reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Czy któraś miała tak że kilka dni przed okresem dopiero rosła temperatura? Mam jakiś dziwny cykl...w potencjalne płodne był sluz prawidłowy,niska temp.paski owu oki(tak mysle).jestem 9 dni przed okresem i dopiero z dnia na dzień temp mi się podnosi o 1 °

Kilka dni temu spontanicznie umówiłam się do gina, żeby zrobić jakieś badania itp, bo jak się tak Was naczytam, to mam wrażenie, że jestem lekkoduchem i idziemy na żywioł ;) Byłam dzisiaj i zleciła mi jakieś podstawowe badania, ale też kazała po dalszą diagnostykę kierować się już do poradni leczenia niepłodności. No i m.in. kazała zrobić usg w 10 dc, ale wtedy w ogóle nie ma lekarza i umówiłam się w 11 dc. Niby monitoring trzeba zacząć w 5-10 dc. Nie znam, się, wy macie większe doświadczenie. Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale mam raczej dłuższe cykle 31-32 dni. Myślicie, że jest sens na tego 11 iść, czy próbować się wstrzelić już za miesiąc?

Na Twoim miejscu bym poszła.

Czy któraś miała tak że kilka dni przed okresem dopiero rosła temperatura? Mam jakiś dziwny cykl...w potencjalne płodne był sluz prawidłowy,niska temp.paski owu oki(tak mysle).jestem 9 dni przed okresem i dopiero z dnia na dzień temp mi się podnosi o 1 °
A masz już ten termometr owulacyjny?
Mnie też temperatura robi na szaro. Dziś 7dc a ja mam temp 36,97-37,03 przez ostatnie 3 dni. Podczas okresu nie mierzyłam. Pewnie kolejny miesiąc pójdzie na straty 🤷

Hej, jestem nowa na forum 😊
Dosłownie zaczęliśmy z mężem starania, to nasz pierwszy cykl, spodziewany okres przypadał na wczoraj... Wczoraj i dziś test negatywny, więc nie nastawiam się szczególnie, po prostu próbuję sobie wmówić, że okres się spóźni. Jestem po 30stce, w czerwcu odstawiłam antykoncepcję, cykle są mniej więcej 34dniowe, dopiero 1 miesiąc starań, więc chcę patrzeć realnie... Ale wiadomo, bez względu na wszystko, i tak człowiek robi sobie nadzieję 😅 Jeśli okres się nie pojawi dziś, to będę testować jutro rano, więc jeśli jest szansa, proszę o zapisanie na 09.09 😊

Mnie też temperatura robi na szaro. Dziś 7dc a ja mam temp 36,97-37,03 przez ostatnie 3 dni. Podczas okresu nie mierzyłam. Pewnie kolejny miesiąc pójdzie na straty 🤷
Mam już kupiony.ale jak cykl zaczęłam normalnym to tak chce skończyć, bo nie wiem czy to by miało jakiś sens zmieniać po większej połowie cyklu..nie znam się na pomiarach temp ale wydaje mi się, że jak bym zmieniła w połowie to by totalnie się wszystko rozjechało...Może i się mylę 🤷‍♀️

Dzień dobry, padłam wczoraj wieczorem jak kłoda, właśnie skończyłam Was czytać.
jednak to co mnie złapało to nie angina... 🫠🫠

A mi odwala. Im bliżej testowania ( spodziewany okres 12-13) to coraz częściej i intensywniej myślę czy mnie powaliło, co ja sobie myślałam namawiając męża na kolejne dziecko. Czy damy radę, czy nie za stara jestem, czy psychicznie dam radę. Jak to wszystko ogarnę, czy może nie lepiej wkoncu pożyć, mamy już 3 dzieci najmłodszy 4.5 roku. jeny chyba strach mnie pokonuje, boję się strasznie 😔 to już chyba nie na moje nerwy... Ale z drugiej strony nie mogę przestać myśleć o dziecku, to bardzo silne uczucie. ah chyba juz bym chciała mieć menopauzę... Za dużo sprzecznych uczuć!
W Polsce obcenie kobiety maja po 1, max 2 dzieci. Także jak mają 3 odczuwasz potrzebę 4, to możesz mieć pewność, że wypływa ona z Ciebie, nie z prezji społecznej, albo z obrazu w mediach. Widzę, że tu na forum i też na fejsie, że za stare na dziecko się czasem czują osoby koło 30, więc nie wiem ile masz lat, ale zaufaj sobie i mężowi. Porozmawiajcie na spokojnie czego chcecie w najbliższej i dalszej przyszłości i czy dziecko ma szanse w te plany się wpasować i czy oboje jesteście gotowi na to poświęcenie i pracę. Macie już 3 więc doskonale wiecie jak maluch zmienia życie i macie szanse podjąć najlepszą dla siebie dezycje.

Trzymam kciuki za spokój.

reklama
A różnica między zwykłym A owu jest 00,02.wiec nie bardzo wiem czy ma to jakieś znaczenia

Do góry