anyżowa
Fanka BB :)
TakRobiłaś wymazy w Polsce?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
TakRobiłaś wymazy w Polsce?
Strasznie mi przykro mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie i wszystko będzie dobrzeNagły silny bol brzucha, crp podwyższone, płyn w jamie macicy… infekcja… jutro miałam isc do gina aby zobaczyc co z owulką…
Wakajki i polskie smakołyki rozregulowały Ci sikiPodzielę się z Wami , że ten cykl mam posrany, dzisiaj 14 dc, 2 dni temu śluz płodny, kłocie jajników , głównie jednego, owulak był ciemny, ale nie pik- normalnie nie mam problemu z wyłapaniem piku, a tu lipa, chyba przegapiłam- już ponad pół roku mi się to nie zdarzyło. Wszystko odbywało się jak co cykl, mimo robienia testów owu 2 razy dziennie dupa.
Nie wiem czy coś się poknociło, przesunęło, czy nie było owulki
Objawowo, a powtarza się to cyklicznie co miesiąc do tej pory regularnie owulka była wczoraj albo max dzisiaj... No chyba , że nie było
Może zmiana strefy czasowej albo stres tak zadziałał, nie wiem.
W każdym razie szczam dla pewności na owulaki jeszcze, ale nadal migająca buzia ( Clearblue) .
Odczuciowo myślę, że pęcherzyk pękł, ale wiadomo, że cholera wie.
Tak też uważamWakajki i polskie smakołyki rozregulowały Ci siki
Może akurat nie wyłapałaś, bo był krótki pik
Myślałam, ale chcę iść na NFZ. Z racji tego, że w ciągu ostatniego roku byłam w ciąży + była druga biochemiczna, więc raczej obstawiam, że problem nie leży w braku owulacji. Zrobię, żeby odfajkować, ale doszukiwałabym się gdzie indziej problemu.Skoro pęcherzyki jeszcze nie rosną, to endometrium też ma jeszcze trochę czasu. Nie myślałaś żeby zrobić monitoring i upewnić się czy rzeczywiście masz owulacje? Testy testami - mogą wychodzić pozytywne, a owulacji może jednak nie być.
Jakiś czas temu miałam podobnie i przyjęłam sobie, że przespałam pik po prostu. U mnie wartości wg Premom były 0,4 o 18, 0,73 o 21, a rano o 9 już tylko 0,18.Podzielę się z Wami , że ten cykl mam posrany, dzisiaj 14 dc, 2 dni temu śluz płodny, kłocie jajników , głównie jednego, owulak był ciemny, ale nie pik- normalnie nie mam problemu z wyłapaniem piku, a tu lipa, chyba przegapiłam- już ponad pół roku mi się to nie zdarzyło. Wszystko odbywało się jak co cykl, mimo robienia testów owu 2 razy dziennie dupa.
Nie wiem czy coś się poknociło, przesunęło, czy nie było owulki
Objawowo, a powtarza się to cyklicznie co miesiąc do tej pory regularnie owulka była wczoraj albo max dzisiaj... No chyba , że nie było
Może zmiana strefy czasowej albo stres tak zadziałał, nie wiem.
W każdym razie szczam dla pewności na owulaki jeszcze, ale nadal migająca buzia ( Clearblue) .
Odczuciowo myślę, że pęcherzyk pękł, ale wiadomo, że cholera wie.
Bywało , że między 23 a 1 w nocy wyłapywałam pik, więc ta teza zdaje się być wysoce prawdopodobnaJakiś czas temu miałam podobnie i przyjęłam sobie, że przespałam pik po prostu. U mnie wartości wg Premom były 0,4 o 18, 0,73 o 21, a rano o 9 już tylko 0,18.
Rozumiem. Nie przekreślaj jeszcze cyklu i kontynuuj owulaki. Jakoś w maju miałam monitoring, w którym nie było widać żadnego pęcherzyka dominującego, później wyłonił się jakiś, który miał 9mm i bardzo powoli rósł, więc lekarz też powiedział, że w tym cyklu raczej nic z tego, a jakoś w ciągu 1,5 tygodnia miałam pik na testach, a progesteron później wskazywał na to, że owulacja była. Naturalnie też mogą wystąpić cykle bezowulacyjne, więc wszystko możliwe. Na Twoim miejscu po prostu robiłabym owulaki w dalszym ciągu.Myślałam, ale chcę iść na NFZ. Z racji tego, że w ciągu ostatniego roku byłam w ciąży + była druga biochemiczna, więc raczej obstawiam, że problem nie leży w braku owulacji. Zrobię, żeby odfajkować, ale doszukiwałabym się gdzie indziej problemu.