reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Ahh i u mnie to samo miałam testować jutro :( ja na szczęście albo i nie nie mam bolesnych miesiączek, w ogóle mnie nic nie boli.
W przyszłym tygodniu powtarzamy badania pływaków.
Ja też nie mam bardzo bolących okresów , ale w 1 albo 2 dzień no trochę przeszkadza ten ból w codziennych czynnościach.
Trzymam kciuki za badanie małych wojowników🤞

reklama
Dzień dobry. Sobota to można pospać dłużej. Wczoraj pogroziłam dzieciom żeby nie budziły się o 7rano 😂 pospałam do 9! Brakowało mi tego bardzo. Bo ostatnio to w ciągu dnia pod sypiam, taka zamulona chodzę. Też wczoraj placuszek zrobiłam ale i poszarpałam się ze starym. Czasem to mam ochotę go zabić i zakopać w ogródku!
Apka zmieniła mi datę potencjalnego okresu żeby faza lutealna miałam 14 dni a nie 16. No zobaczymy kto jest mądrzejszy 😁Według niej mam 3 dni do miesiączki i mam 56% szans na test pozytywny. Szkoda że to tylko algorytmy...

Ja często sama zastanawiam się.. dlaczego tak się dzieje.. ci, którzy chcą, starają sie, maja dobre zaplecze finansowe…maja takie trudności z zajściem w ciąże… a ci, ktorzy nawet nie powinni maja kilkoro dzieci.. piją na potęgę, pala papierosy.. gdzie tu sprawiedliwość? :(

wydaje mi sie, ze każda para, która stara sie o dziecko nachodzą takie myśli.. to jest normalne.

ja w tej chwili nie mogę poczuć sie nawet jak niektóre z was, bo mam już dzieci.. ale wierzcie mi, jestem na forum od pewnego czasu i tak bardzo trzymam za „dlugoterminowe” staraczki kciuki (oczywiście trzymam tez kciuki za wszystkie inne staraczki)
... ile razy trzymam kciuki, żeby ten cholerny test pokazał wam dwie kreseczki ..
każda z nas, każda para, ktora sobie tego tak serdecznie życzy powinna w koncu zobaczyć te upragnione kreski na teście …
Przegapiłam tego posta, to bardzo miłe co napisałaś super , że się tutaj tak nawzajem wspieramy na tym forum 🩷

Dziś brałam ostatnia lamette i jestem ciekawa ile po niej rośnie,albo inaczej ile powinien już mieć w 11 dc żeby mieć szanse na wzrost w tym dniu i pęknięcie
Ale to jest bardzo różnie zależy od wielu czynnikow, nikt ci nie powie jaki bedziesz miec w 11 dc. Ja przy pierwszej stylulacji w 11 dc mialam 17 mm i musialam isc na kolejny monitoring w 13 dc i dopiero dostalam ovitrelle ktore mialam wstrzyknac na nastepny dzin. W obecnym cyku juz w 8 dniu kialam pecherzyk ponad 20 mm i od razu dostalam zastrzyk i gdybym czekala do 11 dnia to pewnie juz by byl za duzy. Nie ma reguły, pojdziesz na monitoring to ci lekarz powie.

Ostatnia edycja:
Niepodważalny dowód na moja cionsz 😜

Załączniki

• IMG_7156.jpeg
    IMG_7156.jpeg
    722 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Dzień dobry. Sobota to można pospać dłużej. Wczoraj pogroziłam dzieciom żeby nie budziły się o 7rano 😂 pospałam do 9! Brakowało mi tego bardzo. Bo ostatnio to w ciągu dnia pod sypiam, taka zamulona chodzę. Też wczoraj placuszek zrobiłam ale i poszarpałam się ze starym. Czasem to mam ochotę go zabić i zakopać w ogródku!
Apka zmieniła mi datę potencjalnego okresu żeby faza lutealna miałam 14 dni a nie 16. No zobaczymy kto jest mądrzejszy 😁Według niej mam 3 dni do miesiączki i mam 56% szans na test pozytywny. Szkoda że to tylko algorytmy...
A co to za apka podaje takie statystyki? :D

Do góry