reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Musiałam tu jeszcze wpaść ;D
Ineczka ładniusie te kaftaniki - jak Wy to robicie, że umiecie takie coś stworzyć
ja kiedys uszyłam sobie spódniczkę ale nigdy jej nie ubrałam ;D

reklama
Widze ze tu predzej przydalby sie jakis 'czat' na pogaduchy o wieku, ciuchach, wzroscie i innych takich tam.
Dziwna znow dzis pogoda. Slonce swieci ale pewnie znow bedzie jakas burza. Zmykam wiec cos zrobic konstruktywnego.

Wczoraj byłam u lekarza i pani doktor powiedział mi że starania o rodzeństwo Arusia możemy zacząć już po 3 miesiączce! Cieszę się... bardzo pragnę Maleństwa. Mam też nie brać żadnych pigułek antykoncepcyjnych. Powiedziała zebyśmy uważali ale jeżeli "wpadniemy" wcześniej to tragedii też nie będzie :) Więc teraz czekam z niecierpliwością na pierwszy okres. Powinien zjawić się za ok tydzień.

Jutro jedziemy na grobek Areczka zapalić nowe światełka... Dziś mijają 3 tygodnie jak odszedł od nas :( Bardzo mi Go brakuje...

Pozdrawiam

Ines - pozdrów w takim razie Areczka od cioci Edytki :)  I wiesz jak to się mówi - najlepszy na smutek jest następny maluszek :) Także do dzieła, czekam niecierpliwie. Jak się uda to będzie ziomowo - wiosenny dzidziuś - o wiele lepiej prawdę mówiąc. Ja chciałam zajść w ciążę w właśnie ok. maja - czerwca żeby zimę przechodzić z największym brzuchem, a nie w te upały!! No ale wyszło inaczej  ;D
A studiowałaś w Łodzi? Bo mój mężulo też jest informatykiem i studiował w Łodzi. jest 74 rocznik, więc... może się znacie? :)
I chciałam jeszcze powiedzieć do CosmoEwki, żeby tak nie generalizowała - bo mój mąż do najwyższych nie należy, jest może z 5 cm wyższy ode mnie i wcale, ale to wcale nie ma kompleksów. Jest bardzo otwarty na ludzi, dobry i pogodny. baaardzo kochany... :)
A jeśli chodzi o wzrost - plebiscyt wygrywam chyba ja - mam 171 cm :) kto da więcej?
Ineczka - uszyć takie małe cudo wcale nie jest łatwo, gratuluję!
Melanie - znowu mnie zazdrość zjada ;) piękne wdzianko dżinsowe, piękne piękne. Mała na pewno będzie ślicznie wyglądała.
Kociak - Ty uważaj na siebie, lepiej zadzwoń z tym bolącym brzuchem do gina. Po co się denerwować. Może wystarczy no-spa i będzie ok.
No i jeszcze a propo no-spy - nie wierzcie mamom, ciociom i innym życzliwym radom, bo na pewno są życzliwe, ale - wszyscy mówią że można spokojnie no-spę łykać, a ostatnio lekarz się wyraził, że dziecko może się urodzic z obniżonym napięciem nerwowym, w koncu jest to lek rozkurczowy... także nie można przesadzać, sporadycznie - wiadomo, nie zaszkodzi, ale troszkę na to uważać.
No i ostatni news - byłam dziś u fryzjera i obcięłam się dosyć radykalnie.... jeszcze takich krótkich włosów nie miałam... no ale na wiosnę zawsze stosuję jakieś metamorfozy - teraz jest parę kilo na plusie i krótkie włosy ;) i okrągły brzusio z którego jestem baaardzo dumna :)
No - to chyba nadrobiłam zaległości :)
pa

Hej Dziewczynki :):):)

Wpadłam na chwilke żeby poczytać co u Was słychac...ja niestety 11.05 znowu byłam na pogotowiu tym razem mam problemy z kręgosłupem ale z dzidzią na szczęście wszystko ok :)...lekarz stwierdził zapalenie korzeni nerwowych szyjnych i krzyrzowych...a ja niestety ledwo sie ruszam...dostałąm kroplówe i musze leżeć na twardym materacu z poduszką pod kręgosłupem i płaską głową...koszmar...boli cholernie a najgorsze jest to że neurolog powiedział mi ze dopiero jak dzidzia sie urodzi to da mi leki żeby to wyleczyć...a teraz tylko paracetamol co 4 godziny po 2 tablety i jak najmniej ruchu :(:(:(...ja tu już chyba zapuszcze korzenie w łóżku :(:(

Dziewczynki pozwólcie mi czasem poczytać to co piszecie i piszcie troche wesołych rzeczy...jak czasami czytam co pisecie to sie śmieje sama do siebie...i zapominam o bólu...a to jest dobre lekarstwo :):)

Pozdrawiam Wszystkie Mamusie i wszystkie Brzusie :):)

...mój wzrosy to 173 cm...a mąż ma 184cm...więc ja tez moge bucik na obcasie założyć :):)

...a co do wielkości brzucha to nie martwcie sie...ja przed ciążą miałam 66 cm w pasie a teraz już 108 :-[ :-[...moja córcia od małego lubi duuuży domek mieć ;) ;) ;) ;)...

... ja teraz musze przenieść moje brzucho do łóżka...papa

ojjj Karolina, to rzeczywiście przykre że akurat teraz takie coś Ci się przyplątało...
no to leż, uważaj na siebie. Najważniejsze, że z dzidzią jest ok!
No i długo nie mogłam nacieszyć się palmą pierwszeństwa we wzroście :(

Edytko kochana, na pewno pozdrowię Arusia od Ciebie...
Mam nadzieję że drugi maluszek urodzi się na wiosnę przyszłego roku. Wiosna to doskonały czas na rodzenie, można maleństwo prawie od razu na spacerki zabierać. Oby tylko tym razem wszystko sie udało...
Niestety nie studiowałam w Łodzi tylko w Warszawie, więc raczej Twojego męża nie znam... poza tym ja jestem rocznik 80 :) Nawet gdybyśmy studiowali na jednej uczelni to pewnie i tak byśmy się "minęli" bo to 6 lat różnicy. Ja dopiero 25 lat w tym roku skończę we wrześniu. Może któreś z Waszych Maleństw urodzi się w dniu moich urodzin, 18 września? :)
Pozdrawiam Was i Brzuszki

pokazałam nową fryzurkę w september foto mama - czy jakoś tak (Melanie - trudniejsza ta nazwa już nie mogła być? ;) ). Jestem otwarta na krytykę!
Dodam, że jeszcze sobie jakoś farbnę w niedalekiej przyszłości, jakoś pojaśnie, jakiś balajażyk, coś takiego.
No i jak?  :-[

Ines, a to przpraszam, postarzyłam Cie trochę ;)
A mój tata jest z 18 września.
No i co ważniejsze, to ostatnie notowania mówią że ja też 18 urodzę :) :)

reklama
Cześć dziewczyny, nie wiem jak u Was ale u mnie dzisiaj piękny słoneczny i ciepły dzień. Właśnie skończyłam myć okno i postanowiłam, że dla relaksu zajrzę tu na chwilkę.

Edit- wszystko to co napisałaś wyjęłas mi dosłownie z ust. Z wyjątkiem wątku o wzroście. No chyba jesteś najwyższa. Gratulacje. I masz rację co do wzrostu u panów. Nie powinno sie myśleć że wszyscy niscy panowie mają kompleksy. Mam wielu znajomych którym brakuje "wysokości" ale to fajni kumple.
CosmoEwka nie lubisz plotkować o ciuchach? tu jest przyjemniej niż na czacie i można ze spokojem wrócić do wcześniejszych wypowiedzi. Ja nie przepadam za czatami.
Ines- Edit daje dobre rady. Drugi dzidziuś na pewno nie zastąpi Ci Areczka ale będzie balsamem dla Twojej duszy. Jesteś bardzo dzielną kobietą i widzę że nie poddajesz się i nie załamujesz tylko idziesz do przodu. Bardzo mądrze. Podziwiam Cię za Twoją siłę i trzymam kciuki aby tym razem było dobrze i abyś została w końcu wynagrodzona za Twoje cierpienie.
Zmykam na razie bo szkoda dnia na siedzenie przed komputerem. Idę z Kubusiem na spacerek. Zajrzę wieczorkiem
Miłego dnia Wam życzę, pa pa.

Do góry