reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
A te mutacje to też ten pakiet na trombofilie wykryje czy to kariotypy itp trzeba?
Mutacje w kierunku trombofilii, a kariotyp, to dwie zupełnie różne rzeczy. Ja robiłam m.in. badania w kierunku tromboflii po drugim poronieniu. Pakiet dot. trombofilii (w testdna) obejmuje:
– mutacja czynnika V Leiden
– mutacja genu protrombiny
MTHFR C677T i A1298C
– PAI-1
– V R2
Acard i heparynę stosuje się w przypadku obecności nieprawidłowych mutacji w obrębie czynników krzepnięcia (czynnik V Leiden, VR2, PAI-1 i protrombina). Do tego dochodzi jeszcze np. biało C, białko S, Antytrombina III. Kariotypy nie mają związku z zażywaniem acardu - badanie przeprowadza się po to, aby sprawdzić ryzyko wystąpienia wad genetycznych u płodu. Jeśli będziesz badała kariotyp, to pamiętaj aby badanie wykonać zarówno u Ciebie jak i u partnera.

Czekam na 18.00 i spadam do domu. Siedzę jeszcze w pracy. Tak sie zastanawiam czy jutro sikać na patyka czy przeciągnąć do piątku. Dzisiaj jakieś chmury chodzą na dworze, spać mi sie przez to chce potwornie. Koszmar dzisiaj z pogodą. Raz chmurka raz słoneczko.... Mi pierwsza ciąża leciała szybko. Ale pamiętam że się nia nacieszyłam ze hej :]

Mutacje w kierunku trombofilii, a kariotyp, to dwie zupełnie różne rzeczy. Ja robiłam m.in. badania w kierunku tromboflii po drugim poronieniu. Pakiet dot. trombofilii (w testdna) obejmuje:
– mutacja czynnika V Leiden
– mutacja genu protrombiny
MTHFR C677T i A1298C
– PAI-1
– V R2
Acard i heparynę stosuje się w przypadku obecności nieprawidłowych mutacji w obrębie czynników krzepnięcia (czynnik V Leiden, VR2, PAI-1 i protrombina). Do tego dochodzi jeszcze np. biało C, białko S, Antytrombina III. Kariotypy nie mają związku z zażywaniem acardu - badanie przeprowadza się po to, aby sprawdzić ryzyko wystąpienia wad genetycznych u płodu. Jeśli będziesz badała kariotyp, to pamiętaj aby badanie wykonać zarówno u Ciebie jak i u partnera.
Dzięki za merytoryczne wyjasnienie :)

@Moonstone , @nudella, @Chałka GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!! @Myszko strasznie mi przykro:(((

Musze Wam wytłumaczyć moją nieobecność, ale chyba same zdjęcia wystarczą😎😎😎
Nasze przedsięwzięcie gotowe na wynajem!!😎

Załączniki

• IMG_2099.jpeg
    IMG_2099.jpeg
    931,2 KB · Wyświetleń: 113
  • IMG_2082.jpeg
    IMG_2082.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 114
  • IMG_2018.jpeg
    IMG_2018.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 111