reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Ja się dziś załamałam. Spróbuję się do gina na piątek zapisać. Nie podoba mi się ta temperatura moja. Nawet flo odmówiło współpracy przy takich wysokich temp i stwierdziło że nic się przewidzieć nie da 😥🥴 albo to cykl bezowulacyjny albo tak mi się wszystko pomieszało we mnie. 🤷 w pt/sob miała być owu, ale jakoś sobie nie wyobrażam wyższych temp w drugiej fazie 🙈
No masz dość wysokie te temperatury, ja przez pół roku nie miałam powyżej 36.7 w pierwszej fazie 🤔 A który miesiąc już mierzysz?

reklama
Były wysokie, ale niższe niż teraz.

Załączniki

• Screenshot_2023-09-12-07-16-56-877_org.iggymedia.periodtracker.jpg
    Screenshot_2023-09-12-07-16-56-877_org.iggymedia.periodtracker.jpg
    72,1 KB · Wyświetleń: 47
  • Screenshot_2023-09-12-07-16-47-924_org.iggymedia.periodtracker.jpg
    Screenshot_2023-09-12-07-16-47-924_org.iggymedia.periodtracker.jpg
    82 KB · Wyświetleń: 44
Odpowiedni czas to dla nich „każdy, byle nie teraz” 😂
Moja corka ma 3 lata, odkąd skończyła rok wykazałam swoją gotowość na drugie.
- dostańmy podwyzki
- po bonusie rocznym
- niech już babcia na stałe wróci do Polski
- miech córeczka dostanie się do przedszkola
- niech zacznie prsedszkole

W zeszłym miesiącu podbijam temat to usłyszałam ze to nie jest dobry czas :| pomimo wszystkich warunków spełnionych, następnie jeszcze powiedział ze nasze 4pokojowe mieszkanie to za małe dla 4 osób 😅

Wyobraźcie sobie moje wkurwienie. Wszystkie „warunki” spełnione, w tym roku kończę 34 lata, nie chce rodzic później. Wiec albo działamy teraz albo będzie jedynaczka.

😤😤😤😤

Poszedł na spacer z psem (chyba mieli męska rozmowę 😂😂😂), przemyślał, powiedział ze mam racje, przeprosił i powiedział ze zaczynamy:)

Ja tak poza tym przez ciagle przesuwanie tego terminu jestem w gotowości od niemal 2 lat 😵‍💫🙈

Wtedy zaszłam za pierwszym podejściem. Wrzesień to aktualnie tez nasz pierwszy mc starań, jestem już tak kurna gotowa 😂😂😂 i zdesperowana ze nawet robiłam ovulaki aby przyspieszyć ten proces 🤣

To jest ich „nieodpowiedni moment” :)
To faktycznie Cię przeciągnął, wierzę , że szybko pójdzie 😉 4 pokoje to luzik dla 4 osobowej rodzinki. Wiadomo, że warunki są ważne, ale ja z siostrą do wieku nastoletniego mieszkałam z rodzicami w jednym pokoju w mieszkaniu dziadków. Gdyby oni czekali na warunki, pewnie by nas nie było. A ciasnota najbardziej przeszkadzała jak już miałyśmy po te naście lat, bo wiadomo nie było swojego kąta, gdzie koleżanki zaprosić, a jak byłyśmy mniejsze, nie odczuliśmy tego. Teraz ja z partnerem mam mieszkanie 2,5 pokojowe, bo sypialnia na antresoli 😂 Też się czasem obawiał, że za mało miejsca na 2 dzieci, ale przecież będą mieli swój pokój, a my też pewnie nie będziemy tu mieszkać na zawsze. Liczę kiedyś w przyszłości na jakiś domek 😉

Tak pakowanie jest szklane 😁
Jeśli chodzi o ten magnez to kapsułki są duże. Wiesz, że ja też miałam problem z łykniem tabletek? Stawały mi w gardle nawet te małe. Teraz jak jem, przed połknięciem pokryzionego kęsa, otwieram buzię i kładę lub wciskam w to pogryzione jedzenie tabletkę. Może brzmi okropnie ale działa! Nauczyłam tak kilka dzieciaków łykać tabsy, trzeba je tylko "zapakować i wysłać w paczce do brzuszka" 😀 Spróbuj, ja połykam bez problemu nawet te duże i nie czuję, że łykam kapsułkę czy tabletkę.
Kurczę,nie wiem czy to przejdzie 😵‍💫 jestem okropna panikarą,a w tym wypadku potrójnie,ale nic,będę próbować. Dzięki ♥️

Witajcie dziewczyny,
czytam regularnie i staram się coś odpowiedzieć, chwilowo urwanie głowy przez remont w domu. Moj cykl w tym m-cu to jakieś nieporozumienie, w rezultacie myślę, ze owulacji wcale nie było, wykres poza pojedynczymi skokami totalnie płaski i jednolity, krew przy szyjce pojawiała się od 4.09 ale to dziś temperatura spadła niemalże równo do poziomu 36 i jest tej krwi wiecej, wczoraj i dzis lekko czuję podbrzusze, więc tak na dzis zaznaczyłam okres.
Myślę, że sobie sama to zorganizowałam koktajlem supli lub to przypadek:
-magnez, cynk, b6
-castagnus
-miovelia nac
-olej z wiesiołka

Niestety wcześniej ta krew była, znikała i nie wyplywała. Zdążyłam nawet umówić się do ginekologa, bo byłam zaniepokojona , ale pierwszy wolny termin to 2.10 więc w okolicy kolejnej owulacji, moze to i lepiej.

Jakby ktoraś była zainteresowana to przesyłam link do testów owulacyjnych i pinkow strumieniowych:

https://allegro.pl/oferta/test-ciazowy-strumieniowy-pink-super-czuly-13445845252 3.16 zł

https://allegro.pl/oferta/domowe-laboratorium-test-lh-owulacyjny-5-sztuk-13435390015 9.44 zł

Trzymam kciuki za Was sikajcie pozytywy🤞🤞✊✊

reklama
Do góry