reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Bardziej bym zastanowiła się czy nie jest tego za dużo. Jak jesz jeszcze orzechy, ryby itp to może być tego za dużo.
W jakim celu zaczęłaś brać olej z wiesiołka?
Moja dieta jest uboga w ryby, jem je raz w tyg bo nie przepadam. Orzechu bardzo lubię, ale jakoś często nie spożywam. Wiesiołek w pierwszej chwili na śluz, a teraz to mam lepsze paznokcie i to chyba mu zawdzięczam.

W pierwszej kolejności dokładnie myje się ręce. Szyjkę bada się palcem. Ocenia się wysokość (nisko, średnio, wysoko), twardość (miękka, średnia, twarda) oraz otwarcie (otwarta, średnia, zamknięta). Przy okazji sprawdza się śluz szyjkowy. Niektóre kobiety nie mają zbyt wiele śluzu, ale przy szyjce przeważnie coś tam jest i da się wtedy go ocenić. :) Badanie przeprowadzamy o stałej porze dnia i pilnujemy, by nie robić tego bezpośrednio po mikcji/defekacji.
Ja u siebie nigdy nie umiem załapać czy jest wysoko czy nisko,poprostu nie wiem jak wyczyc ta wysokość...jeśli chodzi o otwartość to mam wrażenie że jest ciągle tak samo...jedynie to umiem wyczuc twardość...wiem kiedy jest twarda a kiedy miękka,ale też mam wrażenie, że ta pinda ciągle się zmienia i codziennie jest inna

Dziewczyny, które miały sono hsg: jak to wygląda po? Wymaga to później jakiegoś L4? Na NFZ robią tylko w szpitalu?
Ja miałam robione HyCoSy trzy dni temu na NFZ w szpitalu. Jajniki mam drożne ale niestety mnie mocno bolało, żałuje ze nie wzięłam nic przeciwbólowego. Najwiecej czekania na swoją kolej ale i tak było po wszystkim o 11 już. Zostałam zapytana czy chce na ten dzień L4 czy wracam do pracy. Wzięłam L4, bo brzuch mocno mnie bolał i krwawiłam.

reklama
Do góry