

Normalnie Joanko jak czytałam tego posta to smiac mi się chciało, chociaz wiem że biedny Krzys męczy sie z tym dziadostwemi żal mi go ogromnie. Całuski dla najdzielniejszego wrzesniaczkaza dzielność odwage i...kondycję

zmykam spac, bo jakieś takie przyprawy curry mi się w oczach robię, coś ala pieprz, czerwona papryczka "czyli" plus kompozycja " do chrzanu"

słodkich snów Mamusie  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
słodkich snów Wrześniowe Bąble :angel: :angel: :angel: :angel:
no i niech Wam będzie....słodkich snów Tatusie  :police: >:D ;D

o prawach wielm tyle, że rządzi ordynator ;D a reszta udaje, że go szanuje a za plecami rąbie dupe jakie wielkie łapówki przyjmuje i jaki jest humorzasty
czyli....
prawa są na papierze ale niekoniecznie są przestrzegane w codziennym funkcjonowaniu szpitala :p :p

Joanko
dziękuję za wypasione foteczki basenów, doniczki nawet bym nie zauważyła gdybyś nie pisała o niej ;D
co do Twojej opowieści o szpitalu to jestem w ciężkim szoku :( :( :( :(
ktos powinien COŚ z tym zrobić !!

Aniulka gratuluję Tobie zdolnych synków ;D

ale jazda co? my nie znałyśmy aguuli a ona czasem nami żyła ::) :) :) :) :) :) :) :)

przed spaniem zrobiłam porządki w " twoje konto". Jeszcze muszę zasnąc, żeby mnie naszło natchnienie, jak wkleić linijkę Majuśce...

Ponawiam więc życzenia słodkich snów i Melanie, Aniulka, dziękuję :-* :-* :-*

reklama
Witam baby!!'

Joanka piekne zdjęcie w AVATARKU!!! i w podpisie super słodkie ;)

wypadam z obiegu , troche poczytałam ale nie jestem na bieżąco

żyje , jestem nawet przeszczęsliwa, z mężem kolejny miesiąć miodowy przezywamy :laugh: :laugh: :laugh: ;D
Marcel rozgadany taki , wszystkie kobitki czaruje swoimi niebieskimi oczami
miał trochę katarku ale już przeszło

czekamy właśnie na pieniążki z ubezpieczenia od powodzi ;), może na jakieś wakacje wystarczą ;)
na razie tutaj zostaniemy, cięzko podjąć decyzje o wyprowadzeniu się ::)

wszystkim chorowitkom zdrowia życzę
aaaa i wutam nową mamę wrzęśniową
Aguula cześć!!

Do góry