reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Monia, Krzyś też za spacerami- maratonami  nie przepada. Jak był opatulony w śpiwór i kombinezon spał i można było robić na spacerach wszystko, tylko wtedy mi i Majce tyłek odmarzał, role się zmieniły, my chcemy a on nie  :-[ :p

Melanie, masz trochę racji z tymi lotami Ryanair, trochę dlatego, że i ja nie spotkałam się z sytuacją kiedy komuś sprzedali bileti nie wpuścili na pokład. Natomiast prawdą jest, że biletów sprzedają na masę i później w samolocie warunki lotu są jakie są... obsługa i udogodnienia dalece odbiegają od znanych nam z filmów scenek... Opinia moich braci...

Grooha, rewelacja z tymi wakacjami, i 600 a bilety to chyba nie tak dużo, Olafek chyba nic nie płaci, prawda, wydawało mi się że dzieci do lat 3 siedzą na kolanach i traktowane są jak składowa kolan  ;D Jedziecie do znajomych ? i na jak długo ?

Ineczko, moje pity również leżą na biurku, dokładnie na wysokości moich oczu, żebym o nich nie zapomniała, i tak pamiętam o nich już od trzech tygodni, a poczta o taaaaaaaaak daleeeeeeko, że normalnie niech te pity same sobie idą do US !

reklama
Witam ;D
Piekna dzis pogoda i az zal ze do pracy :p
Joanko dzieci do 2 roku zycia nie placa za bilet ,ale za to nie przysluguje im bagaz. Tak wiec do swojej walizki musisz zmiescic siebie i dziecko, co nie jest latwa sprawa ::)(ale w "Aerlingus"placa za dzieci 10% biletu i przysluguje na dziecko 10kg bagazu.)
My teraz przy wylocie do polski zostalismy strasznie potraktowani przez Centralwings i juz wiecej nimi nie polecimy ::) :mad:

no właśnie, sposób , w jaki traktuje się niekidy Polaków za granicą..., rety, aż się wstyd przyznać do swojego pochodzenia, i ta sprawa w Belgii, ja na miejscu Belgijczyków w ryja bym strzeliła pierwszemu napotkanemu PolakowI. wiem ze to brzmi irracjonalnie, że to często kwestia przypadku, że o innych morderstwach z udziałem innych emigrantów u nas w Polsce się nie mówi, ale mi wystarczy jedna taka sytuacja i wstyd się ruszać za odrę !

A no slyszalam o tych polakach. Podobno chcielu ukrasc odtwarzac Mp3 temu biedakowi :(
Tak sobie wczoraj pomyslalam zeby otworzyc sobie salonik fryzjerski tutaj...i wiecie co mnie przestraszylo??
Polacy! Z jednej strony jest ich tu tyle,ze spokojnie moglabym otworzyc biznes dla nich (salno fryzjerski dla polakow)
Ale za moment sie przestraszylam, bo niedaj boze przyjda po haracz?? Beda grozic i straszyc???
Hmmm....

Polacy sami sobie pracuja na opinię, jaką mają w świecie - złodzieje, pijacy, brudasy a teraz jeszcze dojdzie - mordercy :(

oczywiście nie mam na myśli naszych "zagranicznych" dziewczyn :), ale Polaków w swojej emigracyjnej masie ::)

Monia zgodzę się z tobą że ogólnie mamy taką opinie , ale tylko ogólnie bo już np pracodawcy bardzo sobie chwalą i mówią że jesteśmy narodem bardzo pracowitym i pożądnym :)

Czesc dziewczynki :)

zgadzam sie z wami, ze Polacy robia sobie zla opinie, czasami az wstyd odezwac sie po polsku na miescie- niestety....
Miyu pracodawcy chwala sobie Polakow, ale nazekaja na to ,ze czesto nie moga sie dogadac. Jest tu duzo ludzi, ktorzy przyjechali po wstapieniu do UE i oni czesto nieznaja jezyka, albo slabo- naszczescie teraz jest on wymagany, zeby dostac jakakolwiek prace.

U nas narazie slonecznie ,wiec jak tylko Niki sie obudzi idziemy na spacerek- jak jest zapas picia to mozemy spacerowac dosyc dlugo ok 4-6 godz. tylko ja potem nog nie czuje ;D

Witam :)

Noc nam minela w miare ladnie o 3 sie niunia obudzila i juz z roidzicami spala do rana :D
Pogoda piekna wiec zaraz zmykamy na spacrek :)

moniu my kolo poludnia lecimy na spacerek objazdowy ;) dookola naszej miesciny i po male zakupy, a po obiadku na placu siedzimy. Sandrusia uwielbia byc na dworze :D w domu rozrabia a na spacerku aniolek :) :p

Pozdrawiam was serdecznie

Milego dzionka :)

Ja pedze na spacerek

reklama
Hi ;D

A u mnie brzydko..deszcz pada i dużo chłodniej, więc ze spaceru nici .Hania przysnęła, to mogę sobie postukać .

Noc nam minela w miare ladnie o 3 sie niunia obudzila i juz z roidzicami spala do rana Martusiu u mnie dokładnie tak samo..oj..wydaje mi się,że będą problemy jak dziewczynki podrosną. Nie dadzą się wypędzić z małżeńskiego łoża i niestety będą jedynaczkami ::)

Podziwiam Was dziewczyny za te długaśne spacery..U mnie maks to 2 i pół godzinki..Po tym czasie i Amber i Hanka protestują..Może jak pojadę do Augustowa i cały dzień będę nad jeziorem, to coś się zmieni. A czy takiego małego bobaska można już kąpać w jeziorze?

A co do opini jaką maja Polacy za granica, to macie rację..SZczególnie negatywna w Niemczech , Anglii .W Stanach i Kanadzie chyba jest trochę lepiej..Polscy studenci z regóły są świetni i radzą sobie doskonale..Niestety Polacy zbytnio sobie nie pomagają, wręcz przeciwnie...cieszą się jak rodakowi noga się powinie..przykre..Zgadzam się z tobą Baasiu, że czasem to wstyd się odezwać po polsku..bardzo mi schlebiało jak "tubylcy" myśleli, że jestem niemka albo farncuzką a po chwili robiło mi się smutno, że taka ze mnie patriotka :p :(

Do góry