reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Mnie jeszcze bliżej ;(
Boję się, że nigdy nie zostanę mamą.
Ja mam teraz takie poczucie, że jestem niepełna, taka bez wartości
Bardzo mi przykro :( nie powiem, że w pełni rozumiem, bo ja z tych młodszych staraczek (25), ale to poczucie niepełności też mi towarzyszy i takiego przejmującego strachu, że co jak to się nigdy nie uda. Nie ukrywam, ze Zastanawiam się nad przepracowaniem tego z psychologiem.

reklama
Mogłabys cos więcej napisać o wycofaniu PCOS? Jak to zrobiłas? :D
Wiele i niewiele - zaszłam w ciążę i urodziłam 😂 Po porodzie PCOS nie wróciło. Wcześniej nie miewałam @ po 1,5 roku. Bez duphastonu albo tabletek anty nie miesiączkowałam. Po porodzie jestem już 3 lata i @ mam co 27 dni bez leków, jajniki czyste :)

A z tym duphastonem podpytam. Ile brać zatem żeby mieć pewność że nie ma ciąży? Opakowanie na 10 dni, a przecież po owu może kreska wyjść dopiero 12 dnia i tu już teoretycznie 2 dni bez dupka... znowuż jak bierzesz dłużej to okresu nie ma (przychodzi dopiero po odstawieniu)? Jak to jest z tym?
Okres przyjdzie tak czy siak nawet na duphastonie. Są dwie szkoły, w zależności chyba od problemu. Ja brałam po owu i odstawiałam na kilka dni przed terminem @ (brałam przez 10 dni). Wtedy miałam długie cykle. Na ulotce było też napisane, że można brać od któregoś dnia po owu aż do wystąpienia krwawienia (w dniu wystąpienia krwawienia odstawiasz) i to chyba było na ulotce rekomendowane dla niedomogi lutealnej.

Gratuluję serdecznie 😁 Jaki z tego wniosek? Kochać się mimo wszystko 😁 Morfologia 0,cykl bezowulacyjny, ruch postępowy kiepski a ciąża i tak może z tego być mimo, że lekarze nie dają szans 😁 i znam pełno takich ciąż gdzie ponoć to było niemożliwe 🤷🏼‍♀️ Także Kochajcie się dziewczyny a na pewno kiedyś zajdziemy😁

Jaką dawkę bierzesz Bleucoco? Ja właśnie też już od dziś chyba zacznę brać. Mam 200mg w kapsułce i pisze 1-2x dziennie i tak się zastanawiam ile brać 🤷🏼‍♀️

Wiadomo jak ciebie wyglądają na zdjęciu a jak na żywo - jest różnica. No ale skoro dziewczyny piszą, że widać kreskę fabryczną, to spróbuj lepiej innym testem. Nawet jeśli jutro nie wyjdzie to piłka w grze 😁 Mi w styczniu pozytyw wyszedł dopiero 11dpo a robiłam od 9dpo

Kurcze a taka fajna, widoczna ta kreska 😒 Nie łam się - walczymy dalej

Zawsze następny

Ja czekam na okres-ma być w środę. Tak zmarnować jajeczko ehh😒
Miłego dnia dziewczyny
Castagnus na ulotce mam napisane, że 1 tabletka rano 🙈 Mam 45 mg, takie biało fioletowe opakowanie. Dziś wzięłam 1 tabletkę :) Kiedyś też brałam 1 raz dziennie, w 1 miesiącu po odstawieniu zaszłam w ciążę (brałam 3 msc i chciałam zrobić przerwę, bo gdzieś takie zalecenia czytałam). 200 mg w tabletce to jakoś strasznie dużo :D

Ja muszę jeździć 30km w jedną stronę i jest to męczące 😐 no ale jak się chce dziecka to się wszystko zrobi. U Ciebie powodzenia całego nie przypisywał bym duphastonowi. Moja Pani doktor wypisała mi go na 3 cykle i była świecie przekonana, że się uda - a tu lipa 🤷
Jak masz ostawiac robisz test - negatywny odtawiasz, jeśli miesiączka nie przychodzi powtarzasz test i jeśli tym razem wychodzi pozytywny odrazu wraczasz do duphastonu.
Dziś rozmawiałam z gine i powiedziała mi, że co mogłam zrobić, to zrobiłam. Mam jeszcze kupić Inofolik. Na razie tyle. 3 miesiące starań mówi że to mało. Mam pokazać się za 3 miesiące jak się nie uda ;) Powiedziała, że już odchodzi się od diagnozowania niedomogi lutealnej i tych testów progesteronowych i na pewno nie powinnam tego robić w oderwaniu od innych badań. Tak więc jeszcze kupię ten Inofolik i będziem działać dalej 😂 Staremu dziś kupiłam Solgar Male Multiple, niech też pobierze witaminki, a co 😂

Wiele i niewiele - zaszłam w ciążę i urodziłam 😂 Po porodzie PCOS nie wróciło. Wcześniej nie miewałam @ po 1,5 roku. Bez duphastonu albo tabletek anty nie miesiączkowałam. Po porodzie jestem już 3 lata i @ mam co 27 dni bez leków, jajniki czyste :)
Super! Chociaż stoję po stronie, że jednak to urodzenie to wiele 😜

Ten brak okresu bez anty / dupka brzmi jak ja. Jak będziesz miała chwilę i będziesz chciała się podzielić, to chętnie poczytam jak u Was doszło do pierwszej ciąży - czy leki, stymulacja itp. Mam nadzieje, że drugi maluch niedługo do Was dołączy ☺️

Właśnie nie, dostałam go na pałę brzydko mówiąc od 16dc bo w 11 dc pęcherzyk wg. lekarki był za mały (niecałe 10mm) i nie zapowiadał owulacji. Potem w 24 dc miał już 29mm i lekarz mówił żeby odstawić duphaston, bo może pęknie dzięki temu sam.
No to może i się udało 🙂 A teraz który masz dc?

reklama
Do góry