reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Dziewczyny trochę krepujace pytanie ale wysłałam faceta na badanie nasienia z posiewem. I teraz zastanawiam sie czy moge z nim byc w lab zeby bylo mu raźniej 😉 I co jest dozwolone np 🍦zeby mu pomóc?
Ciekawe pytanie w sumie. Ja z mężem nie mogłam akurat być. Musiał sam sobie poradzić. Tam, gdzie oddawał materiał do badania były specjalne pomieszczenia, w których jako „pomoce” był np telewizor, jakieś gazetki z gołymi tyłkami i to chyba tyle 😂

reklama
Ciekawe pytanie w sumie. Ja z mężem nie mogłam akurat być. Musiał sam sobie poradzić. Tam, gdzie oddawał materiał do badania były specjalne pomieszczenia, w których jako „pomoce” był np telewizor, jakieś gazetki z gołymi tyłkami i to chyba tyle 😂
No mi się wydaje że śliczna by mogła zakłócić badanie

Dziewczyny trochę krepujace pytanie ale wysłałam faceta na badanie nasienia z posiewem. I teraz zastanawiam sie czy moge z nim byc w lab zeby bylo mu raźniej 😉 I co jest dozwolone np 🍦zeby mu pomóc?
Ja na pierwszym badaniu byłam razem ze Starym, normalnie mogłam z nim wejść. Było nam powiedziane, że mogę mu jak najbardziej pomóc, ale tylko przez masturbacje.

Ja na pierwszym badaniu byłam razem ze Starym, normalnie mogłam z nim wejść. Było nam powiedziane, że mogę mu jak najbardziej pomóc, ale tylko przez masturbacje.
Szacun za odwagę, mój był sam, ja bym z nim w życiu nie poszła 😅 wg mnie badanie to badanie, on ze mną na wizyty nie chodzi żeby mnie doprowadzić do orgazmu przed żeby nie wiem, pałka do USG miała lepszy poślizg 😂

A mi się tak cholernie dluuuuuzy. Jak patrzę na kalendarz i widzę, ze testowanie dopiero za 2 tygodnie, to mam wrażenie, ze to wieczność i ze od okresu minął juz normalnie miesiąc 😂
Testowanie za 2 tyg to super. Ja czekam na okres, mam cykle 35 dni... więc u mnie testowanie za ponad miesiąc - to dopiero się wyczekam ;)

reklama
Dziewczyny, zrobiłam dzisiaj testy, czy ja dobrze widzę??Zobacz załącznik 1566475
Gratuluje! 😍 Leć na bete i daj znać!
Mi już odbija od tego myślenia o owulacji. Naprawdę odbija. Ja o niczym nie myśle tylko ciagle: czy ja mam owulacje? A co jeśli nie mam? Co ja zrobię jak się okaże, ze jej nie mam? Jak ja mam ją przywrócić? Jakie ja mam juz brac te suple? Może to wina mojego słabego odżywiania (ogromna wybiórczość pokarmowa)? Po prostu mam 1000 obaw przed jutrzejsza wizyta u ginekologa. Jestem tym tak okropnie przybita…
Na pewno ginekolog rozwieje Twoje wątpliwości. Staraj się nie nakręcać i czym zająć głowę. Wiem, że to trudne, ale chyba nie ma innej rady.
Dowiedziałam się, że kobieta która sporo pije (ostatnim czasem nie widziałam jej trzeźwej), jest w ciąży. Przykro mi że tak bezdomne osoby muszą przychodzić na świat w takich domach. Myślę tak o tym dziecku i naprawdę będzie dużym szczęściem jak się urodzi zdrowa (oczywiście tego życzę bo dziecko nie jest niczemu winne).
Szkoda dziecka, nie powinno przychodzić na świat w rodzinie z problemami alkoholowymi. Pomijam już fakt, że FAS to straszne obciążenie.

W Polsce nie ma prawa zakazującego picia alkoholu komukolwiek, kto ukończył 18 rok życia. Kobiety w ciązy nie sa wyjątkiem, a, w tej chwili w Polsce nie może decydować, czy chce w tej ciąży być. Dla mnie to argument za prawem do wyboru. Trudno kogoś, kto nie chce dziecka zmusić do brania witamin, nie picia alkoholu, nie palenia papierosów, nie jedzenia serów pleśniowych, nie picia dużej ilości kawy i kij wie czego tam jeszcze.
Takie osoby zazwyczaj nie mają problemu z zajściem w ciążę.
A niby tyle się mówi o zdrowej diecie xD
Mają, tylko jak nie są w ciąży, to nie jesteśmy zdziwione ;) Dobra dieta i prowadzenie się nieco może pomóc, ale nie wymaże ani genatyki, ani innych chorób/nieprawidłowości u któregoś z partnerów.
Hej dziewczyny można jeszcze dołączyć do testujących :)? Jestem całkiem nowa na forum ale fajnie by było popisać z kimś przy staraniach :) Stara juz jestem ale zachciało się nam 3go brzdąca :) Na stanie 4latka i 2latek, parę poronień i parę cb. Dziś jestem 1dpo według owulaków. Zazwyczaj 9dpo już mam widoczne kreski ale planuję tym razem poczekać dłużej tak że proszę o wpisanie na 24 września - 11dpo. Nie będzie żadnych wątpliwości :)
Widzę, że jest Was bardzo dużo - będę pisać tylko wieczorami, kiedy dzieci śpią No chyba, że uda mi się coś za dnia skrobnąć jak teraz właśnie :D
Pozdrawiam wszystkie staraczki, życzę owocnych starań, żeby nie trwały długo a tym które już ujrzały 2kreski-spokojnej, bezproblemowej ciąży :)
Jak mi napiszesz, że Twoja starość, to 30 lat to padnę ;) Gratuluje 2 maluchów :) Trzymam kciuki za trójeczkę!
No są, beta 43.2 🥰😍🤩
Gratki! Widzisz, nie nbyło sie czym stresować :)
Dziewczyny może Wy wiecie, jakim cudem to już praktycznie połowa września? 😂 masakra jak mi czas szybko ucieka ostatnio. Nawet okres się skończył tak szybko jak nigdy, dwa dni i tyle 🙈
Mi to się tak dłuży od tego testu do wizyty u gina, że według mnie to powinien być już listopad 😀

Do góry