reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Dzień dobry w ten ponury poranek...
A Ja wam powiem, że chyba zdałam sobie sprawę, że poprostu za bardzo męża rozpieściłam "zawsze o co poprosił, robiłam,wiele rzeczy robiłam za Niego,typu rabanie drewna ,koszenie ogrodu, Mój mąż pracuje bardzo ciężko,na budowie,stawia domy,Ja pracuje w biurze rachunkowym,w ten sposób chciałam mu pomóc, po bardzo ciężkich dniach w pracy,i takie mam wrażenie, że teraz to wszystko odbija mi się czkawką,po biochemicznej ,mąż powiedział że będziemy się starać o dziecko,wie jak źle przeżyłam ta stratę, ale czasem się zastanawiam czy nie powiedział tak do świętego spokoju...wczoraj miałam ochotę na sex ,a on mi ciągle że mam plan,że dążę do jego realizacji itd..nóż wbijał mi z każdej strony.zachowal się tak jak by nie ghcial kolejnego dziecka.oczywiscie wczoraj do niczego nie doszło.. ale wkurzył mnie na maxa..😡😡😡😡
Soryyy.musialam się wygadac
Mógłby się określić. Ja np mam momenty, ze pytam męża czy on chce dziecka czy nie, zeby się określił. A o seksie to mowie, ze po prostu teraz mam jakieś większe libido i wiecej potrzebuje, a jeszcze kilka lat temu bylo odwrotnie i ja nie narzekałam jakoś 🙃 więc niech nie narzeka, bo mi się odmieni i będzie żałował 😄😁😆

Moja temperatura dziś spadła kilka kresek także nici z tego cyklu juz nie będzie, byleby @ się nie przedłużał. Najśmieszniejsze, ze sasiadka wczoraj u ktorej sobie siedzielismy z sasiadami i gadaliśmy ciągle patrzyła na mnie i mowiła, ze wygladam jakos tak inaczej, jakoś dzis wyjątkowo i czy ja w ciąży nie jestem? (Wyglądałam jak codzień- rzęsy umalowałam 🫢🫣)😆😆😆 A ja tu nawet owulacji prawdopodobnie nie miałam- taki psikus 🤭

reklama
Mógłby się określić. Ja np mam momenty, ze pytam męża czy on chce dziecka czy nie, zeby się określił. A o seksie to mowie, ze po prostu teraz mam jakieś większe libido i wiecej potrzebuje, a jeszcze kilka lat temu bylo odwrotnie i ja nie narzekałam jakoś 🙃 więc niech nie narzeka, bo mi się odmieni i będzie żałował 😄😁😆

Moja temperatura dziś spadła kilka kresek także nici z tego cyklu juz nie będzie, byleby @ się nie przedłużał. Najśmieszniejsze, ze sasiadka wczoraj u ktorej sobie siedzielismy z sasiadami i gadaliśmy ciągle patrzyła na mnie i mowiła, ze wygladam jakos tak inaczej, jakoś dzis wyjątkowo i czy ja w ciąży nie jestem? (Wyglądałam jak codzień- rzęsy umalowałam 🫢🫣)😆😆😆 A ja tu nawet owulacji prawdopodobnie nie miałam- taki psikus 🤭
Mnie się wydaje ,że też mam cykl bezowulacyjny,ale tak jak mówię,tak mi się wydaje,a z temperatur to jestem "zielona"nic z nich nie rozumiem,śluzu miałam kupa przez 3 dni,dziś prawie wogole,,,temperatura nadal niska,jakby bóle podbrzusza ustąpiły.. Mój mąż dałam, że chce 2 dziecko,ale przychodzi co do czego to mam wrażenie że specjalnie się wycofuje i nie ma ochoty na zbliżenie.mysle że on po prostu się boi ,nie przespane noce itd...sama już nie wiem co jest a czego nie ma...mamy różne charaktery,on jest na ogół spokojny,bardzo spokojny,a Ja zaś na odwrót, uparta,nerwowa,...I boli mnie to że z jego strony nie ma żadnego zaangażowania żeby było bejbi,nie ma sex bo on chce ,tylko bo ja chce,a że wie że mam teoretycznie płodne to mam wrażenie że sexu unika,...taki mój los paskudny...

Pierwsze badanie bety i proga 5,49 i 9 z kawalkiem. Tu dziewczyny z forum juz chyba zaalarmowały niepokojąco niewysoki prog, potem badanie przyrosty, wszystko w normie, prog bez szalu ale rósł, następnie kolejne i niby oki... żadnych niepokojących objawów.... badanie u ginekologa i nagle bach nie ma w macicy śladu ciąży, lekarz skierowal mnie za 4 dni na ponowne badanie bety, proga i po tym badaniu przy becie ok 1300 stwierdził pęcherzyk w jajniku nie w macicy i z podejrzeniem cp skierował do szpitala. W szpitalu odesłali mnie na ponowne badanie do ginekologa z przychodni przyszpitalnej, ale dostałam krwawienia i takich bóli, że ponownie zgłosiłam się do szpitala, po usg stwierdzono ciążę żywą w lewym jajowodzie i częściowo w jajniku, uslyszalam serce💔💔💔 i to był koniec - zabieg.
bardzo Ci współczuje, trzymam kciuki, żeby teraz wszystko się udało 🍀

Czyli jeśli dobrze rozumiem,jeśli mam cykl bezowulacyjny to temperatura cały cykl aż do miesiaczki też będzie na niskim poziomie?
Tak. Zazwyczaj nie ma podzialu na temperatury niskie przed ovu i temperatury wysokie po ovu. U mnie wygląda to tak, ze nic z tego wyczytać się nie da, poza brakiem owulacji.

Załączniki

• Screenshot_20230903_082157_Premom.jpg
    Screenshot_20230903_082157_Premom.jpg
    178,8 KB · Wyświetleń: 45
A robisz paski owulacyjne? U ciebie wszystko jeszcze jest mozliwe, u mnie to już 27 dc więc pozamiatane.
Robie...ale to też 1 cykl z paskami owu...więc takie doświadczenie jak dla mnie...chyba 3 albo 4 dni temu testowa była taka jak kontrolna(tak mi się wydaje)a teraz kontrolna jest słabsza nizbtestowa..ale ja też nie umiem wytrzymać 2 h beż siusiania,i też bardzo dużo pije...UJ go wie o co ty chodzi...

reklama
Do góry