reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

To tylko przypuszczenia. Aplikacja i obserwacje - śluz, temp, bóle jajnika. . Dlatego napisałam ze podobno była. W teorii powinna być czwartek/piątek a apka pokazuje na podstawie objawów że była wczoraj.
Pamiętaj ze aplikacja to tylko algorytmy i statystyka i wcale mogłaś tej owulki wczoraj nie mieć. Ja mam cykle średnio 28 dniowe i aplikacja pokazuje mi owu w 14 dc, a tak na prawdę mam owu w okolicach 18/19dc.

reklama
Pamiętaj ze aplikacja to tylko algorytmy i statystyka i wcale mogłaś tej owulki wczoraj nie mieć. Ja mam cykle średnio 28 dniowe i aplikacja pokazuje mi owu w 14 dc, a tak na prawdę mam owu w okolicach 18/19dc.
Tak wiem, wiem. Dlatego zapytałam się czy faza może być dłuższa bo coś mi tu nie pasowało. Kiedy by nie było tej owulacji sex jest codziennie więc musi coś z tego wyjść!

Ja zawsze myślałam, że moja faza lutealna trwa 16 dni, bo miałam cykle 30-33dni.Jakie było moje zdziwko jak zaczęłam starania, mierzyłam temperaturę i okazało się że moja fl trwa 12dni😜. Ja uwielbiałam te czasy, kiedy mierzyłam temperaturę - wiedziałam co do dnia kiedy dostanę okres. Jak widziałam, że w 12dpo temp. wzrosła zamiast spaść, to wiedziałam, że to ciąża :) Fajnie tak znać swój organizm :)
Co do testów owu to u mnie zawsze pozytywny jest tylko 1dzień .

Nomeolvides owulacja może wystąpić kiedy się jej podoba i zawsze może być z tego bobo-nie wiem co to za lekarze Ci się trafiają 🙄 Moja koleżanka ma córkę z owólacji w 35dc. Wiadomo, że lepiej jak owulacja jest wcześniej - niby jest lepszej jakości ale to nie zmienia faktu, że i z późnych owulacji są ciążę 😌

Ja se obfociłam moją kolekcję testów na niedalekie testowanie😜 ojj jak kuszą te testy oojjj swędzi rączka😂

Załączniki

• IMG_20230918_123213.jpg
    IMG_20230918_123213.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 65
@Joaśka40 ta endokrynolożka to jakaś przypadkowa lekarka z luxmedu, miałam z nią wczoraj tylko konsultację online. Liczę że dzisiaj popołudniu będzie lepiej. Zacny zapas nazbierałaś :D Stosowałaś już kiedyś te clear blue elektroniczne? Trzymam kciuki za pożądany wynik i cierpliwość :D

Ja mam dodatkowe wyniki prolaktyny (w normie 9,5 ng/ml) i AMH - tutaj ponad normę dla wieku 10,300 (norma w labie do 9,050), więc to pewnie kolejny kamyczek w diagnostyce PCOS. Ale może to dobrze, trzeba wiedzieć z czym walczyć.

Dołączam do klubu po%#$@%@go cyklu :) Jest wysoce prawdopodobne, że dostanę zaraz okresu mimo, ze mamy 14 DC. Migrenowy ból głowy, ból brzucha i krzyża, a dwa zaczęłam plamić. :)
O kurczę, jak nie urok to s*aczka. A Ty dzisiaj przypadkiem nie masz wizyty u swojego gina? Może będzie w stanie popatrzyć na usg co to się dzieje i dać dodatkowe badania?

reklama
Do góry