reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Ja się dziś załamałam. Spróbuję się do gina na piątek zapisać. Nie podoba mi się ta temperatura moja. Nawet flo odmówiło współpracy przy takich wysokich temp i stwierdziło że nic się przewidzieć nie da 😥🥴 albo to cykl bezowulacyjny albo tak mi się wszystko pomieszało we mnie. 🤷 w pt/sob miała być owu, ale jakoś sobie nie wyobrażam wyższych temp w drugiej fazie 🙈
No masz dość wysokie te temperatury, ja przez pół roku nie miałam powyżej 36.7 w pierwszej fazie 🤔 A który miesiąc już mierzysz?

reklama
Były wysokie, ale niższe niż teraz.

Załączniki

• Screenshot_2023-09-12-07-16-56-877_org.iggymedia.periodtracker.jpg
    Screenshot_2023-09-12-07-16-56-877_org.iggymedia.periodtracker.jpg
    72,1 KB · Wyświetleń: 52
  • Screenshot_2023-09-12-07-16-47-924_org.iggymedia.periodtracker.jpg
    Screenshot_2023-09-12-07-16-47-924_org.iggymedia.periodtracker.jpg
    82 KB · Wyświetleń: 51
Odpowiedni czas to dla nich „każdy, byle nie teraz” 😂
Moja corka ma 3 lata, odkąd skończyła rok wykazałam swoją gotowość na drugie.
- dostańmy podwyzki
- po bonusie rocznym
- niech już babcia na stałe wróci do Polski
- miech córeczka dostanie się do przedszkola
- niech zacznie prsedszkole

W zeszłym miesiącu podbijam temat to usłyszałam ze to nie jest dobry czas :| pomimo wszystkich warunków spełnionych, następnie jeszcze powiedział ze nasze 4pokojowe mieszkanie to za małe dla 4 osób 😅

Wyobraźcie sobie moje wkurwienie. Wszystkie „warunki” spełnione, w tym roku kończę 34 lata, nie chce rodzic później. Wiec albo działamy teraz albo będzie jedynaczka.

😤😤😤😤

Poszedł na spacer z psem (chyba mieli męska rozmowę 😂😂😂), przemyślał, powiedział ze mam racje, przeprosił i powiedział ze zaczynamy:)

Ja tak poza tym przez ciagle przesuwanie tego terminu jestem w gotowości od niemal 2 lat 😵‍💫🙈

Wtedy zaszłam za pierwszym podejściem. Wrzesień to aktualnie tez nasz pierwszy mc starań, jestem już tak kurna gotowa 😂😂😂 i zdesperowana ze nawet robiłam ovulaki aby przyspieszyć ten proces 🤣

To jest ich „nieodpowiedni moment” :)
To faktycznie Cię przeciągnął, wierzę , że szybko pójdzie 😉 4 pokoje to luzik dla 4 osobowej rodzinki. Wiadomo, że warunki są ważne, ale ja z siostrą do wieku nastoletniego mieszkałam z rodzicami w jednym pokoju w mieszkaniu dziadków. Gdyby oni czekali na warunki, pewnie by nas nie było. A ciasnota najbardziej przeszkadzała jak już miałyśmy po te naście lat, bo wiadomo nie było swojego kąta, gdzie koleżanki zaprosić, a jak byłyśmy mniejsze, nie odczuliśmy tego. Teraz ja z partnerem mam mieszkanie 2,5 pokojowe, bo sypialnia na antresoli 😂 Też się czasem obawiał, że za mało miejsca na 2 dzieci, ale przecież będą mieli swój pokój, a my też pewnie nie będziemy tu mieszkać na zawsze. Liczę kiedyś w przyszłości na jakiś domek 😉

Tak pakowanie jest szklane 😁
Jeśli chodzi o ten magnez to kapsułki są duże. Wiesz, że ja też miałam problem z łykniem tabletek? Stawały mi w gardle nawet te małe. Teraz jak jem, przed połknięciem pokryzionego kęsa, otwieram buzię i kładę lub wciskam w to pogryzione jedzenie tabletkę. Może brzmi okropnie ale działa! Nauczyłam tak kilka dzieciaków łykać tabsy, trzeba je tylko "zapakować i wysłać w paczce do brzuszka" 😀 Spróbuj, ja połykam bez problemu nawet te duże i nie czuję, że łykam kapsułkę czy tabletkę.
Kurczę,nie wiem czy to przejdzie 😵‍💫 jestem okropna panikarą,a w tym wypadku potrójnie,ale nic,będę próbować. Dzięki ♥️

Witajcie dziewczyny,
czytam regularnie i staram się coś odpowiedzieć, chwilowo urwanie głowy przez remont w domu. Moj cykl w tym m-cu to jakieś nieporozumienie, w rezultacie myślę, ze owulacji wcale nie było, wykres poza pojedynczymi skokami totalnie płaski i jednolity, krew przy szyjce pojawiała się od 4.09 ale to dziś temperatura spadła niemalże równo do poziomu 36 i jest tej krwi wiecej, wczoraj i dzis lekko czuję podbrzusze, więc tak na dzis zaznaczyłam okres.
Myślę, że sobie sama to zorganizowałam koktajlem supli lub to przypadek:
-magnez, cynk, b6
-castagnus
-miovelia nac
-olej z wiesiołka

Niestety wcześniej ta krew była, znikała i nie wyplywała. Zdążyłam nawet umówić się do ginekologa, bo byłam zaniepokojona , ale pierwszy wolny termin to 2.10 więc w okolicy kolejnej owulacji, moze to i lepiej.

Jakby ktoraś była zainteresowana to przesyłam link do testów owulacyjnych i pinkow strumieniowych:

https://allegro.pl/oferta/test-ciazowy-strumieniowy-pink-super-czuly-13445845252 3.16 zł

https://allegro.pl/oferta/domowe-laboratorium-test-lh-owulacyjny-5-sztuk-13435390015 9.44 zł

Trzymam kciuki za Was sikajcie pozytywy🤞🤞✊✊

reklama
Do góry