reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

dzień dobry!!!

a właściwie dobranoc, bo właśnie zamierzam się kimnąć chwilkę zanim Rozi się obudzi.
całą noc pisałam pracę :). już nic nie widzę, nic nie słyszę i nie czuję.
nie wiem czy jestem w stanie dojść do łóżka.
ale wymodziłam 20 stron drugiego rozdziału wkońcu.
jestem średnio zadowolona, jeszcze małe poprawki i niech się dzieje co chcę ;D

życzę miłego dnia!

p.s. teraz będę się zastanawiać, czy nie zgłosić się do centralnego rejestru sprzeciwów, czy pozwolić na to, że jak umrę to mogą ze mnie zrobić części zamienne.
bo nasze prawo jest takie, nie wiem czy wiecie, że jeśli za życia nie zgłosi się sprzeciwu, jest to rozumiane tak, że się po śmierci zgadza na pobranie tkanek i narządów i wtedy nikt nie ma już nic do gadania, nawet rodzina. rodzina w ogóle nie ma nic do gadania. ani w tej ani w innej sprawie jeżeli chodzi oczywiście o dorosłego pacjenta.
trzeba po prostu zastrzec za życia w centralnym rejestrze sprzeciwów.
tak samo z sekcją zwłok.

o proszę jaki miły temat na dobry dzień :)

reklama
wyspałam się jak cholera!
Rozulka się obudziła ;D i na dzień dobry pięknie powiedziała tata!!!
może uda mi się ją jakoś zmęczyć

tuniu ale chyba z tym pobieraniem narządów to tak strasznie nie jest, generalnie to lekarze nie kroją każdego trupa po to żeby mu nerki powycinać:D

raczej trzeba wyrazić zgodę-np mój tata, mama ja i moja sister mamy takie tatuaże na ramieniu (to juz 2:)symbol nieskonczonosci, i jak ktoś ma taki znaczek to lekarze wiedzą że mogą brać co chcą:)

a ty masz coś przeciwko pobieraniu? W końcu jak my umrzemy to nam się to i tak nie przyda...

miłego dnia kobity

Maks miał od wczoraj biegunke, wciskałam mu smecte i ten kleik hippa, ale mu nic nie smakowało, dopiero smecta rozpuszczona w soku jakoś go przekonała:)a tatuś pojechał do Szwecji więc musiałam srającego juniora zapakować i lecieć do apteki:)
pozatym miał wysypkę więc myślę że dałam mu jeść coś czego nie powinnam:p stawiam na dżem, ale dałam mu tylko łyżeczkę posmakować:)

na szczęście sytuacja opanowana
za to prania mam na 2 dni

Wiam :)
Fajny temacik ;D
Ja pozwolę brać ze mnie co będzie potrzebne, w końcu mi się już to nie przyda ::) :p

Joanko a nie mówiłam ;D

Tunia
nieźle posiedziałaś ::) czyba masz oczy na zapałki
ja nie moge się ostatnio wyspać - śpię po ok 7 godzin a czuję się jakbym spała z 4 :p

Pogoda u mnie dzisiaij taka, że słonko wygląda zza karzaka ;D
a tak poważnie zza chmur :)

kangurki pisze:
kurde Maks znowu robi kupe-3 od rana

myslicie ze isc do doca???

Cześć :)

chyba...jeszcze nie...ja bym zaczekała jeszcze dzień i dawała dużo pić - i środki przeciw biegunce... może zadziała a jak nie, to jutro piatek i poszłabym - przed długim wolnym :)

Dobry :)
Melanie ja tez ostatnio nie moge sie wypac, dzisiaj jak sie obuzilam , a Niki wkladal mi wlasnie palec do nosa ;D to pomyslalam ,ze juz chyba nigdy tak nie bedzie, ze jak bede miala ochote to pospie nawet do 11- ale po co marnowac zycie na spanie ;D
Kangurki ja bym poszla -dzieci bardzo szybko sie odwadniaja, a przed nami dlugi weekend.
Tuniu jestem pelna podziwu dla Ciebie- cala nocka, teraz dzionek z dzieckiem, moze uda Ci sie kimnac jak zmeczysz Rozi.

a jesli chodzi o pobieranie narzadow, jesli komus ma to uratowac zycie to ja nie mam nic przeciwko...

Kangurki, my to niedawno przerabialiśmy i tylko czas nam pomógł, jeśli Maks nie wymiotuje i pije płyny to poczekaj, daj mu natopmiast coś co odbuduje jego florę bakteryjną, bo widać ten dżemik schlastał ją na "maksa"  ;D
Polecam Enterol, jedną saszetkę na dwiei raty dziennie, albo tradycyjnie Lakcid 2 razy dziennie po ampułce. No i spróbuj podawać mu przez ten czas lekkostrawne pokarmy, ogranicz mleko a rzecz gęstszych papek. Powodzenia  :)

Witajcie Mamusie kochane, u nas krzaków, czyli chmur nie ma , słońce daje po gałach już od tygodnia i już od tygodnia temperatura na termometrze w dzień nie chce być niższa niż 24-26 stopni.
Po Krzysiowej gorączce nadal cisza. Nie wiem co to było, jakaś szarzyzna astralna się do niego na moment przyczepiła czy co ? ::) ::)

Tuniu, podziwiam cię, ja chyba będę musiał bronić pracy we wrześniu bo postępów brak i leń gigant, i mobilizacja zerowa, a tu sesja za pasem... I ciągle ten wyjazd do Irlandi/UK lota mi po głowie.

Anineczko, ty chyba latasz z Wrocławia, kiedy i na co najlepiej zarezerwować bilety lotnicze na tam i "nazad" żeby nie zbankrutować, i ...weź ty mnie kochana nie strasz z tą pogodą bo się rozmyślę ;)

reklama
Ja rowniez witam.

Koniec laby, dzis do pracy :p
Choc sie tez troche ciesze, bo kupilam nowy sprzet w Polsce i dzis go przetestuje ;D

Joanka pisze:
Witajcie Mamusie kochane, u nas krzaków, czyli chmór nie ma , słońce daje po gałąch już od tygodnia i już od tygodnia temperatura na termometrze w dzień nie chce być niższa niż 24-26 stopni.
Po Krzysiowej gorączce nadal cisza. Nie wiem co to było, jakaś szarzyzna astralna się do niego na moment przyczepiła czy co ? ::) ::)
Anineczko, ty chyba latasz z Wrocławia, kiedy i na co najlepiej zarezerwować bilety lotnicze na tam i "nazad" żeby nie zbankrutować, i ...weś ty mnie nie strasz z tą pogosą bo się rozmyślę ;)
A moze to trzydniowka u Krzysia?

Tak Joanko latam z Wroclawia,a bilety rezerwuje na stronach  lini lotniczych. no i robie to dosc wczesnie.
Teraz na kwiecien bookowalam w listopadzie. Ale mozna i pozniej.
Tylko we Wrocku strasznie pilnuja wagi bagazu :p
Teraz lecielismy Ryanair-em i zaplacilismy 300 zl. za 9 kg nadbagazu!!!
W Dublinie,Berlinie czy Pradze przymykaja oko na to.

Do góry