reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Jeszcze nie staramy się długo bo na początku roku przywitaliśmy na świecie naszego pierwszego synka ale marzymy żeby mieć jedno za drugim bo miałam okazję widzieć jak to działa gdy dzieci są z taką małą różnicą wieku i jest super 🥰
Oooo mi tez marzyła się taka mała różnica wieku, ale niestety cesarka mnie wyłączyła ze starań na rok. Dostałam zielone światło dopiero teraz, wiec modlę się o 2 under 2 🤞🏻🤞🏻

reklama
Spokojnie, ja też nie. Może źle ubrałam to w słowa. Chodzi mi o to aby każda robiła tak jak jej pasuje i z czym czuje się komfortowo. A nie "co wypada" lub "bo większość tak robi". Aby dbać o swój komfort psychiczny, bo to jest najważniejsze. Każda ma inny bagaż doświadczeń czy inną głowę o tym należy pamiętać. I absolutnie żadna z tych postaw nie jest lepsza lub gorsza.
Ogólny przekaz: dbajmy o siebie i swój komfort, resztę mieć w dupie. Peace.
Dog Love GIF by Stefanie Shank
Dokładnie o to samo mi chodzi 🙂

Ja wracam z badania. I wściekła jestem bo na opis mam czekać do 4 tygodni. Nawet licząc że od razu mnie ortopeda przyjmie to na operację na bank przyjdzie mi czekać min kolejne 4 tygodnie plus min miesiąc po operacji to już się robi w najlepszym wypadku 3 miesiące przerwy od starań, a może nawet i prawie rok... nie widzę tego.
@Mademoiselle_Nika proszę przepisz mnie z ławki rezerwowych na 30 września. Wątpię by się teraz udało ale owulka przed nami, mam nadzieję 🥴

Poradźcie mi - zrobiłam dzisiaj badanie progesteronu. Jestem 7dpo. Wynik wyszedł 18,16, a zakres referencyjny na tę fazę cyklu jest do 15,19 wg tego laboratorium. Ogólnie konsultowałam się w tym cyklu u dwóch lekarzy (mam stymulowany cykl), jeden kazał mi od dzisiaj brać duphaston, bez wcześniejszego badania poziomu progesteronu. A drugi powiedział, żebym nie brała progesteronu, tylko właśnie zbadała poziom, żeby sprawdzić, czy była owulacja. I ja zgłupiałam i nie wiem, co teraz robić 😅

Kilka dni temu spontanicznie umówiłam się do gina, żeby zrobić jakieś badania itp, bo jak się tak Was naczytam, to mam wrażenie, że jestem lekkoduchem i idziemy na żywioł ;) Byłam dzisiaj i zleciła mi jakieś podstawowe badania, ale też kazała po dalszą diagnostykę kierować się już do poradni leczenia niepłodności. No i m.in. kazała zrobić usg w 10 dc, ale wtedy w ogóle nie ma lekarza i umówiłam się w 11 dc. Niby monitoring trzeba zacząć w 5-10 dc. Nie znam, się, wy macie większe doświadczenie. Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale mam raczej dłuższe cykle 31-32 dni. Myślicie, że jest sens na tego 11 iść, czy próbować się wstrzelić już za miesiąc?

@Chałka gratulacje :)

Dziewczyny w pn testowałam i było biało (miałam mieć okres w pn), teraz zrobiłam znów, czy coś widzicie
Ja widzę! :)

reklama
Do góry