reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Hej,
Dziewczyny, zrobiłam dziś rano ostatni test, który miałam, bo rozkłada mnie choroba i przed braniem leków chciałam się upewnić. Po kilku minutach biało, wyrzuciłam test do kosza, bo niczego innego się nie spodziewałam. Teraz wyjęłam i widzę kreskę.. wiem, ze po czasie..

Załączniki

• IMG_5565.jpeg
    IMG_5565.jpeg
    2,8 MB · Wyświetleń: 165
reklama
Hej,
Dziewczyny, zrobiłam dziś rano ostatni test, który miałam, bo rozkłada mnie choroba i przed braniem leków chciałam się upewnić. Po kilku minutach biało, wyrzuciłam test do kosza, bo niczego innego się nie spodziewałam. Teraz wyjęłam i widzę kreskę.. wiem, ze po czasie..
Ja też widzę kreskę. Powtórz test

Hej,
Niestety ja też miewałam pinki 'pozytywne " po czasie. Różne kreski, raz bardziej widoczne raz mniej. Najlepiej powtórz test

Chyba chodziło o betę poniżej 5 ale ze znakiem równości a nie mniejszości. 🤷‍♀️
Cofnęłam się kilka stron i już rozumiem dyskusję. Beta poniżej 5 oznacza brak ciąży, bez względu na to jaki znaczek postawimy przed cyfrą :) jasne, beta startuje od 0 wiec nie jest powiedziane ze akurat totalnym przypadkiem nie wykryje się bety startującej tak jak było w przypadku @olka11135 albo @Sylwanka89, w takiej sytuacji jedynie powtórzenie badania po kilku dniach da jasną odpowiedź. Natomiast stężenie hormonu poniżej 5, i nie ważne czy będzie to 1,5 czy 4, oznacza, ze w momencie wykonywania badania nie było ciąży, a różnica może wynikać z rodzaju sprzętu analitycznego albo błędu samej metody analitycznej do oznaczania bhcg.
W przypadku kiedy na teście są kreski a w krwi nie ma bhcg opcje są dwie: albo błąd labu (rzadko, ale jednak zdarza się) albo wadliwe testy. Pamietajmy, ze to tylko kawałek papierka, nic więcej. niejednokrotnie dziewczyny tutaj, w tym i ja, miały kreski a ciąży nie było i nieraz były to kreski naprawdę widoczne (prawda @królowa_kresek😉🙃 ? ;) ). Tylko powtórne badanie bhcg może coś powiedzieć w takiej sytuacji, nic mądrzejszego się tu nie wymyśli.

Hej,
Pinki lubią oszukiwać, ale mam córkę z testu który najpierw był biały, a po 10 minutach dopiero wyszła kreska także trzymam kciuki!!!! Bardzo polecam testy paskowe z rossmanna (facelle), wykrywały mi ciążę nawet kiedy beta była na poziome 5 i nigdy nie miałam na nich kredki fabrycznej.

Cześć dziewczyny, miłego dnia :)

Mam pytanie do tych, które biorą acard. Czy boli Was głowa? Wydaje mi się, że ktoś pisał, że migreny minęły lub się zmniejszyły? A ja mam wrażenie, że mnie częściej boli głowa i nie wiem czy to nie od acardu, bo nic nowego nie biorę
Biorę Acard 75 i bóle głowy są znacznie mniejsze. Ba wręcz nie mam ich w ogóle. Nie mam poczucia zmęczonych nóg. Jedyne co zauważyłam to obecnie bardziej obfita miesiączka, ale pozbawiona skrzepów.
Bylam wczoraj po pracy na becie i dziwna sytuacja testy pokazują mi dwie kreski, a w tescie z krwi beta wysza 0,7 mIU/ml wiec mało. Nie wiem czy przez to że ze pielęgniarka miala problem z pobraniem krwi i grzebala mi igłą 10 min i moze cos zle pobrała, czy o co chodzi. A tak sie juz wczoraj cieszyłam tym pozytywnym testem i dzis rano. A tu klops za 30 min pojawily mi sie wyniki z lab.
Szczerze trzymam kciuki aby był to błąd labu lub bardzo wcześnie wyłapana ciąża. Są przypadki bardzo różne. Osobiście robiłabym teraz testy i powtórzyła betę.
Hej wszystkim ❤️ przeleciałam wszystkie wpisane posty na wrzesień 🤣 gratuluję dziewczynom, którym się udało i trzymam kciuki żeby tak zostało ❤️ krótko o sobie - staramy się od 3 lat o drugie maleństwo. ( przyznaję że ostatni rok mniej niż bardziej bo zmieniłam pracę, nie brałam wszystkich tabletek, itp. ) - na pełnej do starań wróciłam niedawno, bo od 3 miesięcy. Miesiąc temu pierwszy raz miałam jakiś sygnał, że jednak te plemniki nie idą w eter, bo moje szczęście trwało całe 2 dni. Wyłapałam ciążę biochemiczną - po 4 dniach od pozytywnych testów dostałam okresu. Między 8-11 dc podejrzewam owulację przez objawy jakie miałam no i aktualnie 19 DC. Mam nadzieję, że i w tym miesiącu zobacz piękne dwie kreski :)
Hej, rozgość się oby nie na długo :) na kiedy Cię wpisać na testowanie?
Zrób na spokojnie jutro test i powtórz bete. Bardzo dziwne, że bata niska, a test pozytywny, może coś rzeczywiście poszło źle w laboratorium...?

Dziewczyny ja z pytaniem: umawiam się do ginekologa na kontrole, ale gdybym przypadkiem była w ciąży (testuje 10, to chciałabym, żeby ta wizyta mogła już ptwierdzić ciąże na USG. Ostatnia miesiączka 13.08, cykle mam 28 dniowe. Dobrych lekarzy mam dostępnych najwcześniej 2 października, czyli już w 8 tygodniu. Wcześniej mogę się udać do takich, u których nie chciałabym prowadzić ciąży (Lux med, niestety mamy ogarniczoną ilość sensownych lekarzy w moim mieście).

I teraz nie wiem, iść w potencjalnie 6 tygodniu do byle kogo, żeby potwierdzić ciąże, czy czekać do tego 2 padziernika? Czy jeśli pójdę do pierwszego lepszego lekarza, to musi on zostać moim lekarzem prowadzącym, czy mogę sobie wybrać innego? Czy ktoś wie jak się to odbywa?
Jak o mnie chodzi to poszłabym do tego i tego. Skoro masz z pakietu. Możesz mieć nawet 2 karty ciąży :) a to do ilu chodzisz lekarzy to Twoja sprawa.
I nie, lekarz który potwierdza ciąże to nie lekarz prowadzący.

Hej,
Trzymam mocno mocno kciuki! I czekam na kolejne zdjęcia testów :)
Jeżeli bardzo źle się czujesz to w ciąży, w każdym trymestrze dozwolony jest paracetamol. I jeżeli masz gorączkę to tym bardziej powinnaś coś wziąć, bo choroba możesz bardziej zaszkodzić. Chyba, że to takie typowe uczucie „coś mnie rozbiera” sugerujące ciąże :)

Biorę Acard 75 i bóle głowy są znacznie mniejsze. Ba wręcz nie mam ich w ogóle. Nie mam poczucia zmęczonych nóg. Jedyne co zauważyłam to obecnie bardziej obfita miesiączka, ale pozbawiona skrzepów.

Szczerze trzymam kciuki aby był to błąd labu lub bardzo wcześnie wyłapana ciąża. Są przypadki bardzo różne. Osobiście robiłabym teraz testy i powtórzyła betę.

Hej, rozgość się oby nie na długo :) na kiedy Cię wpisać na testowanie?

Jak o mnie chodzi to poszłabym do tego i tego. Skoro masz z pakietu. Możesz mieć nawet 2 karty ciąży :) a to do ilu chodzisz lekarzy to Twoja sprawa.
I nie, lekarz który potwierdza ciąże to nie lekarz prowadzący.
Wpisz 24.09. To już taka realna data na pozytywny w razie wu

reklama
Do góry