reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Przepraszam ta pierwsza czesc nie wyslala sie cala przez cytowanie.
Chodzi mi o to ze na ostatniej wizycie akurat bylam w trakcie lub tuz przed owulacja (wg gina) i sie tak zastanawiam czy to mozliwe zeby owulacja byla tak szybko bo wychodziloby ze w 11 dc?
Tak, jest to możliwe. Masz regularne cykle? Wiesz ile trwa Twoja faza lutealna?

Mija, trwa kilka godzin. Tylko jest to taki dość mocny ból, ostatnim razem złapał mnie w nocy i 3h nie spałam. Sma się zastanawiam, ale nigdy wcześniej nie wybudził mnie taki ból. No i moja siostra od zawsze się skarży na ból owulacyjny, a ja się dziwiłam że może boleć, bo u mnie tylko śluz zwiastował owulację 🤷
Może to związane z wysiłkiem fizycznym? Pisałaś w ostatnich miesiącach o wykopkach, itp. Sama jestem ciekawa tej zależności, bo miewałam cykle, w których nie czułam nic, miewałam takie, w których na kilka sekund potrafiło zgiąć mnie w pół z bólu, no a teraz te, w których jajniki pobolewają mnie przez cały cykl.

Od diagnozy oravin i duphaston, od zeszłego wprowadziłam wiesiołek, a teraz dostakowo magnez i kawasy omega, dupka już nie będę brać.
Hipotetycznie stawiam na wiesiołek i kwasy omegą :) za dużo tego. Tj hipotetycznie też po swoich obserwacjach. W moim przypadku mocno odczuwałam owulację z lewego jajnika przy braniu wiesiołka + kwasy DHA :)

Przepraszam ta pierwsza czesc nie wyslala sie cala przez cytowanie.
Chodzi mi o to ze na ostatniej wizycie akurat bylam w trakcie lub tuz przed owulacja (wg gina) i sie tak zastanawiam czy to mozliwe zeby owulacja byla tak szybko bo wychodziloby ze w 11 dc?
Jak najbardziej możliwe, zakładanie owulacji w 14 DC to "stara szkoła" nie uwzględniająca różnych długości cyklu. A prawidłowy cykl jest od 21-32 dni. Ważne jest również zachowanie odpowiedniej długości każdej z faz.

Może to związane z wysiłkiem fizycznym? Pisałaś w ostatnich miesiącach o wykopkach, itp. Sama jestem ciekawa tej zależności, bo miewałam cykle, w których nie czułam nic, miewałam takie, w których na kilka sekund potrafiło zgiąć mnie w pół z bólu, no a teraz te, w których jajniki pobolewają mnie przez cały cykl.
W tym roku oszczędnie 😉 wymieniłam koszyczki na dużo mniejsze żeby mniej dziergać i szczerze to w porównywaniu do poprzednich lat było lajtowo 🙂

reklama
Do góry