reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Pierwsza. Wczoraj popoludniu robiona. No ale poranny test z wczoraj pokazal blada ale kreske wiec myslalam ze po kilku kolejnych godzinach powinna byc jednak ciut wyzsza.
Ciesze sie bardzo.jeszcze nie moge w to uwierzyc. Ale z takim pelnym entuzjazjem poczekam na druga bete.
Z testami to nie jest takie łatwe, mi zawsze bladziochy wychodzą, nawet gdy beta była 1500 🤷 trzymam kciuki za przyrost🤞❤️

reklama
Zrób sobie jeszcze TSH, FT3, FT4 :)
Z tymi badaniami wydaje mi się, że lepiej jeszcze chwilę się wstrzymać. Na pierwszej wizycie ciążowej lekarz zleca (a przynajmniej powinien) cały pakiet badań do wykonania w pierwszym trymestrze i tam jest już TSH. A ja bym się wstrzymała dlatego, że jak byłam w pierwszej ciąży (zakończona poronieniem) i jeszcze o niej nie wiedziałam, że robiłam właśnie TSH i było ok. A jak zrobiłam je trzy tyg później to wyszły mi już zupełnie inne wyniki. Więc może lepiej dać ciąży chwilę na rozkręcenie się ;)

Z tymi badaniami wydaje mi się, że lepiej jeszcze chwilę się wstrzymać. Na pierwszej wizycie ciążowej lekarz zleca (a przynajmniej powinien) cały pakiet badań do wykonania w pierwszym trymestrze i tam jest już TSH. A ja bym się wstrzymała dlatego, że jak byłam w pierwszej ciąży (zakończona poronieniem) i jeszcze o niej nie wiedziałam, że robiłam właśnie TSH i było ok. A jak zrobiłam je trzy tyg później to wyszły mi już zupełnie inne wyniki. Więc może lepiej dać ciąży chwilę na rozkręcenie się ;)
Ale to są badania, które trzeba powtarzać, więc moim zdaniem warto je zrobić także już na początku. :)

A tak z innej beczki:
Te pink testy super czule, co są takie polecane to rzeczywiście takie super czule? 🤣

i czy rzeczywiście 6 dni po zapłodnieniu może pokazać coś?

Pytam gdyz właśnie dostałam bilety na loże VIP na koncert sanah i pomyslalam ze jak nie będę w ciąży to miło będzie drinka wypić 🤣 tak czy siak miałam testować 22-23. Koncert 22 września.

Czy zrobienie ewentualnej bety 21 da mi jakiś pewnik?
🤣🤣

Owu 10 września i 💕
Cykle 28dni

Pierwsza ciąża była testowana dzień przed okresem 🙈

reklama
A tak z innej beczki:
Te pink testy super czule, co są takie polecane to rzeczywiście takie super czule? 🤣

i czy rzeczywiście 6 dni po zapłodnieniu może pokazać coś?

Pytam gdyz właśnie dostałam bilety na loże VIP na koncert sanah i pomyslalam ze jak nie będę w ciąży to miło będzie drinka wypić 🤣 tak czy siak miałam testować 22-23. Koncert 22 września.

Czy zrobienie ewentualnej bety 21 da mi jakiś pewnik?
🤣🤣

Owu 10 września i 💕
Cykle 28dni

Pierwsza ciąża była testowana dzień przed okresem 🙈
Mysle że jak zrobisz 22 z porannego moczu to już powinien być wiarygodny :)

Do góry