reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

No niestety bolesne sprowadzenie na ziemie.

Beta <2
Progesteron 1,30 😔 (biorę duphaston)
Estradiol 1951

To chyba wskazuje że owulacji nie było, wiec te pomiary i obserwacje to mogę sobie w D… wsadzić.

TSH 0,404 wiec tu chyba trzeba będzie zmniejszyć trochę dawkę
Ft4 15
Ft3 3,97
Przeciwciała są ok

Z plusów IO wyprowadzona lekami, wskaźnik HOMA-IR 0,90

Biorę ten duphaston jeszcze 4 dni, czekam na okres, robię badania w 3dc i zobaczymy… Październik bierzemy chyba na przeczekanie, bo ślub. Ryczeć mi się chce.

reklama
No niestety bolesne sprowadzenie na ziemie.

Beta <2
Progesteron 1,30 😔 (biorę duphaston)
Estradiol 1951

To chyba wskazuje że owulacji nie było, wiec te pomiary i obserwacje to mogę sobie w D… wsadzić.

TSH 0,404 wiec tu chyba trzeba będzie zmniejszyć trochę dawkę
Ft4 15
Ft3 3,97
Przeciwciała są ok

Z plusów IO wyprowadzona lekami, wskaźnik HOMA-IR 0,90

Biorę ten duphaston jeszcze 4 dni, czekam na okres, robię badania w 3dc i zobaczymy… Październik bierzemy chyba na przeczekanie, bo ślub. Ryczeć mi się chce.
Nie doczytałam lub nie napisałaś - w którym dniu po owulacji jesteś? Czy lekarka tak po prostu na pałę kazała zrobić w tym konkretnym dniu te badania? Widoczny był tylko jeden pęcherzyk?

Nie doczytałam lub nie napisałaś - w którym dniu po owulacji jesteś? Czy lekarka tak po prostu na pałę kazała zrobić w tym konkretnym dniu te badania? Widoczny był tylko jeden pęcherzyk?
Niby 22 dc teraz, czuli 9dpo, ale ta owulka na podstawie objawów (temperatura, śluz), bo na usg był największy pęcherzyk 10mm (w 10dc) i lekarka mówiła ze nic z tego nie będzie, kazała od 16 dc brać duphaston i w następnym cyklu robić stymulację lametta i ovitrelle. Badania kazała zrobić 22-24 dc.

Niby 22 dc teraz, czuli 9dpo, ale ta owulka na podstawie objawów (temperatura, śluz), bo na usg był największy pęcherzyk 10mm (w 10dc) i lekarka mówiła ze nic z tego nie będzie, kazała od 16 dc brać duphaston i w następnym cyklu robić stymulację lametta i ovitrelle. Badania kazała zrobić 22-24 dc.
A czemu w 10dc jak pęcherzyk ma 10mm to nic nie będzie?? U mnie w 15dc miał 15mm i spokojnie urósł ddo 24mm w ciągu kolejnych 4dni i pękł. Duphaston bez potwierdzonej owu to słaby pomysl bo możesz ją przyblokować jak masz później niż 16dc.

Czy to już pik czy jeszcze?
20230917_150649.jpg

Hm. Nie znam się aż tak, ale dla mnie to dziwne, że każe Ci robić takie badania w randomowych dniach twierdząc, że nic z tego nie będzie. Może jesteś jeszcze przed owulacją?

reklama
Do góry