reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
A jak u Was wyglądają bóle owulacyjne? Często odczuwałam ból w czasie owulacji, ale w tym miesiącu zaczęłam się zastanawiać, czy dobrze, go interpretowałam 😅 dałabym sobie rękę uciąć, że w tym miesiącu mam owulację z prawego jajnika, ale podczas monitoringu wyszło, że z lewego. Z okolicy lewego zero bólu, a z prawego czasem taki, że się ruszyć nie mogłam 😆Sprawdzałyście kiedyś, czy Wasze odczucia potwierdzało USG? :D
Ja spr. Ostatnio. Zawsze czuje tylko prawa stronę i czasem aż się zginam... a owu. Na usg po lewej stronie. I lekarz mówił że to normalka, nie ma co się sugerować odczuciami. 💁‍♀️🤷‍♀️

@nudella przepiekne krechy! Gratulacje ❤️

Mam do Was jeszcze pytanie bo zaczęłam przeglądać miejsca gdzie można zbadać nasienie i są różne opcje tego badania w sensie ilość końców pod którym jest badane . Na początek wystarczy podstawowe badanie czy coś więcej zrobić? Jak to u Was wyglada ?
Mój mąż był na początku na takim zwykłym badaniu komputerowym nasienia, nic dodatkowego mój lekarz nie zlecił. Jak wyszło wszystko dobrze, to już nic nie musiał na tamten moment badać

Moja mała 3letnia dziewczyneczka odkąd rozpoczęła przedszkole tydzień temu budzi mi się notorycznie o 2 w nocy :p czeka aż po nią przyjdę do pokoju i wezmę ja do nas. Tak tez robię, popracujemy nad tym jak będzie w pełni zaadoptowana w placowce. Ale ja już spać dalej nie mogę 😏🤪

Dziś, tez idealnie przed ciężkim dniem w pracy i terapia. Niestety im bliżej testowania, tym ciężej mi się skupić na czymś innym 😅

Obserwując siebie: tak tez było po raz pierwszej ciąży, pofrafie się tak zafiksowac na tym 🤰staraniu, ze nie ma życia :p jestem osoba taka gdzie wszystko musi być na 100%, gdzie lubię mieć zaplanowane.

Gdzie aktualnie było 1 podejście, a ja już na paskach owu.🙈
Gdzie już myśle „jakie będzie rozczarowanie, gdy się tym razem nie udało” 🤡
Gdzie myśle „przecież moj lekarz przeniósł gabinet 40km dalej, jeśli się uda to do kogo pójdę?”
Gdzie myśle „jak to jest być mama chłopca? Ej chyba nie umiem” :p
Czy to ukłucie w brzuchu to pozostałość po grypie jelitowej, która przechodziłam w piątek, czy może coś się dzieje?🙈

Kto jeszcze jest team #duzomysleiplanujemilionscenariuszy ? 🤣

Btw, jakiś wątek o lekarzach w Warszawie? może któraś staraczka poleci?
Ja polecam Joanna Bonarek-Sztaba, WolaClinic

reklama
Ja u siebie oceniam po paliczkach. Jeśli wchodzi 1 to jest nisko, dwa średnio, a cały palec uznaję jako wysoko. 😅 Z otwartością jest o tyle ciężko, że w przypadku wcześniejszego porodu szyjka raczej zawsze jest minimalnie otwarta. U mnie otwarta na taką dość wyraźną krawędź i wchodzi opuszek palca. :)
🙈 Jeszcze nie macałam szyjki od porodu 🙈😂 chyba powinnam się z nią zapoznać na nowo 😂

Do góry