reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

tyle pozwolił mi napisać MAks:p

u nas od rana ciężkie chmury i tylko czekamy aż zacznie lać

ale mieliśmy wczoraj prawie super dzień:)

reklama
...a szkoda :( bo lubie twoje wypociny ;D

no to zrobie sobie z nudów taką linijkę małżeńską ::) ... ciekawe ile dni jestem już po ślubie ::)

to znowu ja:)

byłam wczoraj w sądzie, gdzie niemiła pani zaraz na korytarzu stwierdziła że z dzieckiem nie wolno wchodzić!!! a ja trzymałam Maksa bo Damian szukał miejsca na parkingu
więc jej wytłumaczyłam że ktoś się zajmie moim synkiem na czas rozprawy i nie powinna się martwić:p

jak już przyszedł Damian, na szczęście zdążył, wchodze a tam siedzi ta piz..a :p
zaczęła od tego, że sąd to nie jest miejsce dla dzieci i dziwi się że można brać dzieci malutkie zwłaszcza w takie miejsce
więc odpowiedziałam jej krótko: to chyba nie jest pani sprawa, gdzie ja zabieram swoje dziecko, a pozatym, to dzięki temu dziecku się tutaj znajdujemy, więc chyba pani nie przeszkadza
potem kazała mi usiąść i zwracać się do sądu i na stojąco:p
pytanie nr 2 sądu to: dlaczego wysyłam do nich dokumenty listem zwykłym, przecież do takiej instytucji to trzeba wysyłać listem za potwierdzeniem odbioru:)
więc odpowiedziałam, że wszystkie pisma, które dostałam najpierw z ZUSU a potem z sądu były przysyłane listem zwykłym, dlatego ja też wysyłałam listem zwykłym
wtedy pani się zdenerwowała, kazała mi odpowiadać na pytania związane ze sprawą tylko:p
niestety mój szef spóźnił się 10 minut i sprawę odroczono na 17 sierpnia więc więcej pytań nie miała

popieprzone to wszystko
mieliśmy do sądu 100 km
i oni nie mogli poczekać pod żadnym warunkiem 10 minut, bo godzina wyznaczona była
a mój szef dostał karę 400 zł za nie stawienie się
próbował zagadać z tą babką, ale stwierdziła że nie ma czasu

i tyle załatwiłam

z przyszłym tygodniu idę do prawnika i zacznę się za to brać na serio

a ta cała sędzina miała na sobie: czarne szpilki typu sex shop, białe stylonki typu 1 komunia, zieloną spódnicę z falbanami do 3/4 łydki typu lumpex lata 70 i białą bluzkę z wielkim kołnierzem
ogólnie wyglądała jak jakaś wieśniara
dobrze że ubrała potem toge, bo bym się nalewała z niej:p

zapomniałam dodać że wczoraj rano wstałam z gigantyczną migreną i ostatnią rzeczą na jaką miałam ochotę była jazda carem:p
zeżarłam tonę dragów i jakoś przeszło
ale byłam zła w tym sądzie że powiedziałam że to debile, a ta pani szła przed nami:) ale ciul:D

a potem pojechaliśmy sobie do aquaparku, na pyszny obiadek i na zakupy, Maks dostał jeszcze ogrodniczki na lato z H&M a ja kupiłam sobie tusz do rzęs diora:)

kosmetyki to moja słabość jest:p

no i wróciliśmy do domku wieczorem, Maks dostał jeszcze od chrzestnej taki samochodzik do odpychania się nogami, a od chrzestnego zabawki dmuchane do pływania i...pieluszki:p

no i od moich rodziców kase, ale za to kupimy mu pchacz

no właśnie Mel ten hipcio jest ciężki? utrzymuje Paris jak stoi? chyba też sie na taki skuszę

a o 21,30 zadzwonił tata Damiana i mówi że jest z jakimś markecie i są TANIE HUŚTAWKI i czy Maks ma już? Bo mogą mu kupić na dzień dziecka:)

Damian powiedział że Maks ma 2 huśtawki i hamak i w ogóle wszystko ma i nic nie potrzebuje
a jego tata: aha, no to może wam pieniądze kiedyś damy to mu coś kupicie

to tyle:p

eeeeee nie lubie firmy ZIAJA :p ;D

alle jazdeczka w tym sądzie
i potem sie dziwić, że bomby podkładają :p

hipcio raczej ciężki nie jest
narazie nie otwieramy tej rączki do góry, więc jest w miare stabilnie
pokażę Wam później filmik (nagralismy przed chwilką) co ten HIPCIO robi z dziećmi :D

Melanie pisze:

ale nadaje się do pchania,żeby nauczyć się chodzić?
wczoraj byliśmy w chicco, tam był jeden jakiś chodzik-jeździk, ale jak Maks go złapał i próbował przy tym iść to po 2 krokach zaliczył glebe
a to coś kosztowało 400 zł

idę na śniadanie dopóki mały leży i kima

Elóweczka :)
Konkurs też nie dla mnie bo zdjęcie ma być z mamą :)
Kangurki ale miałaś przechar z tym sądem :/
Ja jak miałam spray w sądzie to odbywały się naszczęście bezboleśnie chociaż nie powiem żeby szybko.

reklama
kangurki pisze:
Melanie pisze:

ale nadaje się do pchania,żeby nauczyć się chodzić?
wczoraj byliśmy w chicco, tam był jeden jakiś chodzik-jeździk, ale jak Maks go złapał i próbował przy tym iść to po 2 krokach zaliczył glebe
a to coś kosztowało 400 zł

idę na śniadanie dopóki mały leży i kima

kangurki nie mam pewności, że hipcio nie spowoduje gleby ::)
tak jak mówiłam - raczej nie jest super stabilny
ale licze na to, że hipcio zda egzamin ::)

Do góry