reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Przepraszam ta pierwsza czesc nie wyslala sie cala przez cytowanie.
Chodzi mi o to ze na ostatniej wizycie akurat bylam w trakcie lub tuz przed owulacja (wg gina) i sie tak zastanawiam czy to mozliwe zeby owulacja byla tak szybko bo wychodziloby ze w 11 dc?
Tak, jest to możliwe. Masz regularne cykle? Wiesz ile trwa Twoja faza lutealna?

Mija, trwa kilka godzin. Tylko jest to taki dość mocny ból, ostatnim razem złapał mnie w nocy i 3h nie spałam. Sma się zastanawiam, ale nigdy wcześniej nie wybudził mnie taki ból. No i moja siostra od zawsze się skarży na ból owulacyjny, a ja się dziwiłam że może boleć, bo u mnie tylko śluz zwiastował owulację 🤷
Może to związane z wysiłkiem fizycznym? Pisałaś w ostatnich miesiącach o wykopkach, itp. Sama jestem ciekawa tej zależności, bo miewałam cykle, w których nie czułam nic, miewałam takie, w których na kilka sekund potrafiło zgiąć mnie w pół z bólu, no a teraz te, w których jajniki pobolewają mnie przez cały cykl.

Od diagnozy oravin i duphaston, od zeszłego wprowadziłam wiesiołek, a teraz dostakowo magnez i kawasy omega, dupka już nie będę brać.
Hipotetycznie stawiam na wiesiołek i kwasy omegą :) za dużo tego. Tj hipotetycznie też po swoich obserwacjach. W moim przypadku mocno odczuwałam owulację z lewego jajnika przy braniu wiesiołka + kwasy DHA :)

Przepraszam ta pierwsza czesc nie wyslala sie cala przez cytowanie.
Chodzi mi o to ze na ostatniej wizycie akurat bylam w trakcie lub tuz przed owulacja (wg gina) i sie tak zastanawiam czy to mozliwe zeby owulacja byla tak szybko bo wychodziloby ze w 11 dc?
Jak najbardziej możliwe, zakładanie owulacji w 14 DC to "stara szkoła" nie uwzględniająca różnych długości cyklu. A prawidłowy cykl jest od 21-32 dni. Ważne jest również zachowanie odpowiedniej długości każdej z faz.

Może to związane z wysiłkiem fizycznym? Pisałaś w ostatnich miesiącach o wykopkach, itp. Sama jestem ciekawa tej zależności, bo miewałam cykle, w których nie czułam nic, miewałam takie, w których na kilka sekund potrafiło zgiąć mnie w pół z bólu, no a teraz te, w których jajniki pobolewają mnie przez cały cykl.
W tym roku oszczędnie 😉 wymieniłam koszyczki na dużo mniejsze żeby mniej dziergać i szczerze to w porównywaniu do poprzednich lat było lajtowo 🙂

reklama
Do góry